איך להכין מרק אפונה מתכון מרוקאי בקלות

מרק אפונה מרוקאי – מנה מדהימה וממכרת!

בואו נדמיין רגע את הצליל של כף הסלט מתחככת בקצה הצלחת החמה, את עשן המקלחת מהמרק שמתפשט באוויר, את הריח הממכר של התבלינים וההפתעות שמחכות בתוך הסיר. מרק האפונה המרוקאי הוא לא רק מנה, אלא חוויה שלמה. מדובר באחד מהמרקים הכי טעימים שיש, עם טעמים עשירים ואופי ייחודי. הוא מצליח לשמור על החום בימים הקרים ומנחם אותנו בצורה הכי מוחשית שאפשר. אז בואו נצלול למתכון המעלף הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נסתכל על מה שצריך כדי להוציא מתכון אגדי מהסיר. כל רכיב כאן תורם את חלקו ליצירת המרק המושלם.

  • 1 כוס אפונה יבשה (כ-200 גרם)
  • 2 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כוסות מים
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם
  • מדן (עלי מנטה) לקישוט
  • לימון להגיש (אופציונלי)

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון המקורי ואנחנו נפרט על כך בהמשך. יש מי שאוהב להוסיף קוביות בשר או חזה עוף למרק, כך שהוא הופך להיות עשיר עוד יותר!

מרכיבים חלופיים

כדי לתת למי שלא אוכל גלוטן או רוצה גרסה טבעונית את האפשרות להרגיש בנח, אפשר להמיר את האפונה היבשה באפונה קפואה. כמו כן, ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום בשמן זית ואפילו להוציא את תפוחי האדמה לחלוטין. כך תתקבל גרסה דלת פחמימות שאי אפשר להוציא מייד מהראש!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל לבשל, וכל הציפיות והנטיות יהיו לגמרי שוות את זה. להלן השלבים להכנת המנה המושלמת:

  1. שוטפים את האפונה היבשה ומשרים אותה במים במשך 2 שעות לפחות.
  2. שמים בסיר גדול שמן על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה. מטגנים עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להשחים.
  4. שמים את השום הכתוש, כמון וכורכום. מערבבים ומשאירים למשך דקה כדי לשחרר את הניחוחות.
  5. מוסיפים את האפונה (לא לשכוח לשטוף אותה היטב אם לא החזקתם במים) ומערבבים.
  6. שופכים את המים מעל ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך 30-40 דקות.
  8. לאחר הבישול, טורפים בעזרת בלנדר ידני עד שהתערובת חלקה, אבל אפשר להשאיר גם מעט גרגרים למי שאוהב מרק סמיך פחות.
  9. מניחים למרק להצטנן מעט ואז מתבלים שוב לפי הטעם. אם רוצים, אפשר להגיש עם קוביות צלחת עוף גריל.
  10. מקשטים עם עלי המנטה ומעט מיץ לימון.

שדרוגים ותוספות

כשהמרק כבר מוכן, אפשר לחשוב על דרכים לשדרגו. אפשר להוסיף קוביות דלעת כדי להכניס עוד טעם מתקתק או כמה פלפלים חריפים כדי להעביר סקציה חמה של טעמים. כמו כן, לא לשכוח את לחם הדגוש הזעיר בצד – הוא ממשג על הכף!

שאלות ותשובות

למה כדאי להכין את המרק הזה?
מרק האפונה הזה הוא לא רק טעים, אלא גם בריא, עם המון חלבון וויטמינים. הוא מתאים לכל המשפחה ויכול להוות ארוחה מלאה!

האם אפשר להקפיא את המרק?
כן, בהחלט! אפשר להקפיא אותו ולפני ההגשה לחמם עליו. הוא יישאר טעים ונעים!

מה מתבלים עושים את ההבדל במרק?
כמון וכורכום.

מה אם אני רוצה שהמרק יהיה יותר חריף?
אפשר להוסיף פלפל חריף בזמן הטיגון של הבצל.

האם תוספת של בשר מוסיפה טעם?
בהחלט! קוביות עוף או בשר בקר יכולות להוסיף טעמים עשירים.

מה אם אני לא אוהב בצל?
אפשר להשאיר את הבצל, עדיף קצוץ דק, או פשוט להשמיט אותו לגמרי.

איך אני יודע אם האפונה מבושלת?
כשגרגירי האפונה רכים ונמסים במדינה מהירה אותה!

מה עוד אני יכול להוסיף למרק?
אפשר להוסיף חומוס או עדשים למעברים נוספים.

האם המרק הזה בריא?
בהחלט! הוא עשיר בחלבונים, סיבים וויטמינים.

מה ניתן להגיש עם המרק?
לחם טרי, חלה או קרוקטים רכים הם הפינאלה המושלם למנה הזו.

אז קדימה, אל תהססו! שתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות וחלקו אותו עם חברים ומשפחה. הביאו את הטעמים המרוקאים לפינות המטבח שלכם והפכו כל ארוחה לשיא של אושר קולינרי!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​