שבלולי קינמון פרווה עם שמן – המתכון המושלם לחופשה!
אדיר! אנו עוסקים במתכון שמיועד להפתיע גם את הקינמוניסטים המושבעים שביניכם. מדובר בשבלולי קינמון, שבהכנתם נשתמש בשמן במקום בחמאה, והם יוצאים שמנמנים, אווריריים ומעלפים! תוסיפו לכך גם את הארומה המשגעת שעוטפת את הבית בזמן האפייה, ותקבלו קינוח שלא רק יגרום לכם ללקק את האצבעות, אלא גם יזכה אתכם בלא מעט מחמאות מהאורחים. אז קדימה, בואו נצלול למעמקי מתכון הקסם הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות ל-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השבלולים הממכרים הללו, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים אך מדהימים.
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 75 מ"ל שמן צמחי (למשל, שמן קנולה)
- 200 מ"ל מים פושרים
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות קינמון טחון
- 50 גרם סוכר חום (למלית)
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (למלית, אופציונלי)
- 1/2 כוס חלב צמחי (לבריאות)
- 1 כף דבש (או סירופ אגבה לטבעונים)
אפשרויות חלופיות
במידה ואתם מעוניינים לשדרג את המתכון לפי הצרכים שלכם, ישנן מספר אפשרויות. ניתן להשתמש בקמח כוסמין או בקמח ללא גלוטן למי שצריך אתגר בריאותי. כמו כן, עבור גרסה טבעונית, יש להחליף את החלב הצמחי בשקדים או בחלב קוקוס. בנוגע לדבש, ניתן להמיר אותו בסירופ מייפל או סוכר קוקוס.
שלבי ההכנה
השלבים הבאים ידריכו אתכם דרך הכנת השבלולים, שהם כל כך קלים וכרוכים בהכנה פשוטה*
- שמים בקערה את השמרים והמים הפושרים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. יש לתת לתערובת לעמוד במשך 5 דקות כך שהשמרים יתחילו לפעול.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המלח.
- לאחר שהשמרים פעילים, מוסיפים את השמן לתערובת השמרים ומערבבים.
- יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים. מתחילים לערבב בעזרת ידיים עד שהכל מתאחד.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים במשך כ-5 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך 1 שעה.
- כאשר הבצק תפח, לשים אותו שוב מעט כדי להוציא את האוויר.
- מרדדים את הבצק מלבני בעובי של כ-1 ס"מ.
- מפזרים על הבצק את הסוכר החום והקינמון, ואגוזי הפקאן במידה ובחרתם להשתמש בהם.
- מגלגלים את הבצק לגלילה מהצד הארוך, וחותכים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.
- מסדרים את הפרוסות בתבנית אפייה ומניחים להן לתפוח שוב במשך כ-30 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים את השבלולים במשך 25 דקות עד להזהבה.
- מניחים לשבלולים להתקרר מעט לפני ההגשה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי להפוך את השבלולים האלו למושלמים עוד יותר, ניתן להוסיף קרם שוקולד לאחר האפייה או למרוח ציפוי סוכר עם חלב צמחי על השבלולים. אם אתם אוהבים פרי, הגיע הזמן להוסיף מנגו או בננה קצוצה לפני הגלילה. המגוון הוא אין סופי ופה תוכלו לשחרר את הדמיון שלכם!
שאלות ותשובות
מתי שבלולי קינמון יהיו מוכנים?
יש לבדוק את השבלולים בסוף זמן האפייה – הם צריכים להיות מזהיבים ולעלות קלות במרכז.
איך אני יודע שהשמרים פעילים?
אם התערובת מתחילה לבעבע אחרי 5 דקות, השמרים שלכם פעילים ומוכנים לשימוש!
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
כן, ניתן להכין את הבצק לפני חצי יום ולהשאיר אותו במקרר. חשוב לתת לו טמפ' החדר לפני העובדה.
האם אפשר להקפיא את השבלולים?
בהחלט! ניתן להקפיא את השבלולים לפני האפייה. פשוט הוציאו אותם מהמקפיא והניחו להם לתפוח לפני האפייה.
מה לעשות אם לא אכפת לי מקינמון?
ללא בעיה! ניתן לשים דלעת או שוקולד במקום הקינמון.
האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
כן, כדאי להשתמש בקמח תפו”ח או קמח ייעודי ללא גלוטן.
האם אני יכול לשים אגוזים אחרים?
כמובן! אגוזי לוז, שקדים או אגוזי קשיו – הכל אפשרי.
כיצד ניתן לשמור על השבלולים אחרי האפייה?
יש לשמור את השבלולים בקופסה סגורה בשטיח יבש.
למה שבלולים מכינים אותם מסביב?
המיקום של השבלולים על התבנית מבטיח אפייה אחידה!
האם אתה ממליץ להוסיף שוקולד?
חפשו את זה! שוקולד מריר או חלב הופכים את השבלולים עדיין מ-מ-מ-כ-ר-י-ם!
בסופו של דבר, אם יצרתם שבלולי קינמון שמנים וטעימים, אתם יכולים להיות בטוחים שהחיים שלכם מתוקים יותר! אז שתפו את המתכון הזה עם החברים והמשפחה שלכם – תנו לעולם לחוות את הקסם הזה שאתם הכנתם!