"`html
מתכון מדהים לראגו בשרי מעלף
בואו נניח שנגיע הביתה אחרי יום ארוך, ויש לנו תיאבון שמחפש את הפלא הקולינרי שיביא לנו נחת. מה דעתכם על ראגו בשרי, שיסובב תדרים של טעמים ויעניק לכם חוויות חדשות בכל ביס?
המתכון הזה לא רק שהוא מושלם, הוא גם מאפשר לכם להפגין את כישוריכם במטבח ובו זמנית לאפשר לחברים ובני משפחה ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מגיש כ-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, שנבין עד כמה הרכיבים חשובים ליצירת המהות של המנה. בחירה נכונה תביא לתוצאה אגדי בכל ביס. הנה מה שאתם צריכים:
- 1 ק"ג בשר בקר קצוץ (על פי בחירתכם – כתף, שוק, או חלקים אחרים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים קלופים וקצוצים
- 3 שיניים שום קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות (800 גרם)
- 1 כוס ציר בשר (או מים)
- 1 כף תיבול ״סגולה״ (תיבול איטלקי עם רוזמרין, אורגנו ומלח)
- מלח וpepper שטעים לכם
- 1 כוס חלב (לא חובה, אך מוסיף לאוריריות) – או תחליף צמחי כמו חלב שקדים
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את המרכיבים, בואו נתחיל לצלול לתוך תהליך ההכנה, מה שיביא אתכם קרוב לתוצאת הראגו המושלם.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מתחילים בטיגון הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשנה צבע.
- מוסיפים את הגזר והפטריות (אם קיימות) ומערבבים בקלות.
- מסננים את הבשר הקצוץ ומוסיפים אותו לסיר. וווו! הכינו את החיך שלכם!!!!
- מטגנים את הבשר עד שהוא משחם מכל הצדדים.
- תוסיפו את שום הקצוץ ותיבול הסגולה, ותשאירו לעוד דקה שתיים להיפגש טוב טוב.
- מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים.
- שופכים פנימה את הציר, מביאים לרתיחה לאיזו דקה-שתיים.
- מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה. מבשלים במשך שעתיים לפחות, כדי שהטעמים יתערבבו.
- בדקו את התיבול, אם צריך הוסיפו מלח וpepper. ואו, אני מתחיל לרייר!
- בסיומו של תהליך הבישול, אם תרצו, הוסיפו חלב והביאו לרתיחה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הנה המקום להתפרע! אתם יכולים לשדרג את הראגו הזה בדרכים רבות!
- הוספת פטריות פורצ'יני להעצמת הטעם.
- לגרסה צמחונית: פריטי טופו או פטריות שיטאקה.
- שדרגו עם עשבי תיבול רעננים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לקישוט הסופי.
- למנה חריפה, הוסיפו כפית של פלפלים חריפים.
- מנה זו הולכת נהדר עם פסטה, קוסקוס או תפוחי אדמה אפויים.
- גם לחם זיתי וקלייה מצוין בצד.
שאלות ותשובות
מה עדיף: בשר כבש או בקר בראגו?
בעקרון אפשר לשלב את שניהם, אך בקר מביא טעם שומני יותר ולעיתים טיפה מתוק יותר.
האם אפשר להכין את הראגו יומיים לפני?
ודאי, ראגו תמיד טעים יותר אחרי יום, כשהטעמים מתייצבים.
מה אם אין לי ציר בשר?
אין בעיה! תשתמשו במים, התוצאה תהיה טובה גם כך.
אפשר להכין את זה עם בשר עוף?
כן, אך שימו לב שהעוף ידרוש פחות זמן בישול.
האם הרגו יכול להיות קפוא?
אכן, הוא יעמוד על כבודו גם לאחר הקפאה, רק תשימו לב להפשיר אותו באיטיות.
מה לעשות אם זה יוצא מלוח מדי?
תוסיפו סוכר או עוד עגבניות מרוסקות, שיעזרו לאזן את הטעם.
איך אני יודע מתי הבשר מוכן?
בשר היה צריך להיות רך, כך שתוכלו לחתוך אותו בדיוק עם מזלג.
כמה זמן לבשל את הבשר בפעם הראשונה?
שעתיים לפחות, וזו לא בעיה להוסיף עוד זמן שיבשili אליו טעמים.
למה חלב בתהליך?
החלב גורם לראגו להיות יותר אטמוספרי ומלוח.
איזה לחם כדאי להגיש בצד?
לחם מחמצת בהחלט יעבוד, הוא מושלם לטבול בראגו!
מקווים שהתרשמתם מהמתכון המשגע הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהוויטה הקולינרית!
"`