בני האדם נועדו לחפש מתוק, לאהוב את הטעם הזה, ולמצוא אותו באשר הוא. אנו מותאמים ביולוגית לאיתור המתוק בטבע, והמשיכה הטבעית שלנו למתוקים הובילה את התרבות שלנו לייצר מאות אלפי מתכונים מגוונים ומרגשים לעוגות, מתוקים ומיני מתיקה שונים.
מאפים ומתוקים שונים ממלאים תפקיד גדול בתרבות שלנו, ונמצאים בכל פינה ובכל מקום. הבחירה הראשונה בהגשה של ארוחת בוקר בכל מקום תהיה קפה ומאפה, הקונדיטוריות ובתי האפייה הינם הדבר הראשון שפתוח בבוקר, וכשזה מגיע להגשה וכיבוד, מאפים הם הבחירה האינסטינקטיבית.
סוגי מאפים ומתוקים
אנו מכירים המון סוגים של מאפים ומתוקים, ומדינת ישראל בורכה בשפע רב של מאפים מסוג זה, בזכות קיבוץ הגלויות שממנו בנוי הפסיפס המדהים של מדינה זו.
הרוגעלך – מאפה שבלולי העשוי מבצק שמרים מתקתק, לרוב במילוי שוקולד. המקור של הרוגעלך בוודאי ניכר משמו, והוא מגיע אלינו מיהדות אשכנז. פשוט, טעים ופופולארי מאוד.
סינרול – שילוב של קינמון (או "סינמון"), ורול, גם כן בלעז. מאפה מתקתק ומלא בקינמון, נראה כמו שבלול שטוח וגדול, ונחשב גם כן לאחד המאפים המובילים בישראל.
פאי תפוחים או שטרודל – מאפה בצק עלים שמנוני וטעים להפליא, המלא בתפוחים, צימוקים, קינמון, ומכוסה אבקת סוכר. מנה איכותית שנהוג להגישה חמה, עם כדור גלידה ווניל.
בקלאווה – מאפה שנפוץ במספר מקומות, ביניהם יוון, רומניה וטורקיה, מבצק הפילו ('עלה' ביוונית, ומכאן בצק עלים), עם אגוזים ופיסטוקים, במי סוכר, מיץ לימון, תבלינים ומי וורדים. תענוג אמיתי לכל חובב קינוחים
כבוד למאפים המלוחים
למרות האהבה הגדולה שלנו לכל הקשור בעולם הקונדיטוריה, מאפים ומתוקים זה לא הצמד היחידי שהולך יחד כל כך טוב. מאפים מלוחים הם גם כן סיבה אמיתית לחגיגה, ומקור השראה ותענוג קולינארי ישראלי אמיתי.
הבורקס – נציג של כבוד בכל מאפייה המכבדת את עצמה, מגיע בשלל צורות ובשלל אפשרויות. הבורקס מגיע במילוי גבינה, תפוחי אדמה, פטריות ואפילו רוטב פיצה, והוא טעים, משביע, ואהוד במיוחד.
עוגיות מלוחות – ידועים ככעכים, עוגיות אפויות ופריכות שפשוט כיף לאכול, ומעבר לתענוג שבאכילה שלהם, ישנו את הטעם המעולה, שמעורר את החיך וגורם לרבים להוציא קולות גרגור של הנאה צרופה.