מתכון למרק ירקות עם עוף
בכל פעם שאנחנו רוצים לפנק את עצמנו במשהו חמים, אהוב ונעים, מרק ירקות עם עוף תמיד עומד שם בגאון. ואם יש דבר אחד שאני יודע בוודאות, זה שהמרק הזה פשוט מדהים. הוא ממכר, משגע ואפילו מעלף. כל ביס ממנו מביא עמו חום של אהבה, ואת התחושה הנפלאה שסבתא שלך הכינה אותו במיוחד בשבילך. אחרי טיפה של הכנה, המרק הזה עומד על הכיריים וממלא את הבית בניחוחות העדינים והטעימים ביותר שיש. מוכנים לחפש את הסיר הגדול ולהתלכלך קצת? בואו נצא למסע הזה יחד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
למרק הזה, אם היינו מין מסע בזמן, הייתי ממליץ לכם לעלות על הרכבת הוורודה של המרכיבים – ובואו נתחיל את המסע שלנו! תכל'ס, מדובר במרכיבים פשוטים שלכולם יש בבית:
- 4 כוסות מים
- 2 חזה עוף (או נתחי עוף לפי בחירה)
- 2 גזר בינוני קצוץ
- 1 קישוא בינוני קצוץ
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1/2 כוס פטריות (לפי בחירה)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וקצוצים
- 1/2 כוסינר הלבן (ים המקררים)
- שיניים מרובות של שום קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- תבלינים אהובים נוספים כמו כמון, פפריקה או תבלינים לאומיים (לפי הבחירה)
שלבי ההכנה
כעת, בעבודה דינמית ולא נכביר במילים נצא לדרך ונבשל את המרק הזה. כל שלב הוא צעד קטן לקראת המנה המושלמת:
- נעביר את הקופסה של העוף למגירה הזמינה ונוציא את העוף ממנה.
- נתחיל לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
- נחמם את שמן הזית בסיר על להבה בינונית ונוסיף את הבצל הקצוץ.
- נערבב עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
- נסנן את השום הקצוץ ונוסיף אותו לסיר. נערבב עוד דקה.
- נוסיף את נתחי העוף ונבשל עד שהעוף משנה צבעו.
- נוסיף את מים לסיר ונתן למים להגיע לרתיחה.
- נוסיף את הגזר, הקישוא, תפוחי האדמה, פטריות ואת יתר הירקות לפי המידע שאתם אוהבים.
- מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל לפי הטעם.
- נייתן למרק להתבשל על חום נמוך במשך שעה, עד שהירקות רכים והטעמים התמזגו.
- נגיש חם, בצד פרוסות לחם קראנצ'י למי שאוהב.
מרכיבים חלופיים
המרק הזה כל כך גמיש שיש מקום לכל אחד! יש לכם ירקות בבית? מצוין! אפשר לשים קישואים, דלעות, כרוב, ועוד מגוון נרחב של ירקות. וכמובן, עוף זו לא האופציה היחידה – תוכלו להשתמש בעוף טחון, בנצ'י, או אף קוביות טופו כחלופה נהדרת למי שנמנע מבשר.
שדרוגים ותוספות אפשריים
הנה הזדמנות ליצור משהו מדהים. שדרגו את המרק עם:
- נענע או פטרוזיליה קצוצה להגשה.
- קצת מיץ לימון לרענון טעמים.
- כף שמן שומשום או רוטב סויה לקצת אסיאתי.
- קוביות גבינת פטה או מוצרלה מעל.
- קצת תבלינים מתובלים בחריף לשדרוג נוסף.
- שימוש בעוף מעושן להעמקת הטעמים.
שאלות ותשובות
כיצד אני יכול להפוך את המרק הזה לטבעוני?
לחלוטין! פשוט החליפו את העוף בפריטים כגון טופו או חלב קוקוס. הוסיפו כמה טווחים של צמחים גלויים כמו אפונה או סויה.
איזה ירקות אני יכול להוסיף?
המלצות שלי הן קישוא, בטטה, או כל ירק אהוב אחר שיש לכם בבית – כמה שיותר מגוון, ככה יותר טעמים!
למה צריך לחכות שעה לבישול?
זה הזמן הנדרש לירקות להפוך לרכים ומלאים בטעמים. אם תבשלו פחות, המרק יהיה פחות עשיר.
האם אפשר להכין את המרק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המרק כמה ימים מראש פשוט לחמם אותו לפני ההגשה.
מה ניתן להוסיף כדי לשדרג את המרק?
50 גרם של גבינת פטה או קמצוץ עם שמן זית מעל ממש מהשמים!
כיצד אני יודע אם המנה מוכנה?
פשוט תנסו את הירקות – הם צריכים להיות רכים ונוחים ללעיסה.
האם אפשר להקפיא את המרק?
בהחלט! הקפיאו אותו בכוסות קטנות ותאחסנו בשקיות אטומות. זה נשמר מעולה!
האם אפשר לשדרגו בתיבול?
כמובן! תוספות כמו כמון, פפריקה, מחכמות את התוצאה הסופית.
מהם התוספות המומלצות?
פיצה נמרצת של פטרוזיליה קצוצה או צנימים קלויים לצד המרק!
מה ההמלצה לאכל את המרק הזה?
לגמרי קראנץ' עם לחם צהוב ופניני קינמת לארוחת ערב, ומתחילים את המסיבה. זה לא רק בריא – זה אגדי!
ואחרי כל העבודה הקשה, שבסוף תוכל להיות אחת המתכונים הכי טעמים שיש. אל תשכח לשתף עם חברים ברשתות החברתיות כדי שכולם ייהנו מהמרק המדהים הזה!