קינואה עם בצל – מנה מדהימה, בריאה וממכרה!
בשעה שאתם ממתינים שהמנה שלכם תתחיל להתבשל, תחשבו לרגע על העולם המעניין של תבשילי הקינואה. הגרגרים הקטנים האלה, שנחשבים למזון על, משגעים את החיך בכל bite! קינואה עם בצל היא בדיוק מה שהכנתם צריך – מנה גבוהת טעמים, שהיא גם בריאה וגם משגעת לנראה! מה יש לאהוב בה? (שאלה רטורית, ברור שיש המון!)
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה הכי טעים שיש, נדרשים לנו רק כמה מרכיבים פשוטים, שכולם מצויים ונמצאים במטבח שלכם. האדייקים שביניכם ישמחו לדעת שאין צורך במצרכים יקרים. להלן מה שנצטרך:
- 2 כוסות קינואה מזוקקת
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים או ציר ירקות
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- שום קצוץ (אופציונלי, אבל כדאי)
- עשבי תיבול טריים (כגון פטרוזיליה או כוסברה) לקישוט
אגב, קינואה היא מקור מצוין לחלבון ולסיבים, היא ללא גלוטן וגם עשירה במינרלים כמו ברזל ומגנזיום. היא מתאימה כמובן גם לצמחונים, טבעונים ואנשים שרוצים לאכול בריא.
אם אתם רוצים להתנסות במנה קצת שונה, אפשר גם לשדרג את הרכיבים ולכלול ירקות נוספים כמו גזר קלוי, פטריות, או אפילו פפריקה מתוקה.
שלבי ההכנה
אני קורא לכם להתחיל ולתכנן את הצעד הראשון שלכם במטבח. עד לרגע שיש לך באמת לשים לב, תכף נהיה חמים, ריחניים ומלאי צבעים!
- שמים את קינואה במסננת ורוחצים היטב תחת מים זורמים. זה חשוב כדי להסיר את המרירות הטבעית של הקינואה.
- בסיר מרגישים בנוח, מחממים שמן זית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא משחים והופך לשקוף ומעט רך.
- אם החלטתם להוסיף שום, זה הזמן! מוסיפים אותו ומערבבים יחד עם הבצל.
- מוסיפים את הקינואה הסננה ומערבבים על החום למשך כשלוש דקות.
- מוסיפים כוס מים (או ציר) ומביאים לרתיחה.
- מפנקים במלח ופלפל לפי הטעם.
- כשהמים רותחים, מכסים ומנמיכים את הלהבה לבישול בשקט, כ-15 דקות.
- לאחר שהקינואה סינגרה, סוגרים את הלהבה ומשאירים לסגור לסביבות 5 דקות נוספות.
- לפני ההגשה, משתפים את הקינואה במזלג כדי להפריד בין הגרגרים ומוסיפים עשבי תיבול לקישוט.
לאחר שסיימתם, תאמינו לי, תהלכו בחיוך על הפנים! הריח בקיץ, הניצוץ בעיניים, והכי טוב – טעמים משגעים שהטעמים משתלבים בצורה מושלמת!
שדרוגים ותוספות
אין גבול לשדרוגים שאפשר לעשות למנה הזו. הנה כמה רעיונות שיעניקו למנה שלכם טוויסט חדשני:
- אגוזים קלויים: הוספת אגוזי אגוזים מזוגגים ועדינים לשדרוג מרקם.
- פרוסות אבוקדו: רכות ומרספות, זה נגיש על קינואה חמה ומופלאה.
- תיבול עם כמון או קימל: להעניק נופך עשיר וארומטי.
- פילוטו דג או פרגית קלויה: להלן מגיעה מנת חלבון מבושל שעושה את המנה עגולה יותר.
- ירקות קלויים: גזר, קישוא, או כוסברה טריה לתוספת צבע.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הקינואה נתפסה?
אם הקינואה נדבקת לתחתית, ייתכן ונשארו לה מים. שטפו היטב לפני הבישול, והקפידו על הכמויות המדויקות.
האם אפשר להכין קינואה עם בצל מראש?
בוודאי! תוציאו את הקינואה האוורירית, תקררו לשימוש עתידי. חימום מחדש זה חוויה מדהימה!
האם אפשר להשתמש בסוגים שונים של בצל?
בהחלט! בצל סגול ייתן טעם מתקתק יותר, ובצל ירוק יוסיף רעננות!
מה אם אין לי שמן זית?
אפשר להשתמש בכל שמן אחר שיש לכם במטבח. שמן קנולה הוא אפשרות טובה אם אתם רוצים לשמור על טעם ניטרלי.
האם יש טכניקות מיוחדות לבישול הקינואה?
לא! זו מתכון פשוט שבו אתם רק דואגים למים ולחום הנכון ואפשר לכדאי להרתיח טוב.
איזה נוזל הכי טוב למתכון?
זה תלוי בטעם האישי שלכם. ציר ירקות יוסיף יותר עומק, אך במים זה עדיין ייצא אדיר!
האם זה מתאים לילדים?
כמובן! המנה היא קלילה ואפשר לשחק עם תיבול כך שהיא תתאים לכולם!
מה השימושים הנוספים של קינואה?
אפשר לשים את הקינואה בסלטים, כבסיס לפלאפל, או אפילו להכין מהם כדורי קינואה בריאים!
האם זה בריא?
בוודאי! קינואה מלאה בסיבים תזונתיים ומספקת חלבון לדיאטות שונות.
מה מקצועות אפשריות על קינואה?
קינואה היא SUPERFOOD! אי לכך, אפשר להכינה במגוון מדינות ותרבויות.
כמובן שאין מה לדבר – כדי שתהיה לנו מנה מדהימה כמו קינואה עם בצל, אל תחששו לשתף ולפנק את החברים שלכם במתכון הזה. תזכירו להם איך זה ללקק את האצבעות וליהנות מהכנת אוכל בריא, טעים ואווירת תחושת בית!