איך להכין מרנג איטלקי מצוין בקלות ובמהירות

מרנג איטלקי שמוגש עם טוויסט – מתכון מדהים ולא פחות ממושלם!

תארו לעצמכם רגע: ערב שקט ומשכר, ופתאום עולה בכם החשק למשהו מתוק, משהו שמנחם את הנשמה. ובכן, כאן נכנס לתמונה המרנג האיטלקי! יש בו משהו משגע שמעלה חיוך על הפנים. הוא קריספי מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, ויש אנשים שאפילו טוענים שהוא נמס בפה! בעבודה עם חלבונים וסוכר, היצירה הזו הופכת למלאכה קלה, מהירה ומדהימה. אל תתנו למראה להס deceive אתכם – מדובר במתכון בארבעה מרכיבים בלבד, והם יצגו לכם ללא ספק את האגדי שבהכנות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז הנה, אנחנו מגיעים לחלק המעניין ביותר – מה אנחנו צריכים בשביל המרנג המדהים הזה? להלן הרשימה:

  • 4 חלבונים (לא מהעץ, אלא טריים, בבקשה)
  • 200 גרם סוכר
  • 1/2 כפית חמאת שומשום (לגוון טעם מעניין)
  • 1/4 כפית מלח
  • תמצית וניל (לא חובה, אבל למה לא?)
  • לקישוט: פירות יער טריים, שוקולד מריר מגורר או אפילו פירות יבשים

עכשיו כשיש לנו את המרכיבים, אפשר לדבר על חלופות. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בחלופת חלבון מחוממת, כמו ' Aquafaba' – נוזל מהשעועית! תתפלאו כמה זה מדהים ועדיין ממכר. ואם אתם על דיאטה ללא גלוטן, תהיו בטוחים שהמרנג הזה הוא בשבילכם!

שלבי ההכנה

אז, בואו ניגש לעבודה – למרות הקלות, תמיד יש משהו קסום בשלב ההכנה:

1. מתחילים בהקצפת החלבונים. הכניסו את החלבונים לקערה נקייה ויבשה (להתראות, שאריות שומן!).
2. מוסיפים את מלח. זה גורם להקצפה להיות אוורירית יותר.
3. מתחילים להקציף בעזרת מיקסר, על מהירות נמוכה.
4. כשמתחילים להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כף אחרי כף.
5. ממשיכים להקציף עד שהקצף מגיע למצב של "קצף קשה". ניתן לבצע מבחן ההפיכת הקערה – הקצף לא יפול, זה המבחן!
6. מוסיפים את תמצית הווניל ואת חמאת השומשום ומערבבים בעדינות עם מרית.
7. מכניסים לתוך שקית זילוף עם צנטר מתאים.
8. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצרים עיגולים – בסביבות 5 ס"מ, מרווחים אחד מהשני.
9. מכניסים לתנור שחומם ל-90 מעלות צלזיוס ואופים במשך שעה.
10. מכבים את התנור ומשאירים את המרנגים בתנור סגור להתקרר במשך עוד שעה.
11. לאחר שהמרנגים התקררו לגמרי, הכניסו את הפירות, שוקולד או כל קישוט מועדף.

שדרוגים ותוספות למרנג

אחרי שהכנתם את המרנג וטעמתם אותו, יש לכם אפשרות ליהנות מתוספות למרנג שלכם! מתקלטים? קדימה!

  • מלח גס – מפוזרים מעט על המרנג יכול לשדרג את החוויה בטירוף!
  • קרם פירות יער – סביר מאוד שהריבוי של הטעמים רק יגביר את ההנאה.
  • שוקולד חם – שפכו מעט מעל וראו איך הוא נמס ומזגף את החוויה כולה.
  • תמצית של חלב קוקוס – תקבלו מרנג Tropical שמורכב באמת!

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בסוכר חום במקום לבן?
בהחלט! הסוכר החום ישדרג לכם את הטעם ויעניק למרנג צבע מקסים.

מה אם אני לא אוהב סוכר?
תבחרו בסוכר קנים או סוכר קוקוס – יש מגוון אפשרויות!

האם אפשר לקפוא את המרנגים?
המרנגים שורדים בצורה מעולה בהקפאה. רק ודאו לארוז אותם היטב.

האם יש סיכוי שהמרנגים לא יצליחו?
תשמרו על קערות נקיות ויבשות – זה הקסם הסודי להצלחה שלכם!

איך אני יודע מתי המרנג הוא מוכן?
בעיקרון, כשהקצף מתקשה ואינו מתפרק כשמניחים את הקערה הפוכה.

האם ניתן להכין מרנגים ללא מיקסר?
אפשר להקציף עם מטרפה – זה ידרוש מאמץ, אבל זה רעיון טוב לחופשת כושר!

למה המרנגים מתקשים כשמניחים להם לעמוד?
המרנגים שלך סופגים לחות מהסביבה, דבר שגורם להם להופיע פחות פריכים.

אם לא אכפת לי למזל, איך אני משלבת טעמים במרנג?
תוסיפו תמציות כמו שקדים, רוזמרין או נענע – תצליחו להפתיע את החברים שלכם!

אפשר לעשות את זה עם חלבונים קפואים?
לגמרי! רק הקפידו להפשיר אותם היטב – זה יעשה את ההבדל.

מה אם לא הצלחתי להקציף את החלבונים?
אולי הגעתם למצב חם מדי או שהיו שאריות שומן. מהנסיון שלי, זה קורה להרבה טבים!

נראה שהכנתם ממש מסיבת טעמים מיוחדת! אז רגע, לפני שאתם פונים קדימה, שתפו את המתכון עם חברים, משפחה וכולם ברשתות החברתיות. בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​