איך להכין ג'חנון קפוא בקלות ובמהירות

איך מכינים ג'חנון קפוא

מה היה קורה אם הייתם יכולים לטעום את בית סבתא בכל ביס? האם דמיינתם פעם את ריח הג’חנון החם שמתפשט בכל הבית ביום שישי בבוקר? זהו תבשיל שמזכיר לנו גדולים, מסורת ואהבה. היום אנחנו הולכים לגלות איך להכין ג’חנון קפוא שיהפוך כל סוף שבוע או חג למיוחד במינו. אני יודע שהשעה ברוח נחשבת לשעת הרפתקה, ושטעמו של הג’חנון יכול להיות מדהים, ממכר, ומעלף! נעבור יחד על כל פרט ופרט כדי להבטיח שתבואו מוכנים.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 12 שעות (כולל לילה במקפיא)
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי של המתכון: בינונית
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כמובן שיהיה לנו צורך ברכיבים ברמה גבוהה כדי להצליח במשימה ובשביל שתכינו את הג’חנון הכי טעים שיש! הרכיבים הם:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 100 גרם חמאה מרוככת
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • לרוטב: 1/2 ליטר רוטב עגבניות
  • 1/2 כוס קולה (לתוספת פלא)

עכשיו, תנו לי להוסיף כמה חלופות למי שאוהב לגוון. אם אתם מנסים להכין גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בריבה טבעונית. גם קמאך נפלא עובד בוודאות! עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח תפו”א, והטעם לא יפגע, אני מבטיח!

שלבי ההכנה

וכך נמשיך לשוחח על השיטות בהן נעבות בשיתופי פעולה קולינריים:

  1. מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים הפושרים והחמאה המרוככת.
  3. לשים את הבצק היטב עד שהוא חלק ואחיד.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במשך 30 דקות בטמפ' החדר.
  5. לאחר הנחת הבצק, מתחילים לחלק את הבצק לכדורים שווה בגודלם (סביב 100 גרם כל כדור).
  6. מניחים את הכדורים על משטח מקולף ומתחילים לרדד כל כדור לעלה דק.
  7. מרדדים עד שהבצק דק מאוד, כך שהאור יכול לחדור דרכו (כמו הקיץ בתל אביב).
  8. מניחים כל עלה רדוד על מגש ומניחים לו לזמן קייטנה קצר.
  9. מניחים טיפה מהחמאה במרכז כל עלה לפני שמקפלים לשניים ומקפלים לגודל של קונספט מדהים.
  10. מניחים את הג’חנונים במקפיא ל-12 שעות.

בשלב זה, אתם בדרך להשגת ג’חנון אגדי! חלק מהכיף הוא לחכות לראות את הפלאות שהכנתם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז איזה תוספות אתם אוהבים להוסיף? אתם יכולים לשדרג את הג’חנון עם ביצה קשה על פניו ב-10 דקות לפני ההגשה או להציע אותו עם סלט ירקות קיץ מרענן. גרסה עם פפריקה חריפה תוסיף לו חריצים חדשים! מהנסיון שלי, אני ממליץ גם לקשט בעשור של סוחטים, סחוטים בזעפרן — טעם של אושר!

שאלות ותשובות

מה זה ג’חנון?
ג’חנון הוא מאכל תימני ממלא, שניתן להכנה בכל טיילור, מתאגרת היטב על ידי חמאה ומים פושרים, אוכלים אותו לרוב ביום שבת.

למה חשוב לנהוג לפי שלבי ההכנה?
כל שלב במתכון נועד לפתח את הטעמים ולהגביר את החוויה. ההקפצה מהמרכיבים תספק לכם תוצאה מדהימה.

אפשר להכין ג’חנון משאריות בצק?
בהחלט! בצק ג’חנון ניתן לשמור במקפיא לכמה חודשים, וניתן לשלוף בכל פעם.

איך יודעים שהג’חנון מוכן?
הג’חנון מוכן כשצבעו זהוב וכשהקצוות מתחילים להיות קראנצ’יים.

מה ההבדל בין ג’חנון תימני לג’חנון מרוקאי?
הג’חנון מהתימנית עשוי לעיתים עם רוטב עגבניות, בעוד ג’חנון המרוקאי בדרך כלל מיוצר עם יותר תבלינים.

האם ג’חנון ניתן גם לטבעונים?
בהחלט! ניתן להשתמש בשמן זית במקום חמאה, ויש גם גרסה טובה עם קמח תפוחי אדמה שיכולה להיות טעימה.

אילו תוספות אפשר להוסיף?
תוספת של ביצה קשה, רוטב חריף, רוטב אדום או חלבות נקניק יכולה להוסיף הרבה. אפשר גם סלט ירקות ליד.

למה הג’חנון כל כך אהוב?
אתם אכן שואלים שאלה טובה! הג’חנון משלב טעמים נוסטלגיים, והוא אלטרנטיבה חמה ומתוקה להתפנק בה בשבת בבוקר.

אפשר לחמם את הג’חנון?
בהחלט! חמים על ידי הכנסה לתנור לחימום בקו פדרלי של שעה.

איפה אפשר לקנות ג’חנון קפוא?
היום ברוב רשתות השיווק ישנם חבילות ג’חנון קפוא שניתן לחמם בעצמנו.

אני מקווה שהמתכון הזה עשה לכם חשק להכין ג’חנון קפוא כמו של סבתא. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! שתפו את בני המשפחה והחברים שלכם, ותזכו לחוויות משגעות יחד!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​