מתכון מדהים למחמצת כוסמין – ללקק את האצבעות!
בא לכם לגלות סוד המשגע של אפייה עם מחמצת כוסמין? אתם ממש במקום הנכון! במתכון זה, נלמד כיצד ליצור מחמצת כוסמין פריכה, ממכרת ומעלפת שתגרום לעוגות וללחמים שלכם להיות הכי טעימים שיש. תתכוננו לטעום את כולם, כי מתכון זה הולך להפוך לאגדי במשפחה שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות (למעלה מ-4 ימים לתהליך החימצון)
- רמת קושי: בינוני
- מספיק עבור: 2 ק"ג של לחם
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על המרכיבים שאנחנו צריכים כדי ליצור מחמצת כוסמין משגעת:
- 200 גרם קמח כוסמין מלא (כ-1 כוס)
- 200 מ"ל מים פושרים (כ-¾ כוס)
- 50 גרם מחמצת פעילה (או חתיכת לחם ישנה כבסיס)
- 1-2 גרם סוכר (רצוי סוכר חום)
ועכשיו, קצת מידע מגניב על קמח הכוסמין. מדובר בקמח שלא רק מוסיף טעם, אלא גם הוא בריא יותר מקמח חיטה. הוא מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים בעיכול ומעניקים לנו אנרגיה לאורך זמן.
שלבי ההכנה
אז בואו נתחיל לגלגל את הבצק המדהים הזה. תזכרו, כל שלב הוא חלון הזדמנויות ליצירתיות!
- מניחים קמח כוסמין בקערה גדולה.
- מוסיפים את המים הפושרים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את המחמצת הפעילה והסוכר ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים למשך 24 שעות.
- עוברים יום ביום – אחרי 24 שעות, מוסיפים עוד 100 גרם קמח כוסמין ו-100 מ"ל מים, ומערבבים.
- חוזרים על הפעולה הזו עוד 3 ימים, עד שהמחמצת תתחיל להקציף, לרחוש ולפצות את ריחות האופה המתמזגות.
- בתום 4 הימים, המחמצת מוכנה לשימוש!
לאחר שסיימנו להכין את המחמצת, כדאי לדעת גם איך לשמור עליה. מחמצת כוסמין יכולה להישמר במקרר למשך מספר שבועות. בכל פעם שתרצו להשתמש בה, עליכם להאכיל אותה שוב עם קמח ומים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, לפני שאנחנו מטפלים בלחם או בעוגות עם המחמצת, ניתן להוסיף אלמנטים נוספים כדי לשדרגו:
- למערבבים עם זרעי פשתן או חמניות – מוסיפים טעם וריאות.
- כוס עם אגוזי מלך קצוצים – להרגיש את הקרנץ' בכל חטיף!
- שוקולד מריר קצוץ – תדמיינו את הריח במדורה.
שדרוגים אלו יכולים להיות ממכרים ולגרום לדעתכם של המאפה שלכם להיות הכי טעים שיש. למה לא לנסות?
שאלות תשובות
מהי מחמצת כוסמין?
מחמצת כוסמין היא תהליכי זיקוק שמבוססים על קמח כוסמין ומים, והיא נועדה לייצר שמרים ותהליכים כימיים שיגרמו להתרוממות ולמרקם האוורירי של הלחם.
למה משתמשים בקמח כוסמין?
הקמח הזה מכיל יותר חלבון וסיבים תזונתיים מקמח חיטה, ולכן הוא יותר בריא ונחשב לגבוה בתזונה.
מה אפשר לעשות עם המחמצת?
מחמצת כוסמין יכולה לשמש ליצירת לחמים, פשטידות, מאפים אפילו פיצות! כל דבר שרק אפשר לחשוב עליו.
האם אני יכול להשתמש במחמצת חיטה במקום כוסמין?
בהחלט! רק שימו לב שיתכן שהיא לא תיתן את אותה הניחוח המיוחד שיש לכוסמין.
איך שומרים על המחמצת?
שומרים במקרר, ואם מקפידים להאכיל אותה כל שבועיים-שלושה, היא תישאר פעילה.
מה אם המחמצת לא תופסת?
אולי הניחום לא היה מספיק חם או שהשתמשתם במים קרים מדי. מומלץ להניח באזור חמים בבית.
כמה זמן לוקחת ההכנה?
הכנה של מחמצת כוסמין לוקחת כ-4 ימים. בערך 10 דקות ביום.
האם אפשר להחליף את הסוכר?
כן, אפשר להשמיט אותו לגמרי. הסוכר עוזר בהאצה של התהליך רק מעט.
מה עושים אם המחמצת חמצמצה מדי?
אם התחילה להרגיש חמצמצה מדי, הוסיפו קמח ומים, זה אמור להבריא את העניין.
האם ניתן להכין מחמצת כוסמין בתנור?
לא, הכי טוב להכין את המחמצת בטמפרטורת חדר רגילה, על מנת לשמור על חיות השמרים.
אז, עם המתכון המהמם הזה ולאור כל המידע החשוב שחלקנו כאן, אתם בהחלט מצוידים היטב לעבור לתהליך אפייה מהנה ולהכין מכשירים שאי אפשר להתנגד להם. אחרי כל זה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יוכלו להתענג על המיטב של כוסמין!