בצק פילו ממולא בתפוחי אדמה – טעמים של בית
נחשו מה יש לנו כאן? מתכון שהוא לא רק טעים, אלא גם רווי בזיכרונות, חום ואהבה. הכנת בצק פילו ממולא בתפוחי אדמה היא חוויה משגעת, המשלבת בעבודתה את כל אותם רכיבים שהופכים כל מנה למדהימה. כשמדובר במילוי תפוחי אדמה, דמיינו את הניחוחות המטריפים, את הטקסטורות הייחודיות ואת יכולתו של הבצק הפילו להפוך כל ביס לחוויית טעמים אגדי. ובסוף, כשאתם לוקחים ביס קטן, תגלו שזה פשוט ממכר. אתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המתכון המושלם הזה, אנחנו צריכים קצת סבלנות והרבה אהבה. הנה הרשימה המדהימה של המרכיבים שיכנסו לנו למנה:
- 300 גרם בצק פילו (מעולה, נכון?)
- 500 גרם תפוחי אדמה (הכי טובים שיש!)
- 1 בצל קצוץ (מוסיף טעם משגע)
- 2 כפות שמן זית (החבר הטוב של כולם)
- 1/2 כפית כמון (למגע של אתניות)
- 1/2 כפית מלח (לטעום את החיים)
- 1/4 כפית פלפל שחור (קצת חריצות)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (מרעננת את הכל)
- 1 ביצה (בשביל הברק)
- שומשום (למעלה, עושה את העבודה)
שלבי ההכנה
אז איך ניגשים למלאכה? הנה שלב אחרי שלב, נוח להתחיל!
- בראשית, מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד רך, כ-15 דקות. זאת התחלה משגעת!
- סוחטים את תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב עם כף כדי ליצור פירה חלקי.
- מחממים שמן זית במחבת וסוגרים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך, משגע, ומוסיף את הכמון, מלח, ופלפל לחיזוק הטעמים.
- מערבבים את הבצל המטוגן עם תפוחי האדמה, הפטרוזיליה הקצוצה, ובוחנים את הטעמים. הכי טעים שיש!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- בינתיים, ברשותנו הבצק פילו, שעליו לשים עם מעט שמן זית כדי שלא יתייבש.
- חותכים את הבצק ל"רצועות" ברוחב של 10 ס"מ (מושלם!) ומניחים מעט ממילוי תפוחי האדמה על כל רצועה.
- מקפלים את הבצק עד שהמילוי מצוי במרכז, ומקפלים אותו כמו מעטפת, כמו צעיף חמים.
- מניחים את הבצק הממולא על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים כל עצם בצק בביצה ומפזרים שומשום כמו קונפטי מתוק.
- אופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק הזהב הופך למעט קראנצ'י ומשגע.
חלופות למרכיבים
אוו, כמה אפשרויות! הנה כמה טיפים ונוספות למי שמעוניין בגרסאות שונות:
- גרסה טבעונית: ניתן להמיר את הביצה במעט חלב סויה או אגוזים טחונים.
- לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בבצק פילו כשר ללא גלוטן (יש את זה בכל מקום).
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים כמו פפריקה או אפילו חרדל, לכל המתקדמים בלב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ואם כבר סעפתם אותנו לעולם המופלא של האפשרויות, הנה כמה תוספות שאפשר להוסיף:
- שמן זית מוקפא עם שום – שלא ירגישו בודדים!
- ולא לשכוח גבינות כמו פטה או מוצרלה, שיכניסו טעמים חדשים ושחפים.
- אם אתם חובבי חריף, מבחר פלפל חריף קצוץ יוסיפו רמה נוספת למילוי שלכם.
- מגוון ירקות קצוצים דקים – תוסס וטעים!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הבצק פילו שהכנתם?
שימרו את הבצק במקום יבש ואטום כדי למנוע ממנו להתייבש. אפשר להקפיא אותו.
אפשר להכין את זה יום לפני ואחר כך לאפות?
כן, זה אפשרי! הכינו את הבצק עם המילוי, והניחו במקרר עד שמגיעה השעה לאפות.
האם אפשר להשתמש בתפודים מבושלים מראש?
בוודאי! רק הקפידו לשמור אותם טריים ולא רכים מדי.
מה עושים כשיש שאריות?
שימו במקרר והחממים בשארית הימים! הם נשמרים מעולה.
האם הבצק הוא חמצמץ?
לא, הבצק פילו איננו חמצמץ ומדובר בבצק ניטרלי מאוד!
האם אפשר לשדרג עם תוספות נוספות?
כן! גבינות, ירקות ועוד!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה הזאת במקרר?
כ-3-4 ימים ניתן לשמור במקרר, אם זה מחזיק מעמד…
אם אני רוצה לגרסה חריפה?
תוסיפו פלפל חריף קצוץ לתוך המילוי – יוסיפו למנה טוויסט מעולה!
מה המנה המושלמת לצד זה?
סלט ירוק מרענן או יוגורט לצידה – יוצר שילוב מושלם!
האם זה מתאים לארוחה חגיגית?
בהחלט! המנה הזו מאוד מתאימה לאירועים חגיגיים ומשגעת את האורחים.
אם הגיע הזמן לחלוק ואנחנו נעשה את זה ביחד! אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, ולספר לחברים!