עוגת גבינה פירורים 10 דקות
נשמע כמו חלום? עוגת גבינה שנמזגת לתוך עולם הפירורים והיופי, וזו מציאות מדהימה שאנחנו הולכים ליצור יחד. מה שבוודאי יגרום לכם, כמו שהזהירתי, ללקק את האצבעות ולהתענג על כל ביס! מדובר במתכון מהיר, קל ומעלף, שבזכות המרכיבים הפשוטים שלו וההכנה הזריזה, אתם תמצאו את עצמכם מכינים עוגת גבינה מושלמת בכל הזדמנות. בין אם זה לקפה של הבוקר או לערב משפחתי שכולל חברים וקרובי משפחה, אתם הולכים להיות הכוכבים של הערב!
זמן ההכנה
- סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת פינוק עבור: 8-10 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כאשר הרגשנו את התשוקה לעוגה המדהימה הזאת, הגיע הזמן לסקור את המרכיבים שיקחו אותנו לרגע המושלם הזה:
- 500 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 1 תמצית וניל (או יותר אם אתם חובבי טעמים)
- 200 גרם קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- חבילת ביסקוויטים (כ-200 גרם) – כאן תוכלו לבחור בין ביסקוויטים רגילים או דל פחמימיות אם אתם אוהבים את האופציה הבריאה יותר
- 100 גרם חמאה מומסת
- קצפת לקישוט (לא חובה אך מאוד מומלצת)
כל אחד מהמרכיבים פשוט מדהים בפני עצמו, והחיבור ביניהם יוצר משהו אגדי! גבינת שמנת זוהי הכוכבת של המתכון, ועם הסוכר והביצים היא תהפוך את העוגה לעשירה, חלקה ונימוחה.
שלבי ההכנה
אחרי שסקרנו את רכיבי העוגה, הגיע הזמן לגלות את השלבים המהירים שייקחו אותנו לעונג!
- במגש גדול, ממיסים את החמאה המומסת עם הביסקוויטים עד שנוצרים פירורים.
- משטחים את תערובת הביסקוויטים בתבנית שטוחה ואחידה עם שוליים (כ-20 ס"מ).
- בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהמרקם חלק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה ונעימה.
- יוצרים את התערובת על ביסקוויטי הפירורים ומשטחים עליהם באופן שווה.
- אופים בתנור מחומם מראש על חום של 180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות.
- סוחרים את העוגה ומחכים שהיא תתקרר לחלוטין, ואז ניתן לקשט עם קצפת!
- חותכים למשולשים ומקבלים פירוד מהטעם!
- יאללה, מגישים ומזמינים את כולם לחגוג את העונג!
אם בא לכם לגוון, אפשר לשדרג את העוגה עם רוטב שוקולד חם, פירות טריים או אגסים מסוכרים. אני ממליץ בתור אוהב מתוקים לשים טיולים מהחיים, אז אל תרגשו להרוס אותה בעוד שדרוגים מדליקים!
שדרוגים ופינוקים אפשריים
מעבר לשדרוגים שהזכרתי, אתם יכולים להוסיף תפוחי עץ קצוצים בתחתית, אגוזי פקאן קצוצים לפני האפייה או אפילו שוקולד מריר חתוך לקוביות. כל מה שיעשה לכם טוב על הלב יתקבל בשמחה בעוגה המדהימה הזו!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום גבינת שמנת?
ניתן להשתמש בגבינת קוטג' או במספר תחליפים טבעוניים כמו גבינת קזו או גבינת אגוזי לוז אם אתם ממש עקשנים.
אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! למעשה, העוגה עושה מעולה כשהיא מתייצבת במקרר לילה שלם. זה יכול לשדרג את הטעם ולהפוך אותה למושלמת.
האם ניתן להשתמש בביסקוויטים עם טעמים שונים?
בוודאי! השתמשו בביסקוויטים עם טעמים כמו שוקולד, קוקוס או דובדבן, ותהפכו את העוגה למיוחדת אפילו יותר.
מה אם אין לי תבנית מתאימה?
אפשר להשתמש בכל תבנית שטוחה שיש לכם בבית, גם אם היא שונה בגודלה. פשוט שם לב לזמן האפייה, כי זה עשוי להשתנות.
איך שומרים על העוגה לאחר ההכנה?
שמרו אותה בקופסה סגורה במקרר, ואם תרצו, עטפו בניילון נצמד כדי לשמור על הרעננות.
האם כדאי להקפיא את העוגה?
כן, ניתן להקפיא אותה למשך כשלושה חודשים. רק אל תשכחו להפשיר אותה במקרר על מנת לשמור על הטעם והמרקם.
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
כאשר השוליים מתחילים להיות מעט זהובים והמרכז עדיין רך, זה הסימן שהיא מוכנה!
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בוודאי, הקמח ללא הגלוטן ייתן לעוגה מרקם מוצלח וגם את היתרונות הבריאותיים של אופציה זו.
מה להוסיף לקצפת לקישוט?
אפשר להוסיף סוכר וזילוף וניל כדי להעלות את רמת הטעם, או אפילו לקשט עם מעט פירות טובים.
מתי מומלץ להגיש את העוגה?
תוכלו להגיש את העוגה בכל זמן, בעיקר באירועים משפחתיים, מסיבות או סתם כי מתחשק לכם מתוק.
אני ממש נלהב לראות אתכם מכינים את המתכון המהמם הזה! אל תשכחו לשתף אותו עם חברים וקרובי משפחה, כי עוגת גבינה כמו זו, הבראנו והכינו יחד, היא משהו ששווה לשתף בכל מקום שאפשר!