בעשור האחרון ארגונים רבים הגיעו למסקנה כי הם יכולים להעביר את כל הקשור אל ענייני המזון של העובדים ואירועים שונים בארגון לחברה חיצונית ובזאת לייעל את העבודה היומיומית בארגון. מאמר זה יעזור לכם להבין מהם פתרונות מזון לארגונים ומדוע הם כה אטרקטיביים.
פתרונות מזון – בוחרים את החברה המתאימה
ארגון גדול בדרך כלל כולל סניפים שונים באזורים שונים בארץ ומשום כך הוא זקוק לפתרונות הסעדה, קייטרינג לחדרי אוכל ופתרונות מזון שונים לכל סניף או שלוחה שבבעלותו. כאן חשוב מאוד לקחת בחשבון שבחירת החברה שתספק שירותים אלו חייבת להיות קפדנית ולהתבסס על ותק, ניסיון, מוניטין מוצלח וכמובן אותם פתרונות מזון לארגונים המתאים לאותו ארגון. בנוסף, חשוב שהארגון יברר האם החוזה שאמור להיחתם מתאים לו, מה קורה במקרים חריגים וכמובן האם אותה חברה אליה הוא פונה יכולה להתמודד עם כמות האנשים בארגון והדרישות השונות בכל הקשור אל פתרונות מזון לארגונים.
לא רק לאוכל צריך לדאוג – כי אם גם ללוגיסטיקה. לא לכל חברת קייטרינג או מזון יש מספיק לוגיסטיקה להפיק סעודה במזנון ל50, 100 איש או אף יותר מכך. לשם כך יש צורך בחברה אשר תיתן מענה של השכרת ציוד. חברת השכרת ציוד לאירועים – בין אם קטנים או גדולים – היא הכתובת למקרים כאלה.
מכונות מזון וניהול חדרי אוכל
כמעט כל אחד מכיר את אותן מכונות מזון שמשמשות את העובדים בימים ארוכים ובמשמרות הלילה. מכונות מזון אלו מרגיעות את הבטן המקרקר ובימים מסוימים האוכל שבהן הוא זה שהעובד אוכל. (בעיקר אם מדובר על מצבים בהם חדר האוכל אינו פתוח ואין מסעדות באזור). שירות נוסף לחברות הוא ניהול של חדרי אוכל בכל האתרים של החברה בארץ. כל עובד בארגון מוגדר ומשויך ליחידה מסוימת של הארגון והעובדים יכולים לאכול בכל חדר אוכל בכל אתר של החברה בו הם יהיו מעוניינים. בנוסף, יש אפשרות של הסדר מול כל מיני סוגי ספקים, כמו למשל ספקי עגלות מזון וקפה ועוד.
לסיכום, בחירת חברה שמספקת פתרונות מזון לארגונים מהווה את הפתרון הטוב ביותר לכל הקשור אל הסעדת העובדים. כאן מדובר על שירות של חדרי אוכל, הסכמים עם מסעדות בכל מיני מקומות בארץ, הסכמים שונים מול ספקים חיצוניים בהתאם לדרישות הארגון וכרטיסי אוכל מסודרים הן למטרת ארוחות, אירועי חברה והן למטרת תקציב קופה קטנה.