קציצות ברוטב עגבניות הכי רכות ונדירות שיש
לא כל יום אנחנו פוגשים מנה שהיא פשוט מדהימה כמו קציצות ברוטב עגבניות. מיד כשאתם פותחים את הסיר, אתם מריחים את התבלינים בושמים ואת הרוטב שזולל את הלשון. יש משהו שקצת מתבל את היום שלנו, וזה בדיוק מה שהקציצות הללו עושות. הם משגעות, הן ממכרות, ובכל ביס אפשר ממש להרגיש איך כל התבשיל נמס בפה. אז בואו ניכנס לעובי הקורה ונלמד איך להכין את המנה אגדי הזו מבלי לפספס אף פרט!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המושלמות הללו, אתם צריכים את המצרכים הבאים:
- 500 גרם בשר טחון (תוכלו להשתמש בעוף, בקר או שיבוט של טופו לגרסה צמחונית)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס קצ chopped ירק (כמו פטרוזיליה וכוסברה)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2-3 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
וכמובן, הרוטב:
- 800 גרם עגבניות מרוסקות (שימורים או טריות)
- 1 בצל קצוץ
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות סוכר (למתיקות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כוס מים
- תבלינים לפי הטעם (כמו אורגנו, טימין, פפריקה חריפהל ועוד)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לשדרג את הקציצות או לשמור על גרסה בריאה, אתם יכולים לנסות את האפשרויות הבאות:
- במקום בשר, אפשר להשתמש בטופו, עדשים או פירות ים.
- לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בפירורי לחם מבלי גלוטן או בשיבולת שועל טחונה.
- להוספת טעמים, ניתן להוסיף קוביות גזר או קישואים לקציצות.
שלבי ההכנה
עכשיו שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתקדם להכנה. קראו את הצעדים בקפידה, כי המנה הזו היא פשוט המושלמת!
- בקערה גדולה, נערבב את הבשר, הביצה, פירורי הלחם, ירק, בצל ושום. נוסיף מלח ופלפל, ונערבב עד שהכל מתאחד.
- ניצור כדורים בגודל של קצה כדור טניס מהתערובת.
- במחבת גדולה, נחמם שמן זית על להבה בינונית ונשחימו את הקציצות מכל הצדדים.
- כשהקציצות מוכנות, נניח אותן על צלחת בזמן שאנחנו מכינים את הרוטב.
- באותה מחבת, נוסיף עוד שמן אם צריך ונכין את הבצל והשום עד שהם רכים ושקופים.
- נוסיף פנימה את העגבניות המרוסקות, סוכר, מלח, פלפל ותבלינים, ונערבב.
- נחזיר את הקציצות למחבת ונוסיף מים, כדי שהכל יתבשל יחד. נביא לרתיחה ולאחר מכן נפחית את הלהבה ונוותר על התבשיל כ-30 דקות נוספות.
- כשהרוטב מצטמצם והקציצות סופגות את הטעמים, ניתן להגיש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהקציצות כבר בבית, אנחנו יכולים לחשוב על תוספות שיגרמו למגע טעמים רך למשגע:
- ניתן להוסיף חריף בשביל הפן החריף של המנה.
- להגיש עם אורז, פתיתים או פסטה – כל מה שעושה את הרוטב הנפלא ליותר עשיר!
- לשדרג בגבינת פטה או פרמזן מעל.
שאלות ותשובות
יש אפשרות לשדרג את המתכון לגרסה ללא בשר?
כמובן! אפשר להמיר את הבשר בעדשים שחורות, טופו או קונספטים אחרים של חלבונים צמחיים. תוצאות מדהימות!
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות כמה שעות מראש ולשמור במקרר. כך תוכלו לחסוך זמן בבישול.
מה לעשות אם אין לי עגבניות מרוסקות?
אפשר להשתמש בעגבניות טריות, רק תוודאו לקצוץ אותן היטב. או אפילו סעיף את העגבניות.
האם אפשר להכין את הרוטב בטוסטר אובן?
כמובן! אפשר את כל התחלה להכין על stovetop ולאחר מכן ממש להכניס את הכל לתבנית ולאש הפיה, לשמור על טעמים כולם.
למה מוסיפים סוכר לרוטב?
סוכר מסייע לאזן את החמיצות של העגבניות ומוסיף נימות מתוקות שיהפכו את הרוטב ליותר טעים.
אילו תבלינים מומלץ להוסיף?
אורגנו, טימין או רוזמרין הם כולם תוספות שמתאימות מאוד לדינמיקה של רוטב עגבניות!
איך נשמור על הקציצות רכות?
יש לוודא שהבשר לא מבושל יתר על המידה. טמפרטורה נכונה בעבודת המטבח לא לוחצת על הבשר.
כיצד ניתן לסחוט מהקציצות שמן?
לבישול על חום נמוך בזמן הארוך, כשמבשלים ברוטב לאורך.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט! ניתן להקפיא את הקציצות לאחר שהן התבשלו.
מהם מתכוני הצד שיכולים להתאים?
חשבו על סלט ירוק מתובל, פסטה קרמית או אפילו פרוסות לחם קלוי לספיגת הרוטב!
מקווים שנהניתם מהמתכון המיוחד הזה! אם הכנתם את הקציצות, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות ולספר להם איך יצא. ככה ניצור אוכל טוב ביחד!
