דג מטיאס כבוש – המסע הקולינרי שלכם על גבי צלחת
אם יש משהו שיכול לגרום לנו להריח את הים בצלחת, זהו דג מטיאס כבוש. המנה הזו היא לא רק טעימה, היא מביאה את כל התחושות של יום שטוף שמש בחוף הים הישר למטבח שלנו. הריח המשגע של הדג הנשי, המלח והקפיץ של הפרספקטיבה הים תיכונית שעוטפת את המנה הזו הוא פשוט אגדי. אין אדם שלא ילקק את האצבעות שלו, וכולם לא יוכלו להפסיק לשאול "איך הכנתם את זה?"
היכונו למסע שבו נלמד את כל מה שצריך לדעת על הכנת דג מטיאס כבוש מדהים שעושה מזלגות מהתלהבות. אז, תהיו ערוכים, כי אנחנו עומדים ליצור משהו מושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את הדג המטיאס הכחול שאינו מתאפק להגשים לחם, אנחנו צריכים להיות אשפים בבחירת רכיבים. הנה מה שתצטרכו:
- 2 דגים של דג מטיאס במשקל של כ-400 גרם כל אחד
- 1/2 כוס מלח גס
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס חומץ תמרים
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1/4 כוס בצל קטן פרוס דק
אם אתם רוצים אפשרות טבעונית, אתם יכולים להתנסות בצורת הכנה מעלף עם כלי דגים מדומים כמו חומוס רך או טופו. מהנסיון שלי, גם עם זה אפשר לייצר מנה משגעת!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למעבה הכנת המנה המפנקת הזו. תהיו מוכנים!
- חותכים את הדגים לאורך, בצורה של פילה, ומסננים היטב.
- מניחים את הפילה בכלי שטוח ומניחים עליו מלח וסוכר.
- משרים במלח וסוכר למשך 15-20 דקות עד שהדג מתחיל להגיב.
- מערבבים את החומץ, מיץ הלימון, השום והפפריקה לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת על הדגים במעט שמן זית.
- מניחים את הדגים במקרר למשך 10-15 שעות בכדי לאפשר להם להחמיץ.
- בזמן החמצת הדג, אפשר לחתוך ירקות טריים לצד המנה.
- מוסיפים את הכוסברה והבצל לפני ההגשה למראה רענן.
- מגרדים מעט פפריקה מעל לפני שהמנה מוכנה להגשה.
- מניחים את הדג על צלחת יפה ומקשטים בעשבי תיבול.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
הכנתם את המנה תודה רבה! אבל יש יותר! יש כמה שדרוגים שאתם יכולים לשקול.
במערכת הבריאותית שלנו אנחנו יכולים לשדרג את המנה עם:
- לקשט עם פרוסות אבוקדו מעל – הבריאות כאן בהחלט מדברת!
- להוסיף פלפל חריף לפרוסות כדי לעורר את הטעמים.
- לתת למשקה ותוספת של ליים – כל מי שהתנסה יודע שזו חתיכת חוויה משגעת.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב את הטעם של דג מטיאס?
הטעם של דג מטיאס משגע, אך אם הוא לא ברמה שלכם, אתם יכולים לנסות עם דג אחר כמו סרדינים או דניס!
איך אני יכול לדעת אם הדג שלי הוכן כמו שצריך?
ברגע שהדג מתחיל להתפורר בקלות כשהוא נוגע במזלג, סימן שאנו על המסלול הנכון. תנו לו להתמוסס בפה, ואז תדעו שהוא מוכן!
האם אני יכול להכין את המנה מראש?
יש שוברי לב ואילו כן! ניתן להכין את הדג בערב הקודם ולהשאיר במקרר עד ההגשה. זה מרענן את כל הערב!
האם אני יכול להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כל רכיבי המתכון המוצעים לא מכילים גלוטן. פשוט תוודאו שהשמן והמרכיבים האחרים לא מכילים תוספים עם גלוטן.
על מה אני יכול להגיש את הדג הזה?
גם אם מדובר על לחם טרי, סלטים שונים או סתם כך על צלחת ריקה, הדג הזה תמיד משתדרג כל ארוחה.
האם המנה בריאה?
מאוד! דג מטיאס רווי חלבונים, בייחוד עם כל חומרי הגלם הטריים האחרים – זו תזונה מדהימה!
מהו הזמן המקסימלי לשמור את הדג במקרר?
באופן כללי, כדי לשמור על טריות המנה, עדיף לא להשאיר יותר מ-2-3 ימים במקרר.
כיצד ניתן לגוון את הרוטב?
לראות את האפשרויות האדירות של תבלינים נוספים שיכולים לתבל אותו, כמו בזיליקום או زך זנגביל, זו סיבה לשדרוג מתמשך!
האם אני יכול להוסיף ירקות נוספים למנה?
כמובן! תוספת של עגבניות קצוצות או פלפלים צבעוניים יכול להפוך את המנה למרעננת יותר!
אם אני רוצה לקדם את זה, יש הנחיות?
השתפו עם חברים, קחו צילומים וכיתבו על החוויה הקולינרית שלכם ברשתות החברתיות!
מוזמנים לשתף עם חברים ולהפיץ את המתכון המושלם הזה! כל הכוחות נמצאים בידיכם, וכולנו יודעים שמה שאתם מכינים זה תמיד הכי טעים שיש!
