כרוב ממולא צמחוני אמהות מבשלות שאי אפשר לפספס

כרוב ממולא צמחוני – אדגי כמו של אמא!

כשהכרוב הממולא מתייצב על השולחן, מתחיל להציף אותנו מרגישות נוסטלגיות. התבשיל הזה, שמגיע עם כל כך הרבה טעמים, יכול לשחזר את הזיכרונות מהבית. שנייה לפני שאנחנו עוטים על עצמנו את הסינרים ומתחילים להניח את המלאכים בכף היד, בואו נדבר על מה שהופך את המתכון הזה למדהים, ממכר ומושלם. כל ביס, כל חלום טעים – המפגש עם התבשיל הזה בדיוק כמו חיבוק חם של אמא! זהו תבשיל שאי אפשר להפסיק לאכול, ממש נמס בפה ומלא בטעמים שמשגעים את החיך.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכבר התרגשנו, הגיע הזמן לרשום את כל מה שאנחנו צריכים לדעת כדי להכין את הנפלא הזה. והאמת היא, הממלכה הזו לא נדרשת בהרבה רכיבים; היא פשוט קלה, ידידותית וכל כך שווה!

  • 1 כרוב גדול (כחצי ק"ג)
  • 2 כוסות אורז (בסמטי או לחלופין עגול)
  • 1 בצל גדול – קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני – מגורר בפומפיה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית חרדל (לא חובה, אבל זה משגע)
  • 2 כוסות מים או ציר ירקות
  • מיץ מלימון אחד
  • שיניים של שום (2-3 שיניים – לטעם המושלם)

וכמובן, למי שבא לו לגוון, ניתן להוסיף גרגרי חומוס או עדשים לצבירה נוספת על ההמולה! התוצאה תרשה טעמים נוספים, כמו שקשוקה צבעונית, ככה שאין ממה לחשוש.

שלבי ההכנה

והנה, המומלצים שלי; השלב הראשון הוא תמיד בהצלחה – להתחיל!

  1. מבשלים את הכרוב בסיר עם מים רותחים למשך 5-7 דקות עד שהעלים מתרככים.
  2. מסננים את העלים לאחר מכן ומניחים להם להתקרר.
  3. במקביל, מבשלים את האורז במים כמו לקנות יותר זמן לאוכל (אם אפשר).
  4. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מזהיב.
  5. מוסיפים את הגזר המגורר והכמון כמנהג אמא על מנת להתרכך
  6. כשכל זה מתמזג בטעמים, מוסיפים את האורז המבושל ותבלינים – מלח, חרדל ושום לא לראשונה.
  7. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהתבלינים מתחברים.
  8. לוקחים עלה כרוב, שם בתוך מאמרי האורז ועם ארבעה קצוות, עוטפים ביס.
  9. חוזרים על פעולה זו עד שכל עלי הכרוב הממולאים מוכנים.
  10. בסיר גדול, מניחים את הממולאים, יוצקים את ציר הירקות (או מים) יחד עם מיץ הלימון.
  11. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 1-1.5 שעות.
  12. לאחר מכן, להסיר מהכיריים ולאכול עד שמתחילים ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מתכון, גם כאן יש לנו מקום לשפר, לשדרג ולגוון! יש כאלה שיש להם את התוספות הנכונות. אפשר להוסיף לתוך הממולאים גם כמה פטריות חתוכות דק, שקצת יהפכו אותו למשוגע. אם אתם בעניין של קצת חריף, קוביות של פלפלים חריפים בהחלט יוסיפו טוויסט! ללא ספק, 100 אחוז טעים. אם נמאס לכם מהתוספות הרגילות, שאלו את עצמכם – תנסו להוסיף תבלינים כמו כורכום או פפריקה מעושנת שעושים את ההבדל. באחריות! יכול להיות נימוח ועדין יותר ממה שאתם חושבים.

שאלות ותשובות

מה זה כרוב ממולא?
הכרוב הממולא הוא מאכל שאופייני ליהודי מזרח אירופה, וכשמדברים על טעמים שירגיעו את הנפש – זהו תבשיל נהדר! הוא מצריך יצירתיות ותשומת לב, אך התוצאה כוללת כמה שהופכים אותו למושלם.

האם אני יכול להכין כרוב ממולא בלי אורז?
לגמרי! אפשר להשתמש בחלופות כמו קינואה, בורגול או חומוס כדי לדלל את האורז. זה יהיה בריא, דל פחמימות ואפילו מעניין בטעמים.

האם אפשר להקפיא את הכרוב הממולא?
בטח! ניתן לאפות את הכרוב הממולא ואז להקפיא אותו. כשהוא מתרכך ומקבל טעמים, ניתן להוציא לקראת אחת הארוחות המפתיעות שלכם.

מה הדרך הטובה ביותר לחמם את הכרוב הממולא?
כמובן שבמיקרוגל או בתנור. מומלץ לשים מעט נוזלים לפני החימום כדי שהכרוב לא יתייבש.

האם אני יכול להכין את הממולאים יומים מראש?
נכון מאוד! לאחר הבישול, אפשר ל储 שוב במקרר עם ציפוי נוזלים עד 3 ימים.

מה יתרונות הבריאותיים של הכרוב?
הכרוב הוא מקור מצוין לויטמינים K, C ואכילתו מסייעת לשיפור מערכת החיסון. כמו כן, הוא מלא בסיבים תזונתיים שימתנו על הבריאות שלנו.

האם המילוי הכי טעים שיש?
העניין הוא שבמסגרת המילוי, ניתן לגוון! אפשר להוסיף אגוזים, פירות יבשים או עשבים תיבול שונים שיתנו איזון טעמים מצוין.

אני רוצה לגרום לזה להיות יותר חריף – מה לעשות?
שופחו פלפל חריף או תבליני חריפים מאפיינים אחרים יכולים להוסיף טעם מלהיב בהחלט.

ילדי לא אוהבים כרוב – מה לעשות?
קולף לכם כמות קטנה יותר ולשחק עם מכלול הטעמים במילוי. כמו כן, ניתן לגבש מאכלים נוספים עם ירקות שונים.

האם זה מתאים גם לארוחת ערב או למסיבה?
ממש כן! מדובר במנה שיכולה להיות אחלה מרכז ארוחת ערב. בהצלחה, המקרר שלכם יצעק בבקשה להגיע!

אם נעליתי את החשק להכניס את הידיים לבצק, השותף שלכם אפילו יוכל לעזור. אנחנו מדברים על מתכון שבאמת לא שוווה על הפעם הראשונה, אז אל תהססו לשתף את המתכון המושלם הזה ולפזר אותו ברחבי הרשתות החברתיות עם חברים ומשפחה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​