קציצות גונדי עם קמח חומוס במתכון קל ופשוט

קציצות גונדי עם קמח חומוס – מתכון שיגרום לדמיון לקפוץ!

כל מי ששמע על קציצות גונדי יודע שמדובר במשהו מדהים! זהו מתכון פרסי קלאסי שמשלב טעמים עשירים, רכות נימוחה ומעטפת אגדי של תבלינים. ייתכן שאתם מגלים את הקסם הזה לראשונה, אבל התחושה הזו שמלווה את כל bite היא ממש מעלפת. קציצות הגונדי האלו הן תכלס לא רק קציצות – הן חוויה קולינרית ממכרת, שמשכה אליה משפחות שלמות. אם תרשו לי לשתף מהנסיון שלי – ברגע שתכינו אותן, תצטרכו להחזיק מחצית מהמנה לשמור לאורחים, כי גם אתם תהיו רוצים ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לציין את המרכיבים שיהפכו את המנה הזו לשיח במפגשים שלכם!

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 1/4 כוס ירק קצוץ (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
  • 2-3 שיני שום, קצוץ דק
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2-3 כפות מים (לגמישות לבצק)
  • שמן לטיגון

יש לציין שלקמח חומוס יש יתרונות בריאותיים רבים, הוא עשיר בחלבון, דל פחמימות וזה בהחלט יכול להיות טוויסט בגרסה שלכם לקציצות!

שלבי ההכנה

לאחר שצברנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס אל הלב של המתכון: ההכנה!

  1. התחילו על ידי חימום שמן במחבת על חום בינוני.
  2. ב bowl גדול, ערבבו את קמח החומוס עם הבצל, הגזר והירק הקצוץ.
  3. הוסיפו את השום, הכמון, הכורכום, הפפריקה, המלח והפלפל. תערבבו היטב.
  4. הוסיפו את המים בהדרגה עד שהבצק יתקבל כגוש נעים ולא דביק.
  5. כשהשמן חם, קחו כף מהתערובת וצרו כיכרות קטנות.
  6. טגנו את הקציצות עד שהן מתבשלות והן מזהיבות משני הצדדים.
  7. העבירו את הקציצות לצלחת על גבי נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.

זהו! עכשיו יש לנו קציצות מעלפות וטעימות! אבל רגע, אל תשמרו על סודיות. חשוב לשתף עם אחרים את התענגות הזו!

המרכיבים החלופיים

אז אם אתם מצחקים לעצמכם ואומרים, "אבל אני טבעוני!", אל תדאגו! אפשר להכין את הקציצות גם בגרסה טבעונית פשוט על ידי החלפת השום בתבלינים האהובים עליכם. בנוסף, אם מישהו מהמשפחה או החברים שלכם סובל מאלרגיה לגלוטן, קמח החומוס הוא הבחירה המושלמת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אולי תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים יכולים להוסיף מרקם מעניין? או לחלופין, אתם יכולים להגיש את הקציצות עם רוטב יוגורט או טחינה ביתית שמדגיש את כל הטעמים. ואם אתם רוצים לשדרג בגדול, נסו להכניס לתוך הקציצות קוביות של גבינת פטה. זה יכול להיות ממש משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
כן, אפשר להקפיא את הקציצות לפני הטיגון. זה שומר על טעמים ויכול להקל עליכם בהכנה לאחר מכן.

מה אפשר להגיש עם קציצות גונדי?
הקציצות מצוינות בצד סלט רענן, עם תוספות כמו טחינה, או על מצע של אורז עם עדשים.

האם יש לי אפשרות להוסיף ירקות נוספים לתערובת?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף קישואים מגורדים או סלק, כך שהמנה תהיה גם צבעונית וגם בריאה.

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
עד לשלושה ימים. כמובן, אם אתם מצליחים לאכול את כולן לפני, זה גם בסדר!

האם ניתן להכין את הקציצות על גריל?
כן! זוהי דרך מצוינת להפוך את המנה לבריאה יותר ולשמור על הטעמים.

מהי המנה המועדפת עליכם עם קציצות גונדי?
אישית, אני אוהב להגיש אותן עם סלט ירקות טריים וזיתים.

האם קמח חומוס קל להשגה?
כן, יש אותו בחנויות בטבע וברוב הסופרמרקטים.

האם אפשר להכין את הקציצות גם ללא טיגון?
כן, אפשר לאפות אותן אם רוצים לגרסה פחות שומנית. פשוט חבשו בתבנית ואפו בחום של 180 מעלות.

מה הכמויות שנדרשות להכנה עבור מספר אנשים?
לכ-6 אנשים, הכמויות במתכון הזה יספיקו בהחלט.

האם יש צורך לקצוץ את הירקות דק?
כן, זה מאפשר לבצק להתאחד טוב יותר ולטעמים להתמזג כהלכה.

בואו נזכר! שהקציצות האלו לא רק טעימות, הן גם מעניקות הקלות על האטמוספרה הביתית שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם להרגיש את הטעם המעלף של קציצות הגונדי! בריאות, נימוחות ואושר במנה אחת – מה יכול להיות מושלם יותר מזה?

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​