איך מכינים פופקורן במיקרוגל
בואו נדבר על רגעים קסומים למדי. רגעים שבהם אנו יושבים מול הטלוויזיה, מחכים לסדרה האהובה, וכמובן, פופקורן הוא זה שמזכיר לנו את כל הקסם הזה. להכין פופקורן במיקרוגל נשמע פשוט, אבל כשהרגע מגיע להבין איך עושים את זה בצורה המושלמת – זו כבר חווית כוכבים! ההכנה הזאת תעשה לכם טוב על הלב, ולחיך שלכם. אז אם גם אתם רוצים להרשים את המשפחה והחברים, המשיכו לקרוא, כי המתכון הזה הוא מדהים, ופופקורן כמו שאתם לא הכנתם עד היום!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפופקורן טעים ואוורירי כמו שלא חזיתם, אתם צריכים את המרכיבים הבאים:
- 1 כוס קפיצים של גרגירי פופקורן (השקול אתכם אם לא להעביר לגינה – כן, אני מתכוון לפופקורן השחום)
- 3-4 כפות שמן צמחי (שמן קנולה או חמניות הולכים מצוין)
- מלח טחון לפי הטעם (כמו תמיד – תתחילו עם מעט, ותוסיפו שוב לפי הצורך)
- תבלינים נוספים כמו פפריקה, שום גבישי או גבינת פרמזן – למי שאוהב לחדש
אגב, פופקורן מדהים גם כארוחה קלה או נשנוש בשעות הקטנות של הלילה, אז תכניסו לחשוב אפילו על טעמים מיוחדים ואקזוטיים!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להתחיל! הכנת פופקורן במיקרוגל זה תהליך מהנה, והרגעים האלו של הקפיצים המתפוצצים זה חגיגה בלתי נגמרת. בואו נתחיל:
- נמצאים במטבח, נכניס את הגרגירים לקערה מתאימה למיקרוגל.
- נוסיף את השמן, ובלבביות נערבב עד שהגרגירים יעטפו את השמן כמו שמלה חדשה.
- נשפוך את התבלינים שבחרנו על הגרגירים.
- נכוס את הקערה עם מכסה או בניילון נצמד – רק לא לשכוח לחורר כמה חורים!
- נכניס את הקערה למיקרוגל ונבחר את זמן ההפעלה – כ-3-4 דקות, תלוי בעוצמת המיקרוגל.
- נחכה בסבלנות עד שנשמע את הקפיצים מגיעים לרקיעה, כשהם אחד אחרי השני – אנחנו מתרגשים כבר!
- ברגע שהפופקורן מפסיק לפקוע – הוצאנו אותו מהמיקרוגל בזהירות (חם!), והוספנו מלח לפי הטעם. אפשר גם לתבל שוב בתבלינים נוספים אם רוצים!
- נשפוך את הפופקורן לכלי יפה או קערת פופקורן ואם רוצים – תאהבו – גם לחלק לתוך שקיות ייחודיות.
- נתיישב מול המסך ונשב ונהנה מכל מה שמגיע!
אפשרויות חלופיות
אם אתם רוצים לקחת את הפופקורן צעד אחד קדימה, יש כמה אפשרויות מעניינות:
- לגרסה טבעונית – פשוט השתמשו בשמן קוקוס והוסיפו מעט שמן מנגו כדי לחדד את הטעמים.
- לגרסה ללא גלוטן – תהיו רגועים, פופקורן הוא בריא ונטול גלוטן גם כך, כל מה שצריך זה רק לדאוג לשמן ולהאריזות לשאר הפופקורן.
- לגרסה מתוקה – נסו להוסיף סוכר חום או קקאו לפני ההכנה כדי לשדרג אותו לחוויה מתוקה. נמס בפה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהפופקורן כבר מוכן, הגיע הזמן לדמיין את התוספות שיכולות לשדרג אותו:
- שוקולד מומס על הפופקורן יוצר רמה של אגדי!
- ערבבו פופקורן עם שומשום קלוי למי שאוהב טעמים מיוחדים.
- נסו לערבב פופקורן עם אגוזי לוז לפופקורן משוגע.
- למי שאוהב את השילוב של מלוח ומתוק, שמן חמאה יחד עם מעט סוכר עשויים לעשות פלאים.
שאלות ותשובות
איך נשמור על פופקורן טרי? פופקורן נשאר הכי טרי בתוך כלי אטום. אם תוסיפו מעט מלח, זה גם ישמור עליו טוב יותר.
כמה זמן ניתן לשמור פופקורן? פופקורן נשאר טרי גם למשך שבוע, אבל לא מומלץ להשאיר אותו הרבה יותר מזה.
האם ניתן להכין פופקורן ללא שמן? בהחלט, ניתן להשתמש במיקרוגל בלבד להשגת תוצאה טובה, הכנה בלי שמן תעשה את הפופקורן קצת פחות נימוח.
מה לעשות אם הפופקורן לא מתפוצץ? זה קורה לפעמים! זה קורה כשלא הכנסתם מספיק שמן או אם הגרגירים ישנים ורכים.
אילו תבלינים מומלצים? זה תלוי בטעמים שלכם! פפריקה, שום גבישי, גבינת פרמזן, או אפילו קינמון!
מה לעשות אם פופקורן חריף מדי? להוסיף מעט סוכר יכול לעשות את העבודה, או לגשת לקערה של פופקורן אחר בשביל איזון.
האם ניתן להכין פופקורן במספר טעמים? כן, ניתן לחלק את הפופקורן לקשת טעמים, המעשה הזה פשוט אבל משגע!
מהי שיטת ההכנה המועדפת עליך? אם לשאול אותי, אשמח בטעמים נימוחים ומתוקים יחד עם פעם או פעמיים בראשי מתוקים!
האם ניתן להשתמש באירובי נוסף? בהחלט! אתם יכולים להוסיף חמאה מומסת, לשבור נגיעות על הפופקורן או Sriracha – מה שתרצו!
וזהו, מתכון מהנה שסיפרתי לכם במהלך ההכנה! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו את החברים ברשתות החברתיות ולחזור למטבח כדי להכין אותו שוב! אני כבר מתרגש מכל הכנות שיבואו אחריו!