מתכון לנאגטס של מקדונלדס
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים קופסה של נאגטס מגרים, ריחם המדהים ממלא את האוויר וכולכם מתמלאים בציפייה. האם יש משהו יותר משגע מזה? אנחנו נלמד להכין בעצמנו את הנאגטס המושלמים, עם ציפוי פריך ששובר את השיניים ונימוחות מדהימה בפנים. הגרסה המהממת שלנו תגרום לכם ללקק את האצבעות ולא תרצו לחזור לאף נאגט אחר. אז קחו לכם כמה דקות – מדובר במסע קולינרי אגדי!
זמן הכנת המתכון: 45 דקות
רמת קושי: בינונית
מספר מנות: 4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, בואו נעבור על מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את הקסם הזה במטבח שלנו.
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה גדולה
- 50 גרם קמח לבן
- 50 גרם פירורי לחם (לחם פאנקו עובד נהדר)
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כפית שום גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
אפשר להוסיף גם תיבול זה או אחר, כמו אורגנו או תימין, להעצמת הטעמים. גרסה טבעונית אפשרית גם עם טופו או פטריות, בעוד שלחסידי הבריאות ניתן להשתמש בחזה עוף רזה יותר.
שלבי ההכנה
הכנת נאגטס עוף היא חוויה מהירה וקלילה. אנחנו נשקול כל שלב ונשדרג את החוויה שלנו.
- נחמם את השמן בסיר עמוק או במחבת על להבה בינונית.
- בקערה, נשלב את חזה העוף עם הביצה, הקמח, פירורי הלחם, גבינת הפרמזן והשום.
- נוסף את הפפריקה, המלח והפלפל ונערבב היטב עד שהחומרים מתאגדים.
- ניצור מהתערובת כדורים קטנים או צורות של נאגטס.
- טובלים כל נאגט בשכבת פירורי לחם נוספים להבטחה להפרסה טהורה.
- נכניס בעדינות את הנאגטס לשמן החם ונבשל במשך 3-4 דקות עד שהן משתזפות.
- נעביר את הנאגטס המוכנים לנייר סופג לספיגת השמן העודף.
- נגיש עם סוסי צ'ילי או רוטב ברביקיו, והכי חשוב – נחגוג עם החבר'ה!
הכל כל כך פשוט וקל, וברגע שתרגישו את החום והפריכות אתם תדעו שנכנסתם לקסם של עולם נאגטס משגע!
תוספות או שדרוגים אפשריים
הפער בין נאגטס חמים ומדהימים לבין נאגטס גבוהים וצבעוניים הוא בגיוון. נוסיף עיטורים כמו צנוניות פרוסות, פלפלים חלוטים או ירקות חתוכים בצורות יצירתיות. אתם יכולים גם לשדרג את הטעמים עם תיבול כמו כמון או חרדל להרפתקאות טעמים נוספות. ואם תרצו להכין יותר בריא – טיגון בתנור אפשרי עם ריסוס שמן זית. הגעתם לדו-קרב בטעמים – ועליכם לנסות את כל הגרסאות!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין נאגטס קנויים לנאגטס ביתיים?
נאגטס קנויים לרוב מכילים חומרים משמרים ותיבולים שיכולים לגרום לדעת בהם טעמים לא טבעיים. בנאגטס הביתיים יש שליטה מלאה על כל רכיב, כך שאפשר לשחק עם הטעמים ולהתאים אותם לטעמכם האישי.
האם ניתן להקפיא נאגטס?
בהחלט! אם הכנתם כמות רבה, לא חייבים לסיים הכל באותו היום. הנאגטס יכולים לדור במקפיא עד ארבעה חודשים. רק חשוב לשים אותם בשקית אטומה.
מה ניתן להגיש עם נאגטס?
רוטבים כמו קטשופ, מיונז, או רוטב גבינה הם קלאסיקות. אנשים גם אוהבים להתנסות ברטבים חריפים כמו סררה או רוטב ברביקיו מתוק.
האם ניתן לעשות את המתכון בגרסה צמחונית?
כמובן! אפשר להשתמש בטופו, פטריות, או אפילו קישואים טחונים כמקור חלבון.
מה אפשר לעשות עם שאריות הנאגטס?
שאריות נאגטס מצד אחד נשמעות כרעיון לא טוב, אך כדאי לנסות לשים אותם בסלט או עם לחם לקשת של מנות. נכון, רעיון מצוין!
האם אני יכול להכין נאגטס בתנור?
בהחלט! טיגון בשמן הוא מקובל אך ניתן גם לאפות את הנאגטס בתנור על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס במשך כ-20 דקות. זה פחות שומני, אך עדיין טעים.
מהי הדרך הטובה ביותר לוודא שהנאגטס עוברים מבישול נכון?
בדקו אם הנאגטס זהובים ופריכים מבחוץ. אם הקטנתם כמות במתכון, שימו לב שיש עד 5-6 דקות נוספות לבישול.
מה הטמפרטורה הנכונה לשמן?
והנה האמת – עדיף להשתמש במד thermometer. בדרך כלל, טמפרטורה של כ-180 מעלות צלזיוס היא אופטימלית.
למה בנאגטס יש כל כך הרבה תיבול?
הסיבה לכך היא לשלב טעמים מעניינים שמדברים עם העוף ויוצרים טעמים מגוונים בכל נגיסה. לעיתים הכח והכימיה של הטעמים מתמזגים בצורה מדהימה.
האם יש דרך לדעת אם הנאגטס מבושלים לחלוטין?
אם הנאגטס פריכים מבחוץ ואין עשן או ריח לא נעים – סביר להניח שהן מוכנים. אך אם אתם לא בטוחים, חתכו אחד בבסיס כדי לבדוק אם הוא מבושל.
יכולים להיות אין ערך מצוין כשמה שאתם מכינים מתמקד בנוחות ובפנאי, כך שהמתכון הזה הוא מתכון מנצח. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים! אל תחכו – הגיע הזמן להתנסות, לחדש את המפגשים המשפחתיים ולהיות הכוכבים בתחפושות הקולינריות שלכם.