פשטידה טבעונית עם שיבולת שועל שתכבוש אתכם

פשטידה טבעונית עם שיבולת שועל – טעם שמשגע את החיך

תארו לעצמכם, רגע לפני כניסת האורחים, את הריח המדהים הזה של פשטידה נאפה בתנור, מתפשט בבית. החוץ הזהוב, והפנימי רך כמו ענן – כל הפה מתמלא בטעמים מרעננים ועשירים. זו התחושה המושלמת שאיתה אנחנו רוצים לפנק את האורחים שלנו. ובכן, אין ספק שהמציאו משהו אגדי כשמדובר בפשטידה טבעונית עם שיבולת שועל מדהימה! כל ביס ממנה הוא פשוט מכר – זהו מתכון שיהפוך אתכם לכוכבי המטבח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנסים להתרגש מצעד ההכנה, חשוב לבחון את רשימת המרכיבים. החומרים שאני ממליץ עליהם להפוך את הפשטידה שלכם ל הכי טעימה שיש:

  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 קישוא קטן, מגורר
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניינים בגרסה של מתכון שאינו מכיל גלוטן, ניתן לשלב שיבולת שועל ללא גלוטן, שמוסיפה טעם ומקור מצוין לחלבון: זה פשוט עילי. כמו כן, ניתן להמיר את השמן זית בשמן קוקוס שיתן טעם נוסף ומיוחד!

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שהכנו את כל מה שנדרש, הגיע הזמן להכניס את הידיים לפעולה!

  1. נשמים ריח טוב! מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את שיבולת השועל. מבשלים כ-5 דקות ומערבבים טוב.
  2. מעבירים את שיבולת השועל לקערה ומשאירים להתקרר.
  3. מוסיפים את כל יתר המרכיבים: הקישוא, הגזר, הבצל, השום, שמן הזית, הטחינה, המלח, הפלפל, הכמון, הפפריקה והפטרוזיליה. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. מדליקים תנור על חום 180 מעלות צלזיוס.
  5. משמנים תבנית אפייה בעזרת שמן זית ומעבירים לתוכה את התערובת.
  6. משטחים את התערובת בייחודיות כך שתצא גבוהה ומרשימה.
  7. אופים במשך 25-30 דקות או עד שהפשטידה משנה צבעה וחום.
  8. מוציאים ואפשר לחכות או לחכות, השוס – חותכים, מפזרים עלי פטרוזיליה מעל ומקשטים.

ועכשיו, כמה תוספות שיגרמו לפשטידה להיות משגעת

אם אתם רוצים לשדרג את הפשטידה שלכם – תוספת של גבינה טבעונית למעלה תשדרג את הפשטידה לרמה חדשה. גם האפשרות להוסיף גזר עודף או פלפל אדום קלוי, משדרגת את הטעמים למימדים חדשים.

לזמן ביחד עם אורחים, ניתן להגיש את הפשטידה עם רוטב יוגורט טבעוני, שיתן טוויסט רחב ומשגע של טעמים.

שאלות ותשובות

מהי שיבולת שועל? שיבולת שועל היא דגן פופולרי מאוד, מלא בסיבים תזונתיים וכמובן שהיא נפלאה למתכוני פשטידות.

האם יש מישהו שלא אוהב פשטידה? אם תשאלו אותי, פשטידות הן קסם! כל ביס הוא עונג, וזה המפרסם שלי לפשטידות לטבעונים – לאכול בכיף!

מהו הסוד להכנת פשטידה אוורירית? הטריק הוא לא לבשל את התערובת יותר מדי. יש לתת לשיבולת שועל את המקום “לנשום” באזור האפייה.

האם אפשר להקפיא את הפשטידה? בהחלט! פשוט חותכים לקוביות ומקפיאים. ככה שיהיה לכם אוכל מהיר תמיד תמיד זמין.

האם ניתן להוסיף בשר או דגים לפשטידה? בתור טבעונית, אני בהחלט ממליצה לא! אם אתם רוצים, אפשר לשלב טעמים מעודנים כמו עשבי תיבול שונים.

מה עליי לעשות אם הפשטידה יוצאת דחוסה? ואם זה קורה, זה יכול להיות בגלל שלא נתתם לשיבולת שועל לשבת מספיק זמן במים. המלצתי – נתנו לה 10 דקות אחרי שמרתיחים.

מה ניתן להגיש עם הפשטידה? הגישו עם סלט ירקות מרענן או רוטב טחינה. זה בהחלט מעלף!

האם צריך למרוח שמן לפני האפייה? בהחלט! זה עוזר לקבל את הקריספיות המושלמת בחוץ.

איך יודעים שהפשטידה מוכנה? קריספיות בצבע חום מעיד שהגיעה השעה להוציא מהמ oven!

למה חשוב שהשום יהיה כתוש? כי זה בהחלט משפר את הטעם ומעניק את הניחוח המיוחד.

אני מקווה שאתם מתרגשים כמו שאני מתרגש! אתם מוזמנים לנסות את המתכון ולהפיץ את המהדורה שלכם ברשתות החברתיות. בואו נקסם את אחרים ונשפוך פעולה סביב השולחן! חובבי פשטידה unite!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​