בישול בריא הוא בישול מתחשב, בישול שמבוסס על הבנה בבריאות האדם באופן כללי, והבנה של הבריאות האישית של כל אחד ואחת מאיתנו. בישול הוא אחד הדברים המהנים ביותר, ודרך מיוחדת שלנו לשמור על הבריאות שלנו, ולקחת על עצמנו אחריות.
במאמר זה תמצאו טיפים לבישול בריא וטעים אשר נועדו לעזור לכם להכניס לחיי היום יום שלכם ולמטבח שלכם את המנות הבריאות יותר, כדי לשמור על בריאותכם, לשמור על החיוניות הטבעית שלכם, ולהימנע מטעויות מסוכנות במטבח.
טיפים לבישול בריא: הימנעו משמן, מלח וסוכר
שמן הוא דבר חיוני לבריאות האדם, אך שמן שרוף ידוע כגורם קרצינוגני. לכן את השמן שמרו מחוץ לתבשילים, ועיברו לתהליך בריא הרבה יותר וטעים לא פחות – תהליך האידוי. את הבצל והשום שאתם נוהגים לטגן, אדו במים, וצרו ציר. את השמן, אם אתם רוצים, הוסיפו לאחר שירד התבשיל מהאש, וכך תיהנו מטעם השמן ואיכויותיו הבריאות, שכן הוא לא נשרף כלל.
מלח הוא אויב הציבור מספר אחד, ומחולל המחלות הכרוניות המוביל ביותר בעולם המודרני. אם יש גורם מפתח בכל רשימת טיפים לבישול בריא הוא ללא צל של ספק הורדת המלח מהתפריט עד למינימום האפשרי. מלח יש בכל דבר, וכשמורידים את הכמויות ונמנעים לחלוטין מגלים כי הדברים מלוחים מטבעם, וכי יש ספקטרום שלם של טעמים שמחכה לכם שם.
סוכר – מחולל מחלות, וקמח יוצר בעיות
הסוכר הלבן כבר ידוע לכולנו כמחולל מחלות מסוכן, ומחלת הסוכרת הפכה לכה נפוצה בקרב האוכלוסייה המודרנית עד כי אין שאלות לגבי הסכנה שבשימוש בו. ובכל זאת, רוב האנשים צורכים סוכר בכמויות גדולות, במשקאות ובבישול.
כל רשימת טיפים לבישול בריא צריכה לכלול המלצה זו: הימנעו משימוש בסוכר, ומצאו תחליפים שונים. בישול ואידוי של סלק, גזר או בטטה חתוכים דק יכול לתת מענה לצורך שלכם במתיקות בתבשילים, מבלי לחשוף אתכם לסכנות הבריאותיות שמגיעות עם הסוכר הלבן.
הקמח הלבן גם הוא מחולל נזקים, שכן המפגש שלו עם גוף האדם מוביל אותו להפוך לשווה ערך לסוכר לבן, והנזק הבריאותי זהה. בחרו לבשל ולאפות עם קמח מלא בלבד, ולא מעורבב לבן עם מלא.