איך להכין פיצה סיציליאנית מושלמת בבית

"`html

פיצה סיציליאנית – מתכון אגדי וטעים

האם אי פעם תהיתם כיצד נראה טעם של פיצה מהחלומות? פיצה סיציליאנית, עם הבצק העבה שלה, הרוטב המדהים והגבינה המושלמת, היא בדיוק מה שאתם צריכים! מדובר במנה כל כך משגעת, שקל מאוד יהיה למצוא את עצמכם לועסים אותה ביד אחת בעודכם מתכננים את הפיצה הבאה שלכם! המוכר המהולל שיביא את הבצק הזה לאירועים משפחתיים או סתם כשחברים באים לבקר, בהחלט יעשה לכם את היום! אז קדימה, רדו לתוך עולם הטעמים המופלא של פיצה סיציליאנית!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: בינונית, מנות: 4

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן מתן מנוחה לבצק: שעתיים
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4 מנות מרשימות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכל החושים שלכם מתמלאים בציפייה, הגיע הזמן לעבור על כל המרכיבים הדרושים!

  • 500 גרם קמח לבן (מומלץ להשתמש בקמח סוג 00 למרקם מושלם)
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 30 מ"ל שמן זית איכותי
  • 200 גרם רוטב עגבניות (מומלץ רוטב ביתי, משגע במרקם ובטעם)
  • 300 גרם גבינת מוצרלה נימוחה
  • תוספות לפי הבחירה: פטריות, זיתים, פפרוני, בצל, פטריות פורצ'יני ועוד.

אם אתם רוצים לנסות להיות קצת יצירתיים, יש אפשרויות בריאות יותר – כמו להכין את הבצק מקמח חיטה מלאה או קמח כוסמין, וזה רק התחלה!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אהובים שלי, הגיע הרגע לפעולה! עקבו אחרי השלבים האלו, ותוך שעה תוציאו פיצה מושלמת מהתנור!

  1. נפוצו את הקמח לקערה גדולה והקפיצו אותו עם השמרים והמלח.
  2. שפכו את המים הפושים בהדרגה תוך ערבוב הבצק בעזרת כף עץ.
  3. תוסיפו את שמן הזית ולושו את הבצק היטב עד שיתקבל בצק חלק וגמיש.
  4. כשהבצק מוכן, כסו את הקערה במגבת והניחו לו לתפוס על גבי השיש למשך כשעה.
  5. בזמן שהבצק תופס, הכינו את הרוטב. פשוט ערבבו את רוטב העגבניות עם תיבול לפי טעמכם – מלח, פלפל, אולי תיבול איטלקי או שום גבישי!
  6. כשהבצק תפח, הוציאו אותו על משטח מקומח וחלקו אותו ל-4 כדורים קטנים.
  7. כל כדור עבדו בצורה שטוחה והביאו אותו למרחק של כ-1.5 ס"מ בגובה.
  8. עכשיו הגיע הזמן למרוח את הרוטב על הבצק. השתמשו בכף כדי למרוח אותו בצורה אחידה!
  9. פזרו את הגבינה והוסיפו את התוספות שאתם אוהבים – השמיים הם הגבול!
  10. חממו תנור מראש ל-220 מעלות צלזיוס ואפו את הפיצה במשך 15-20 דקות עד שהבצק הזהוב והגבינה נמסה!

לשדרוגים נוספים, תוכלו לנסות למרוח על הרוטב קצת שמן זית עם שום או לערבב גבינות שונות כמו פרמזן או פטה לאיזון טעמים מושלם.

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף אם אין לי קמח סוג 00?
אין בעיה! אפשר לקנות קמח רגיל או קמח חיטה מלאה, רק שימו לב שיתכן שתצטרכו להתאים את כמות המים בהתאם לסוג הקמח.

איך יידע שאני מוציא את הפיצה מהתנור בזמן?
ההחולצה המדהימה של הגבינה, יחד עם שינוי הצבע של הבצק למחזה הזהוב, אלו הסימנים הקלאסיים לצאת לשולחן!

האם אפשר לאפות פיצה על אבן פיצה?
בהחלט! זה ייתן לכם תוצאה אפילו יותר קריספית, והטעמים יתעצמו בצורה משמעותית.

כמה זמן אפשר לשמור את הפיצה במקרר?
פיצה שהכנתם יכולה להחזיק במקרר עד 3 ימים! אבל אני ממליץ לחמם מחדש בתנור לקבלת טעם משוגע כמו ביום ההכנה.

מה אם לא אוהב את רוטב העגבניות?
סופר! תוכלו להשתמש בחמאת שום או ברוטב פסטו על מנת להביא טעמים מרהיבים לפיצה שלכם.

איזה גבינות מומלץ לשלב בפיצה?
גבינת מוצרלה היא הקלאסית, אך גם גבינת פטה ופרמזן יתנו טוויסט מדהים שילך עם התוספות שלכם.

האם פיצה סיציליאנית מתאימה בהרבה רטבים?
בהחלט! פיצה זו מדהימה עם בערך כל דבר, אז רק תהיו יצירתיים ותאמצו טעמים חדשים!

איך הגוף שלי בריא יותר יוכל ליהנות ממנה?
אם אתם רוצים להפוך אותה לבריאה יותר, פשוט השתמשו בקמח חום והפחיתו את כמות הגבינה או השתמשו בגבינות רזות.

האם אפשר להכין פיצה סיציליאנית בלילה לפני?
אפשר בהחלט! פשוט תכינו ותשמרו אותה במקרר. טפחו אותה בתנור לפני ההשתמש.

האם יש שיטות שלב יותר לסוגי פיצות אחרים?
יש כמובן עשרות שיטות! כל אזור בסיציליה מציע טעמים שונים, אז אם אתם סקרנים עליהם, בררו על מתכונים נוספים!

הפיצה הסיציליאנית המושלמת מחכה לכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולפתות גם אותם לטעמים המדהימים של פיצה זו. יחד נבנה תרבות של אהבה לפיצה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​