איך להכין ניוקי ברוטב שמן זית ושום בקלות

מתכון משגע לניוקי ברוטב שמן זית ושום

תכינו את עצמכם למשהו מדהים שלא תשכחו זמן רב! גם אם אתם לא שפים מקצועיים, הניוקי הזה הוא דבר אגדי, והדרך ההכנה שלו היא פשוטה מהרעיון של לשים את הרגליים על השולחן. הרוטב עם שמן הזית והשום מצריך רק מספר מרכיבים, אבל התוצאה היא פשוט נמסה בפה. ניוקי רך ואוורירי, עם נגיעות של טעם עז, הוא כל מה שאתם צריכים כדי לגרום לחוויה הקולינרית שלכם להיות מעלפת! נשמע לכם טוב? אז קדימה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת נכניס אתכם לממלכת המרכיבים. תצטרכו לרכוש בדיוק את מה שצריך כדי להכין את הניוקי ברוטב המושלם. להלן המרכיבים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (נצפה אותם לשעה כדי שיהיו רכים)
  • 250 גרם קמח חיטה (אפשר לשלב קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 4 שיניים שום (קצוצות דק)
  • 1/2 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
  • גבינת פרמזן מגוררת (לשדרוג, לא חובה)

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה במעט מחית פשתן עם מים (1 כף פשתן עם 3 כפות מים) ולהשתמש בקמח על בסיס תפו”א בלבד! מזכיר, תבדקו את המעלף!

שלבי ההכנה

וכעת אנחנו מגיעים לחלק המעניין – שלבי ההכנה! ההתרגשות בשיאה, אז בואו נתחיל!

  1. נחמם את השמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. נתחיל לבשל את תפוחי האדמה עד שהרכים עם קיסם.
  3. נקלף את תפוחי האדמה, נמעך אותם היטב במסננת עד שנשיג מסה חלקה.
  4. נוסיף את הקמח, הביצה והמלח לתוך המסה ונלוש עד שהכל מתאחד.
  5. נעצב כדורים קטנים מתוך הבצק, ונבנה לכל כדור צורה של ניוקי.
  6. ונמלא מים בסיר נוסף, נרתיח ונוסיף את הניוקי פנימה.
  7. נמתין להופעת הבועות, ולאחר מכן נבשל את הניוקי 2-3 דקות, עד שיזחלו על פני המים.
  8. נוציא מהמים ונניח בצד.
  9. נחזור לשמן זית, נוסיף את השום הקצוץ ונבשל עד שיזהיב ויתחיל לפצות את הארומה המושלמת שלו.
  10. נוסיף את הניוקי לסיר עם השום והשמן, ונערבב היטב.
  11. נגיש את הניוקי עם גבינת פרמזן מעל (אם רוצים), וטובלים ערבוב נוסף.

וזהו! את הניוקי ברוטב שמן זית ושום אתם מורידים מה stove ומפנים את השולחן לארוחה אגדית.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם מרגישים שאין מספיק ריגוש או טעמים, ניתן להוסיף לתוך הרוטב עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום או אורגנו. אפשר גם לשדרג את המנה עם פטריות מטוגנות או רצועות קישוא קלוי. כל תוספת שתבחרו תהפוך את המנה ליותר משגעת!

שאלות ותשובות

כמה זמן נמשך להכין את הניוקי?
מהנסיון שלי, זה לוקח כ-30 דקות, כולל את זמן הבישול.

האם אפשר להכין את הניוקי מראש?
כמובן! אתם יכולים להכין את הניוקי ולהקפיא אותם. פשוט כנסו לסיר עם מים רותחים ישירות מהמקרר.

מה עושים אם הניוקי נדבקים?
אפשר לקמח אותם לפני הבישול. זה יפחית את הסיכוי להדבקות.

האם ניתן להשתמש במרכיבים שונים למילוי הניוקי?
בהחלט! אפשר למלא בשום, גבינות או ירקות, כל דבר שמושך אתכם!

כיצד נותנים לניוקי את המרקם הרך?
הקפיצים בוודאות יסייעו, אבל גם בבחירת תפוחי אדמה רכים יש לקחת בחשבון.

האם אפשר לעשות גרסה ללא גלוטן?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגמרי וכל השאר יישאר כמו שהוא.

מה אם אני רוצה ניוקי עם טעמים שונים?
אתם יכולים להוסיף קמצוץ מוס מן בתצורת תיבול כמו כמון או פפריקה, זה מוסיף טוויסט משוגע.

האם יש עוד רוטבים שמתאימים לניוקי?
ממש כן! אפשר לשדרגו עם רוטב עגבניות, רוטב רוזה או אפילו רוטב שמנת ושום.

מה עושים אם נשאר לי ניוקי?
אתם יכולים לחמם אותם במחבת עם מעט שמן זית, ולקבל מנה חדשה ומרעננת.

האם ניתן להכין פרופורציות שונות?
בהחלט! ניתן להכין חצי או רבע כמות מבלי לחשוש, רק תוודאו שבישול לא יתארך משמעותית.

לאחר שכבר הכנתם את המנה המדהימה הזאת, אל תשכחו לשתף עם כולם! תספרו לחברים, תשלחו בכל רשתות החברתיות, ותהפכו את המתכון הזה למטורף והרבה יותר נגיש לכולם. בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​