מגנזיום הוא יסוד כימי, המצוי גם בגוף האדם כמינרל, בכמויות גדולות יחסית. ככזה, אחראי המגנזיום על פעולות רבות בגוף, ביניהן גם תפקוד תקין של כלי הדם והעצבים, הלב, המעי והשרירים בגוף. למגנזיום תפקיד חשוב במיוחד בגוף, כאשר בין היתר, מסייע המינרל בטיפול במחלות ריאה, החלמה מזיהומים קשים או מניתוחי לב וכן הרחבת כלי הדם בגוף. בדרך כלל, המגנזיום מופרש מהגוף באמצעות מתן שתן, צואה או זיעה.
מהם הגורמים העיקריים לאיבוד מגנזיום?
בעיה בספיגה של מגנזיום הינה בעיה נפוצה, היכולה לנבוע ממגוון של סיבות, ביניהן נטילת תרופות (בדגש על אנטיביוטיקה), שתייה מרובה של אלכוהול, זיהומים שונים ורמת סידן נמוכה. חשוב להבין כי בעידן של ימינו, מרבית המזון אותו אנו צורכים הינו מזון מעובד, המכיל סוכר ברמה גבוהה. מזון זה מהווה לפחות כשליש מצריכת המזון היומית שלנו, והוא דל ביותר במגנזיום. בנוסף, הירקות והפירות אותם אנו צורכים גדלים על אדמות בהן כמות המגזניום הולכת ומתדלדלת. המגנזיום הקיים בגופינו הולך ומתדלדל בנסיונו של הגוף לנקות עצמו מרעלנים שונים הקיימים באוויר, וגם התרופות הרבות אותן אנשים צורכים מסייעות ב"גירוש" המגנזיום מהגוף. לחץ ומתח גדולים הינם גורמים נוספים לאיבוד מגנזיום. ככל שהגוף מתבגר, הוא מתקשה ויותר ויותר לשמור על המינרליים החיוניים בגוף, וכמו כן מתקשה גם לספוג אותם מהמזון.
למה גורם חוסר של מגנזיום בגוף האדם?
כאשר אין בגופנו דיי מגנזיום, הדבר עלול ליצור בעיות רבות בדרגות חומרה משתנות, ביניהן כאבי וסת קשים ותסמונת קדם וסתית, טרשת כלי הדם, אבנים בכליות, יתר לחץ דם, הפרעות בקצב הלב, תסמונת העייפות הכרונית, דלדול עצמית, חרדות, תסמונת העייפות הכרונית, הפרעות בשינה, היפראקטיביות, כאבים בשרירים או התכווצויות שרירים ועוד.
מהיכן ניתן לקבל מגנזיום?
מגנזיום ניתן לקבל ממזונות רבים, ביניהם:
- ירקות – בעיקר ירקות כהים ולא בהירים.
- אגוזים – פקאן, שקדים, קשיו, אגוזי ברזיל.
- גרעינים.
- קטניות – כמו למשל אפונה, חומוס, פולי סויה, עדשים (כתומים או ירוקים), פול, שעועית, תורמוס ועוד.
- דגנים מלאים.
- אבוקדו.
- סובין.
כאשר קיים מחסור במגנזיום או שאנו לא מצליחים להשיג את כמות המגנזיום הדרושה לגוף, ניתן גם להשתמש בתוספי תזונה (כדורים המכילים מגנזיום) על מנת להשלים את כמות המגנזיום לה אנו זקוקים. הכמות היומית המומלצת של מגנזיום הינה 350 מיליגרם לגברים ו- 300 מיליגרם לנשים, כאשר נשים מניקות או נשים בהיריון צריכות לצרוך כמות יומית של כ- 450 מיליגרם מגנזיום.