פרוביוטיקה ודיאטה

פרוביוטיקה ודיאטה

היום לא מעט אנשים בוחרים לצרוך באופן קבוע פרוביוטיקה, היות וההשפעות הבריאותיות שלה כבר ידועות ברבים. לא מעט אנשים טורחים לצרוך מנה יומית, על מנת לשפר את רמת החיים שלהם. ניתן היום למצוא בשוק לא מעט סוגים שונים של פרוביוטיקה, המיועדת לכל מצבי החיים השונים. למשל, ניתן למצוא פרוביוטיקה המיועדת לנשים בגיל המעבר, לנשים בתקופת ההיריון, לכל מי שיש לו בעיות עיכול, לילדים וכדומה. סוגי החיידקים הינם רבים ומגוונים, ולכן חשוב לצרוך את הפרוביוטיקה המתאימה ביותר למצב שלכם. למעשה, נמצא אף קשר בין פרוביוטיקה ודיאטה, היות ואין זה מספיק לצרוך רק פרוביוטיקה, אלא חשוב גם להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת.

פרוביוטיקה ודיאטה – נקודות חשובות שכדאי להכיר

תזונה העשירה בחומרים משמרים, פחמימות ריקות ושמרים, עלולה להגביר את הנוכחות של פטריית הקנדידה, אשר יוצרת בעיות רבות הן במערכת העיכול. היום ניתן למצוא לא מעט אנשים הסובלים מבעיות שונות, כגון גזים, שלשולים, עצירויות, נפיחות וכדומה. תופעות אלו נוצרות לרוב כתוצאה מנוכחות מוגברת של פטריית הקנדידה. מדובר על פטריה שנמצאת באופן טבעי הן במערכת העיכול והן באזור הנרתיק של האישה, אך בעקבות תזונה לא מאוזנת, הכמות שלה גדלה ויוצאת מפרופורציה. מאכלים כגון שמרים, חלב ומוצריו, לחם לבן, אורז לבן, סוכר וכדומה, הינם מוצרים המעודדים את התפתחות הקנדידה. אך מי שיקפיד על תזונה בריאה יותר, בתוספת של מנת פרוביוטיקה טבעית, יוכל לאזן את פלורת החיידקים שלו וליהנות מאיכות חיים גבוהה יותר.

לסיכום, פרוביוטיקה ודיאטה קשורים זה לזה, היות ומדובר על שני הצדדים של אותו המטבע. אין טעם לצרוך פרוביוטיקה, מבלי לשנות את התזונה, היות ותזונה המבוססת על מזון מעובד ועשיר בסוכר, מפריע לפעולת החיידקים ומעודד התפתחות של קנדידה, המתחרה עם חיידקי הפרוביוטיקה.

קראו גם על: סולגר

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​