עוגת שיש בחושה פרווה קרין גורן שתשגע אתכם

עוגת שיש בחושה פרווה של קרין גורן – מתכון משגע!

מדובר בעוגה שתמיד מצליחה להפתיע אותנו, והפעם היא נוסעת על הגלים של הטעמים המושלמים והמרקם שכולנו אוהבים! עוגת השיש בחושה היא לא סתם עוגה, מדובר ביצירה קולינרית שמקפיצה את כל הטעמים, משאירה אותנו עם רצון לעוד, והכי חשוב – היא פרווה, כך שמתאימה לכל אחד ואחת מאיתנו. מתקופת הילדות ועד היום, לא קיימת חגיגה ללא עוגת שיש! אפשר להרגיש איך ניחוח השוקולד מתחבר עם טעמי הוניל, ויוצרים שילוב אגדי שממלא את הבית כשתנור פועל.

אתם מוזמנים להצטרף אלינו למסע ייחודי במטבח, להיות שפים ליום, וליצור את העוגה שהכי אסור להחמיץ. כך שלא רק שתלמדו להכין עוגה מדהימה, אלא גם תכירו את הסודות שמאחוריה. אתם עלולים להתאהב בניחוחות ובמרקמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מתאים ל-10 מנות

המרכיבים הדרושים

עכשיו כשכבר פיתחנו את התיאבון, הגיע הזמן להכיר את המרכיבים הפשוטים שיסייעו לנו ליצור את העוגה במעלף שלה. המוצרים שמביאים את הייחודיות לעוגת שיש שלנו:

  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים חמים
  • 1/2 כוס קקאו איכותי
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים (אופציונלי)
  • 1/4 טיפת מלח
  • 1 כף סביבת וניל
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • מעט אבקת סוכר לקישוט

מרכיבים חלופים

לא בטוחים שיש לכם את כל המרכיבים? אין בעיה! אתם יכולים להחליף את שמן הצמחי בשמן קוקוס לטעם נוסף, ואם אתם רוצים עוגה יותר דל פחמימות, ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קוקוס.

שלבי ההכנה

כדי להצליח בשלב זה, נדרשת התמקדות, כי כאן מתחילים הדברים המלהיבים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים קערה גדולה ומוסיפים לתוכה את הקמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  3. מערבבים טוב עד שהתמיסה תהיה אחידה.
  4. עושים חור במרכז התערובת ומכניסים פנימה את השמן, מים חמים וסביבת הוניל.
  5. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהן מתאחדות מרקם חלק.
  6. מחלקים את התערובת לשתיים – בחלק אחד משאירים את התערובת החומה כפי שהיא.
  7. לחלק השני מוסיפים את הקקאו הנהדר, ומערבבים היטב.
  8. בוחרים תבנית ואותה מצפים בשמן. אם אתם רגישים לגלוטן – השקיעו בתבנית ללא גלוטן.
  9. יוצרים תאורה של שתי צבעים בעזרת כף – מכניסים לתבנית בכפית תערובת בהירה, לאחר מכן תערובת כהה ולחילופין.
  10. בעזרת קיסם יוצרים "שיש" בעוגה על ידי ערבוב קל של התערובות.
  11. אופים בתנור במשך 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
  12. מניחים לעוגה להתקרר לפני החיתוך.
  13. גוזרים ומקשטים באבקת סוכר. ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים

רוצים לשדרג את העוגה שלכם? אפשר להוסיף קמצוץ קינמון לתערובת, או להכניס פירות יער לתוך התערובת במרכז העוגה. קוביות של שוקולד מריר יכולות לשדרגו את המינון של השוקולד בעוגה!

שאלות ותשובות

האם חייבים לנפות את הקמח?
יש מומחים שממליצים על ניפוי כדי להבטיח עוגה אוורירית, אבל אם אתם ממהרים – אפשר גם להימנע מזה.

מה עושים אם אין קקאו?
אפשר להחליף את הקקאו במעט שוקולד מריר נטו, זה יעשה את העבודה.

האם ניתן להכין את העוגה ללא סוכר?
כמובן! ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או ממתיקים אחרים כמו סטוויה.

מתי הכי מומלץ לאכול את העוגה?
באמת שאין זמן לאכול עוגה כזה, אבל אם באמת עליכם לקבוע, אחרי ארוחת ערב עם כוס תה או קפה.

איך אפשר לשמר את העוגה?
שומרים את העוגה בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, יכולה להחזיק כמה ימים.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! עטפו אותה נכונה בניילון נצמד – היא נשמרת מצוין.

האם אפשר להכין עוגה קטנה יותר?
בוודאי, פשוט נערכו את כמויות המרכיבים בהתאם לתבנית הקטנה.

מה يعتبر ממתיק טבעי?
דוגמאות לממתיקים טבעיים כוללים דחף/סוכר דקל, מייפל ודבש (אך יש לפקוח עין על החלבון).

מה ניתן לשים במקום אגוזי מלך?
ניתן לשים שקדים או תערובת של דגנים קלויים.

איך ניתן לשדרג בצורה אומנותית?
בקישוט בעזרת פירות או להניח שוקולדים סביב לשולחן עץ.

עכשיו כשיש לכם את המתכון הזה, אתם מוזמנים לשתף אותו עם חברים, משפחה וכולם. עוגת שיש בחושה הפרווה הזו היא בדיוק מה שאתם זקוקים לו כדי לגרום לכל אחד להתמכר! מנה של טעמים, שירות עם אהבה וקישוטים משוגעים הם כל מה שצריך כדי להשאיר מקום לעוד טעימה. אז קדימה, צאו לדרך ושתפו את המתכון הזה עם כל העולם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​