איך להכין רוטב פיצה איטלקי מושלם בקלות

רוטב פיצה איטלקי – הסוד מאחורי הפיצה המושלמת

אין ספק שרוטב פיצה איטלקי הוא המרכיב החשוב ביותר בפיצה המושלמת. הוא אוהב להתבלט, לסחוט חיוכים ולגרום לנו לרצות עוד. החיסרון היחיד ברוטב הזה הוא שברגע שתתחילו להכין אותו, לא תרצו לחזור לרוטב הקנוי שלכם. כן, כן, מדובר ברוטב מדהים, ממכר, שמוסיף לכל פיצה נגיעה של איטליה. תחשבו על זה: ארוחה משפחתית בהתכנסות על ספה, ריח מתובל של בזיליקום ופומודורו, וכל מה שחסר זה רק לחם פריך או אורח בר היישיר פיצה…

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה – פשוט נלמד אתכם את הנוסחה
  • מגישים: 4-6 מנות רוטב

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על מה שצריך על מנת ליצור את הרוטב המושלם הזה. רכיבים איכותיים הם הכוח שלנו. קחו מדליה על כך שערכתם סיור שוק, גיליתם את חומרי הגלם שלנו, וחשציה את טעמם המיוחד.

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (רצוי עגבניות טריות)
  • 2-3 שיניים שום, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית סוכר (לתיקון החמיצות)
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • שורש קינמון קטן (אופציונלי)
  • שפע של בזיליקום טרי או יבש
  • 1 כפית אורגנו יבש (אפשר גם טרי אם יש לכם בבית)

כעת, אחרי שצבענו בלבן את המצרכים, הגיע הזמן למלוא העונג – הליך ההכנה!

שלבי ההכנה

לפני שאנחנו מתקדמים, כמה מכם שמו לב שאנחנו מערבבים טעמים? רוטב פיצה איטלקי זה לא סתם רוטב, זה חגיגה של שפע וריחות מדהימים.

  1. ממלאים סיר קטן בשמן זית ומדליקים על חום בינוני.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב (שימו לב לא להגזים!).
  3. מכניסים את העגבניות המרוסקות, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קינמון, בזיליקום ואורגנו.
  5. מביאים לרתיחה, ואז מקטינים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך למשך כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  6. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
  7. מסננים או ממעכים את הרוטב לפי הפ preferência.
  8. מניחים להתקרר ולשמור במקרר עד השימוש – אין על רוטב טרי!

שימו לב, רוטב פיצה הזה בעצם הוא בסיס מצוין למנת פסטה צוית! רגשה ואורח שמתפנק בפיצה מגניבה ונהדרות, בהם השילוב הזה מייצרים מהפכה בטעמים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להיכנס למצב שדרוג, הנה כמה רעיונות מלהיבים:

  • אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ להכנה, למי שאוהב חריף.
  • שדרגו את הרוטב עם תפוחי אדמה קלויים או קישואים קצוצים היטב – תוספת טעימה ומפתיעה.
  • העיזו לשים מעט גבינת פטה מפורר לתוך הרוטב – מאוד מעניין ומרענן.
  • למען חובבי הגלוטן, הניחו אטריות בשם פסטה על בסיס תפו”א או חומוס. בין כך וכך, זה משנה לחלוטין את המנה.

תארו לכם איך כל אחד מכם מפיץ את הטעמים המהפנטים הללו ומהניסיון האישי שלי, אני ממליץ לנסות לשלב כמה שיותר מהטיפים הכחולים hehe.

שאלות ותשובות

מה עושה את הרוטב לפיצה כל כך מדהים? מדובר בשילוב ייחודי של טעמים. העגבניות נותנות תחושה של קרמיות, השום מכניס חמימות, והשמנים משדרגים כל רכיב.

האם אפשר להכין את הרוטב בלי עגבניות מרוסקות? בהחלט! ניתן להשתמש בעגבניות קונצנרט או אפילו בתרד. ככל שמוסיפים פרי או ירק, הרי שהרוטב בורח ליקום טעמים שהוא בכל מקרה עדיין יהיה אגדי.

מה עושים אם הרוטב יצא חומצי מדי? הוסיפו עוד מעט סוכר ולא תאמינו כמה זה משדרג את המנה! כל מנה מכילה טוויסט מענה!

האם אפשר להכין את הרוטב בגלוטן? כן, טכנולוגיות הנטורופתיה מתקדמות. הרוטב הזה לא מכיל גלוטן, הוא יכול להיות בסיס מצוין לפיצה או פסטה ללא גלוטן.

איך לשדרג את רוטב הפיצה שלי? הוסיפו צבע ותפאורה – להם טעמים פפראיקה מעושנת או גרגרי כוסברה – תנו להם להוביל את המנה בעדינות.

למה אני צריך בזיליקום? בזיליקום יוצר חוויה של שמחה והרגשה כמו באיטליה. הוא מוסיף נגיעות מרעננות וטעימות לפרוסה שלכם.

האם אני יכול להכין את הרוטב מראש? כן, הרוטב יכול להישמר במקרר עד שבוע. אפשר גם להקפיא אותו אם יש לכם כמויות ממש גדולות.

כמה זמן לקח להכין את המתכון הזה? ההכנה לוקחת בין 20 ל-30 דקות. מצד שני, כל דבר בזמן האיכות שהוא כולל, שמגיע עם נעימות ותשומת לב.

איך אני יודע אם הרוטב טוב? טועמים! אם הוא עוטף את הלשון בצורה מושלמת, עם שילוב סוחף של חמיצות ומתיקות, press тот войска.

האם ניתן לערבב סוגי רוטב? בהחלט! כשתשחקו עם טעמים שונים, תוכלו להפתיע את עצמכם בכמה שזה מעורר השראה נראה.

זכינו בידיים תפריט שאפשר לשתף עם משפחתכם וחבריכם, צרו במחבט טעמים מהפנים!

תשתפו את המתכון המדהים הזה עם כל מי שאוהבים אוכל טוב והפיצו את האהבה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​