למה טורטיות ממולאות צמחוני הן המנה האידיאלית שלך

טורטיות ממולאות צמחוני – טעם שמקפיץ את המצב רוח!

לפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה מנה שלא תדרוש מאיתנו עמדות באולימפיאדה של בישול, אך בהחלט תספק את חווית הטעמים המדהימה שאנחנו מחפשים – בדיוק כמו את הטורטיות הצמחוניות הממולאות. מה אם היו אומרים לכם שיש לכם את הכוח לייצר טעמים ממכרים ומעלפים עם פשוט כמה רכיבים? נכון, זה לא חלום קיץ! זה עומד להיות מתכון שיביא את חיוך המושלם לפנים שלכם וגם לשולחן שלכם.

זמן הכנת המתכון: 40 דקות, רמת קושי: קל, למספר: 4-6 מנות

  • זמן הכנה: כ-20 דקות.
  • זמן בישול: כ-20 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • מספר מנות: 4-6 מנות.

על הטורטיות הממולאות אנחנו מדברים כאן, ואי לכך, אפשר לדבר על *הממכר* הזה שנקרא "מלאווחים צמחוניים”. כשחושבים על זה, מה יש יותר משוגע מטורטיות הממולאות בכל מה שטוב? (לא כולל קוטג’ הישר מהקופסה). הכנתן יכולה להיות בחירה מצוינת לארוחת ערב, או כארוחת צהריים קלה. הכניסו טעמים חדשים ומרעננים לשגרת הבישול שלכם – אנחנו בטוחים שלא תצטערו!

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להתחיל את המהפך הזה במטבח? יש לנו פה רשימה של רכיבים שלא רק יגרמו לאוכל להראות מושלם, אלא גם יטפחו על חיך הטועמים. אז בואו נתחיל!

  • 8 טורטיות תירס או חיטה.
  • 1 כוס עדשים מבושלות (ניתן לבחור את סוג העדשים שאתם אוהבים).
  • 1 כוס ברוקולי מבושל וקצוץ דק.
  • 1 פלפל אדום קצוץ קטן.
  • 1 גזר בינוני קצוץ.
  • 1/2 בצל קטן קצוץ דק.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 2 כפות שמן זית.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 1 כפית כמון.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • רוטב סויה (לפי הטעם).
  • אורגנו או תיבול אחר של סלט.
  • אופציה: גבינת פטה מפוררת (כדי להוסיף קצת מדהים).

קצת על העדשים: עדשים הן לא רק טובות לבריאות, אלא גם מוסיפות טעם ונפח. במיוחד במדינה שלנו, שבה ישנן מנות אגדי רבות שמשלבות עדשים וירקות, מדובר במרכיב *ממכר* עבור האנשים שאוהבים אוכל בריאותי ועשיר בסיבים תזונתיים.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לצאת לדרך ולהתעסק בהכנה. שימו לב, ההמרה של עקרונות הבישול הקלאסיים למתכון הצמחוני הזה היא אידיאולוגיה מדהימה.

  1. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהבצל מתרכך (בערך 2-3 דקות).
  3. מוסיפים פנימה את הגזר והפלפל האדום וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  4. מערבבים פנימה את הברוקולי והעדשים, מוסיפים את התיבול (מלח, פלפל, כמון ופפריקה) ומערבבים היטב.
  5. מבשלים את התערובת למשך 5 דקות נוספות על חום נמוך.
  6. מורידים מהכיריים ומניחים להתקרר קדימה לעשר דקות.
  7. בחלק הזה, מחממים את הטורטיות (כדי שיהיה נעים לעבוד איתן).
  8. מוסיפים 2-3 כפות מהתערובת במרכז כל טורטיה וסוגרים את הקצוות בצורה חביבה (כמו מכתב אהבה).
  9. מניחים את הטורטיות הממולאות במחבת עם קצת שמן זית, ותבשילו יחד למשך כ-5 דקות מכל צד או עד שהן מקבלות צבע חום יפה.
  10. מניחים על צלחת ומקשטים עם גבינת פטה אם רוצים.

איך אפשר לסיים בלי ללקק את האצבעות? מדובר בטורטיות שאותן באמת *אפשר לנשנש* ברגע שהן יוצאות מהכיריים, ככה שהכינו את עצמכם לטעימה הראשונה!

שדרוגים ותוספות

עכשיו, תוכלו לשדרג את המנה, ללא שום בעיה! אם אתם רוצים לשדרוג נוסף, הנה כמה רעיונות:

  • תוספות של חומוס או טחינה משתלבות נהדר.
  • למי שאוהב חריף, הרגישו חופשי להוסיף מעט צ'ילי או רוטב חריף.
  • במקום גבינת פטה, אפשר לנסות עם גבינת מוצרלה או גבינת חלבה.
  • תוספת של אבוקדו טרי לקישוט ומרקם.
  • לגרסה טבעונית, פשוט הימנעו מהגבינה וקשטו עם רוטב שמן זית ולימון.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הטורטיות מוכנות?
הטורטיות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע חום יפה וקלות לריבוד.

האם אפשר להכין את המרכיבים מראש?
בוודאי! אפשר להכין את התערובת יום לפני ולהשאיר במקרר.

אפשר להקפיא את הטורטיות?
כן, אפשר, בהנחה ששמים בין כל טורטיה נייר פרגמון כדי שיהיו נפרדות.

מה עוד אפשר למלא בטורטיות?
שילובים עם רצועות עוף מטוגנות, ירקות שורש או אפילו דג.

איזה רוטב מתאים לטורטיות?
רוטב חמוץ מתוק, או רוטב יוגורט יכול לשדרג את המנה.

מהי עוד גרסה שאני יכול להכין עם המתכון הזה?
טורטיות עם טופו ושילובים נוספים, זה עשוי להיות משגע!

כמה זמן נותר לי לשמור את שאריות הטורטיות במקרר?
מומלץ לאחסן במיכל אטום, ושיהיו במקרר עד 3 ימים.

איך ניתן להגדיל את המנה?
כל הכמויות יכולות להיות מוכפלות בקלות.

מה הכי טעים להכין יחד עם הטורטיות?
סלט ירקות רענן עם רוטב לימון ושום.

מה אני יכול לעשות אם אני לא אוהב עדשים?
אפשר לשים חומוס במקום העדשים או לערבב עם קווקבול.

זה הזמן שלכם לקחת את המתכון הזה, להאין במהירות, ולשתף את הקסם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה שבעזרת עיניים טובות, תוכלו להתחיל מסע של חריצות במטבח – והכי חשוב! תהנו מכל ביס!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​