איך להכין רוטב בשמל למוסקה מעולה בבית

רוטב בשמל למוסקה – המתכון המושלם!

אתם מתיישבים לארוחה משפחתית, וכולם מתפרעים על המנה המדהימה שקרובה להגיע לשולחן – מוסקה חמה ומפנקת, שכבה אחרי שכבה של טעמים אגדיים, מורכבת מתפוחי אדמה, בשר ועגבניות. ואז, כשאתם ממתינים במתח, הרי מגיע הרוטב המשגע – רוטב בשמל, עם המרקם האוורירי והקרמי שמעל לכל, חתיכת פלא במטבח שגורמת לכל מנה להיות שלמות. איך לא רציתם לפספס את המתכון הזה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

הרוטב המדהים הזה הוא בהחלט הכוכב של המוסקה שלכם. אבל רגע, מה מצריך את הקסם הזה כדי להיווצר?

  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם קמח
  • 500 מ"ל חלב (אפשר גם חלב סויה לגרסה טבעונית)
  • מלח וניחוחות: מלח, פלפל לבן, ומוסקט”
  • 100 גרם גבינה קשה מגוררת (אופציונלי, ניתן להחליף בגבינת טופו)

המרכיבים כאן מאוד פשוטים, מה שנעשה זה לשלב את כולם למתכון אגדי!

מרכיבים חלופיים

במידה ויש לכם אורחים רגישים לגלוטן או טבעונים, ניתן להכין את הרוטב הזה עם קמח תפו”א או קמח סויה ואפילו חלב שקדים! זה עדיין יצא פגז!

שלבי ההכנה

אם אתם עוד לא מוכנים לפינוק הזה, אני מבטיח – ברגע שתחליטו להתחיל, תבינו שאין חזרה!

  1. מחממים את החמאה בסיר על חום נמוך עד שהיא נמסה.
  2. מוסיפים את הקמח וערבבים כדי לקבל בלילה סמיכה וחלקה.
  3. כשהבלילה מתחילה לבעבע, מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. נמשיך לבשל עד שהרוטב מסמיך, במשך כ-10 דקות.
  5. מוסיפים מלח, פלפל לבן ומוסקט לפי הטעם.
  6. כשהרוטב ניראה מוכן ומבעבע, מוסיפים את הגבינה, אם בחרתם לשים אותה, לערבב שוב.
  7. כשהגבינה שינתה את צורתה והשתלבה ברוטב, הרוטב שלכם מוכן!

שימו לב! אם תרצו שהרוטב יהיה אוורירי במיוחד, אפשר גם להקציף אותו כמה דקות ולהוסיף תחושה של רכות.

אופציות לשדרוגים ותוספות

הרוטב הזה מגיע עם גמישות ושדרוגים משגעים. לדוגמה, ניתן להוסיף גם שום קצוץ או תבלינים כמו פפריקה מתוקה כדי להוסיף ניחוחות. אפשר גם לשדרגו עם תוספות בצל מטוגן שיתנגן עם השכבות של המוסקה.

אל תשכחו שאפשר להכין רוטב בשמל גם לפסטות, לזניה או סתם לשימוש בחיי היומיום. החופש הזה פשוט ממכר!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הרוטב ביום קודם?

בוודאי! אם אתם מתכננים את הארוחה, מומלץ להכין את הרוטב יום קודם ולשמור אותו במקרר. פשוט חממים לפני השימוש.

מה אם אין לי חלב?

אין שום בעיה! אפשר להשתמש בחלב צמחי כמו שקדים, סויה או אורז, זה יעשה את העבודה כמו כוכב!

איך יודעים מתי הרוטב מוכן?

הרוטב צריך להיות סמיך ולשמוע נעים כשהוא מבעבע משלו. אם הוא מימי, יש לבשל אותו קצת יותר.

מה קורה אם אני שוכח לשים מוסקט?

לא נורא! המוסקט מוסיף טעם מאוד מיוחד, אבל ברגע שאין – עדיין תקבלו רוטב מצוין!

אפשר להוסיף אליו ירקות?

כמובן! אפשר להוסיף ירקות מבושלים כמו זוקיני או תרד כדי להעשיר את הטעמים והריח.

האם ניתן לקפוא את הרוטב?

אפשר! הימנעו מהקפאת גבינה כי היא לא תהיה מושלמת אחרי ההפשרה. כמו כן, אפשר לקפוא את הרוטב פשוט ולפרק אותו לארוחות עתידיות.

איך אני יודע כמה רוטב לשים על המוסקה?

כמות הרוטב תלויה בטעמכם האישי. אך אם תשאלו אותנו, „הרבה יותר, זה יותר טוב!”

איך אני יכול לשדרגו את הרוטב לתוספת חלבית?

פשוט הוסיפו יותר גבינה ואם אתם אוהבים טעמים חזקים, רוטב בשמל עם גבינת רוקפור או פטה יהפוך אותו למנה ברמה אחרת!

אם אני מכין פעם אחת, כמה זמן זה יחזיק?

כשהוא מאוחסן במקרר, הרוטב יהיה טוב הפעם הבאה למשך 3-4 ימים. אל תתפתו להחזיר את הטעמים שכבר מוכנים!

איך אני יכול להפוך את הרוטב לקצת מתוק?

אם אתם אוהבים מתוק, ניתן להוסיף ממתיקים כמו דחיסת שוקולד או סוכר חום. זה יכול להוסיף פן חדש ומעניין!

אז, איך אתם מרגישים על הרוטב המהיר והאגדי הזה? שיתוף שלכם ברשתות החברתיות והפצת המתכון יהיה ערך מוסף לכל מי שמבקש טעמים חדשים! אל תשכחו לשתף באהבה את המתכון הזה עם החברים שלכם ותיהנו מהמנות המדהימות שתכינו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​