עם השנים, המודעות לאכילה בריאה ולמזון בריא, עולה ועולה. כיום, אין זה טרנד אלא אורח חיים ומוטב לאמצו מאוחר מאשר לעולם לא – למרות שעדיף מוקדם. בשורות הבאות נרצה לדבר אתכם מעט על הגרנולה ולהעניק לכם כמה נקודות למחשבה על שילובה בתפריט שלכם. נפרט כיצד ניתן להמתיק אותה ובמה היא משתלבת הכי טוב והכי טעים. אז אם אתם תמיד מחפשים אחר מאכלים בריאים וחטיפי אנרגיה בריאים (וגם אם לא), המשיכו איתנו לשורות הבאות.
הסוד הוא שילובים
טרם נגיע לשילוב הגרנולה בתפריט שלכם, בואו נדבר מעט על מה היא גרנולה וכיצד מכינים אותה. הגרנולה היא תערובת דגנים ושייכת לקטגוריה של מזון בריאות. את הגרנולה גילו בעולם עוד בשנות ה- 60 כאשר תנועת ילדי הפרחים תרה אחר מאכלים יבשים שיכולים להישמר זמן רב. כצפוי, ילדי הפרחים חיפשו אחר מזונות הקרובים לטבע וכאלו שיכלו להכין לבד ולהישמר לאורך זמן. את התערובת מכינים מפתיתי שיבולת שועל קלויים וניתן להכליל בתוכה אגוזים, שקדים וכדומה, וכך לתרום לערכה התזונתי. גוון התערובת הוא חום כהה (שימו לב שלא מדובר בתערובת למוזלי שבה לא מתבצע תהליך הקלייה של שיבולת השועל ולכן צבעה בהיר יותר). רבים אוהבים להמתיק את הגרנולה ולהוסיף לטעמה על ידי שימוש בסוכר, דבש ופירות יבשים אשר להם מתיקות טבעית. תהליך הכנת הגרנולה הוא על ידי הכנת נוזל ההמתקה, לאחר מכן נוסיף את פתיתי שיבולת השועל ונכניס לתנור לקלייה. בתהליך זה המראה ישתנה למראה הרצוי וגם הפריכות תוענק לגרנולה. אנו ממליצים להכין את הגרנולה באזור בו יש מעט לחות וכך חומרי הגלם ישמרו ולא יאבדו מאיכותם. לאחר זמן הקלייה, נקרר את שיבולת השועל ונוסיף לה את התוספות הרצויות (אגוזים, זרעים, שקדים וכולי) ונקרר את הכל יחדיו באריזה אטומה ככל האפשר.
שילובים: את הגרנולה ניתן לשלב עם יוגורט או חלב וליהנות מארוחת בוקר נפלאה ומזינה. רבים אוהבים לצרוך את הגרנולה שלהם כחטיף ורוכשים חטיפי בריאות גרנולה. עצם העובדה, שניתן ליהנות גם מארוחת בוקר מזינה וגם מאנרגיה באמצע היום והערב, הופך את הגרנולה למזון בריאות אטרקטיבי ונצרך על ידי רוב האוכלוסייה.
לסיכום, גרנולה היא מזון בריאות וניתן להכינה ולשלבה בדרכים רבות. הגרנולה יכולה לשמש כארוחת בוקר, כחטיף במהלך היום וסתם כתוספת ליוגורט כדי להוסיף טעם וצבע. מי שלא אוהב גרנולה בצורתה הטבעית, יכול להוסיף לעצמו שקדים, זרעים, אגוזים ופירות יבשים.