מתכון לכרובית בטחינה דרוזי – חוויה שאסור לפספס!
בואו נדבר על כמה דברים מדהימים שקורים כשהכרובית פוגשת את הטחינה. הדו-שיח הזה נוגע באחד מהכמיהות הגדולות של המטבח הישראלי – קצפת הטחינה שמסמנת לענת השורשית. מדובר במנה שמשגעת את הדורות, אם זה בריא וכזה יש לסבתא, אז מי יכול להרגיש לא בסדר? הכרובית הטוחה הזו היא פשוט מגנט שמושך אליו כל ביס ונותן לנו הרגשה שאנחנו בגן עדן. כשאתם מכינים את המנה הזו, זה מידית משתלט על החיך, וברגע שאתם נוגעים בה עם החלה או אפילו עם כפית, אתם יודעים שיש לכם כאן משהו מיוחד.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4 מנות
מוכנים להתחיל בדרך המהממת? נהדר, כי מיד תגלו שהמתכון הזה לא רק טעים, אלא גם גבוה ברכיבי התזונה שלו!
הרכיבים הדרושים
- 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים
- 4 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון (מכוס אחת, תכינו כמה כשיהיה צורך)
- 2 שיני שום קצוצות
- חצי כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מים, לפי הצורך
- כף שמן זית
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
בנוסף למרכיבים הקלאסיים, ניתן לשדרג את המנה עם תוספות כמו שקדים קצוצים, יוגורט עיזים או אפילו לתבל עם צ'ילי חריף למי שאוהב את הדברים שלו יותר ממולאים!
שלבי ההכנה
עכשיו נגיע למרכז הבמה – הזמן להכין את המנה. כל אחד מהשלבים כאן יקדיש תשומת לב לכרובית המהממת שלא נעלמת.
- מכניסים את פרחי הכרובית למים רותחים עם מעט מלח ומבשלים כ-5-7 דקות עד שהכרובית מתרככת אך עדיין מרגישה פריכה.
- מעבירים את פרחי הכרובית למים קרים כדי לעצור את הבישול.
- בתוך קערה, מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון, שום, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק ומענג.
- מסננים את הכרובית ומניחים אותה על צלחת שטוחה.
- שופכים על הכרובית את הרוטב המהמם שהכנתם, מוודאים שכל הפרחים מצופים בטחינה.
- אז הגיע הזמן לקשט – מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
- לסיום, שימו קצת שמן זית מעל כדי להעשיר את הטעמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם ממש רוצים להפתיע ולהיות אגדים, תוכלו להוסיף טעם עם שקדים קלויים קצוצים או לפזר מעל קצת רימון לטעימה מתוקה ועסיסית. ואם מצב הרוח שלכם עלה למעלה, אל תהססו לשלוף גבינת פטה לקוביות או אפילו ללקק את האצבעות עם יוגורט יווני. השמיים הם הגבול!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהכרובית מוכנה?
כרובית מוכנה צריכה להיות רכה אבל לא מתפוררת. כדאי לבדוק עם מזלג אם היא נושכת אך לא רכה מדי.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! מומלץ להכין את הרוטב בנפרד, ולאחר מכן לשמור אותו במקרר עד לשימוש. הכרובית יכולה להיות מוכנה מראש ולחמם מעט כשמגיעים האורחים.
מה לעשות אם הרוטב יוצא סמיך מדי?
בקלות, פשוט הוסיפו מעט מים בהדרגה עד שיתקבל המרקם שאתם אוהבים.
האם אפשר להוסיף עוד תבלינים?
כן! אפשר לשדרג עם פפריקה מתוקה, אולי אפילו מעט סוּם אם אתם רוצים לטפח את החיך שלכם בדרך מיוחדת.
מה קורה אם יש לי טחינה לא טריה?
טחינה שמתייבשת יכולה לשנות את הטעמים והמרקם. אם אתם מוצאים את עצמכם עם טחינה בתאריך אחריות – התייחסו אליה בכבוד ואולי תכינו מנה חדשה!
איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
המתכון הזה הוא מצוין גם לטבעונים, משום שאין בו שום רכיב מן החי. כל מה שצריך הוא לשים לב למקורות הטחינה והמרכיבים הנלווים.
תוך כמה זמן אכין את המנה?
הכנה כוללת 30 דקות, אבל מי מאיתנו לא אוהב להכין אוכל בזמן המוזיקה האהובה עלינו?
האם אפשר לשמור את המנה במקרר?
כן, אפשר לקטוף את מה שנשאר ולהבין (בידיעה מלאה) שזה יהיה טעים גם יום לאחר מכן.
מה אם אני לא אוהב טחינה?
אם אתם לא בעניין של טחינה, תוכלו לנסות להכין רוטב יוגורט עם לימון ושום לאותו הטעם המרענן.
האם זה מתאים לתקופות קיץ חמות?
בהחלט! המנה הזו באמת משגעת בסלט קיץ כי היא מרעננת וקלילה, ואי לכך תאפשר לכם ליהנות מהקיץ כמה שיותר.
כל מה שנשאר עכשיו הוא לנסות את המתכון המדהים הזה ולשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! תנו להם להצטרף לחוויה המושלמת הזו, וללכת יחד אתכם במסע המיוחד של טעמים ורגשות.