מתכון לבצק שקם עם שמנת חמוצה – מרגישים את התשוקה!
אף אחד לא יכול לעמוד בפני ריח של בצק טרי שעולה מהתנור. השילוב של שמנת חמוצה עם בצק יוצר טקסטורה מדהימה שנמסה בפה ומתמזגת עם כל מרכיב נוסף שנמצא במנה. הבצק השקם הזה הוא לא רק בצק, הוא מסע אל טעמי הילדות, אל השולחן של סבתא, עם כל מה שקשור לקסם של בית. כולנו זוכרים איך סבתא הייתה מפנקת אותנו עם צלחות מלאות באוכל ועם מתכונים שאי אפשר לשכוח. היום אנחנו נאתגר את עצמנו ונכין בצק שקם שהוא לא רק טעים אלא גם כולו בריא, אוורירי ומעלף!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
הרבה מרכיבים אפשריים נכנסים לתמונה כאן, ויש כאן הזדמנות לשחק עם הטעמים! אחרי שנסיים עם הבצק המושלם, אפשר להוסיף לו כל מיני גודיז, שאולי נשקול שוב – כזה שיתפוס את הלב! לחלק מהמרכיבים, אתם תכירו, לחלקם תתאהבו. אז בואו נתחיל!
מרכיבים:
- 500 גרם קמח (נשתדל לבחור בקמח איכותי)
- 200 גרם שמנת חמוצה – כאן יקרה כל ההבדל!
- 60 מ"ל שמן זית
- 3 ביצים – את השפעתן הפרשנית אנחנו נדבר בהמשך
- 10 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשיים – תמיד תוודאו שהם בתוקף!
- 1 כפית מלח
- שומשום לקישוט – אם בא לכם להראות אגדי!
אלה המרכיבים הבסיסיים, אבל ניתן לשקול גם גרסה טבעונית, שבו נחליף את הביצים ברסק תפוחים או טחינה גולמית! האפשרויות רבות, וכך גם השדרוגים.
שלבי ההכנה
כמו בכל המתכון, הקסם מתחיל כשמצליחים ליצר את הבצק הזה! שלכם זה יהיה ללכת על דרך ההכנה המושלמת. הנה מה שצריך לעשות:
- שמים קמח בקערה גדולה ויוצרים בחלקו חלל קטן.
- מוסיפים את השמרים היבשיים והסוכר לתוך החלל.
- מערבבים בעדינות את השמרים עם הקמח, אנחנו רוצים לשמור על עונג מרבי.
- מוסיפים את ביצים, השמנת החמוצה ושמן זית ומתחילים ללוש את הבצק.
- מוסיפים את המלח בהדרגה, בזמן הלישה.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא מתגבש ונראה גמיש.
- מעבירים לקערה משומנת בעדינות, מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה.
- אחרי ההתפחה, רגע של גאווה! מגלגלים את הבצק שוב ומשטחים אותו על משטח מקומח.
- חותכים לפיסות בגודל הרצוי לפי העדפה.
- מתפיחים שוב את הפיסות על מבנה פופולרי – בתבנית עם נייר אפייה, כ-20 דקות נוספות.
- מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- אופים במשך 15-20 דקות, עד שהבצק הזה נהיה זהוב ויפה.
גם כשחושבים על השלב האחרון, האפייה, היא כמו מחול, המפיצה של ריח שימיס את הלב. פתחו דלתות חלון. אנחנו לא רוצים להחמיץ את החוויה הזו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין סיבה לעצור כאן! מהניסיון שלי, לאחר שהכינו את הבצק הזה, אפשר לשדרגו באופן מדהים. תוספות של גבינות שונות, זיתים, עשבי תיבול או אפילו ירקות קלויים. חשבו על תוספות שמזכירות טעם של צלחת שקשוקה או עגבניות מרוסקות עם סויה. האפשרויות רבות וכך גם הכיף!
שאלות ותשובות
מה היתרון של שימוש בשמנת חמוצה בבצק?
השמנת החמוצה מעניקה לבצק טעם עשיר ומוסיף לו לחות, מה שמשפר את הטקסטורה!
האם אפשר לשים את הבצק במקרר ללילה?
בהחלט! בקירור הבצק עשוי להשגת עומק טעמים טוב יותר.
מה אם אני רוצה לאפות עם קמח ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קינואה, עם מעט סוד אגדי של עוד נוזלים.
איזה סוג שמרים כדאי לבחור?
שמרים יבשים הם בחירה מצוינת, אבל אם יש לכם שמרים טריים, השתמשו בהם עם יחס המרה ייחודי!
האם הבצק הזה יכול לשמש גם לפיסול?
כמובן! אפשר להכין פיצות, פוקאצ’ות ועוד מיני מיני דברים מגניבים!
איפה השוס למשהו שונה?
נסו להקפיא רכת בצק ולהשתמש בו כשצריכים “תרוץ לקופה”!
באיזה טמפרטורה צריך לאפות?
180 מעלות צלזיוס הוא אידיאלי, כדי להבטיח ואקום שמתפשט ומכסה את הבצק במדליית זהב!
עד כמה אפשר להקפיא את הבצק המוכן?
אפשר להקפיא את הבצק לא יותר משבועיים, רצוי לשמור אותו במיכלים סגורים.
האם הבצק חודר אדמה או שמתערבבים בו?
כמו בחיים, תוכלו לבחור לשכלל את הטעמים שלכם!
איך חמים הבצק הזה אחרי הוצאתו מהתנור?
עד שנחכים להריח, אנחנו מתפלאים שהמיקס של טעמים פשוט ההמם!
כשהמתכון הזה הופך למעשה, מתממש כל כך הרבה חלקים של טעמים יחד. בבקשה, אל תחכו ותשתפו את המתכון המדהים הזה עם כל החברים, תהלכו אותו ברשתות החברתיות ותהנו מההצלחה שהגיעה מהבית שלכם!