"`html
טופו מוקפץ עם פטריות ובצל ירוק – שילוב מנצח!
מי יכול לעמוד בפני ריח האורז המתבשל, כשהוא מתמזג עם טעמים חיוניים כל כך של טופו, פטריות ובצל ירוק? מדובר במנה מדהימה, שמושכת את כולנו להזיז את הרגליים ולהיכנס למטבח. כל ביס הוא פשוט נס, הישג קולינרי של סבתא שגורם לנו לרצות ללקק את האצבעות. זו לא סתם מנה, זו חוויה מוחלטת. אם אתם מחפשים את המנה שתשאיר את האורחים שלכם מהופנטים עם טעמים, אז הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מותאם ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך ההכנה ואם נבצע פלאים על מחבת, כדאי קודם להכיר את החומרים שיביאו לנו את הטעמים האגדים למנה הזו:
- 400 גרם טופו פריזאי (מומלץ להשתמש בטופו יציב)
- 200 גרם פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני
- בצל ירוק (קצת מעל 100 גרם, קצוץ)
- 2 כפות שמן שומשום או שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב חרדל מתוק (לכאלה שאוהבים טאץ' מתוק)
- שום קצוץ (2-3 שיני שום)
- שיהיה טיפה של מחלית עשבי תיבול (כגון כוסברה או בזיליקום, אם מתחשק לכם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אחרי שהצגנו את הרכיבים האדירים הללו, כדאי לדעת שניתן גם לבצע שינויים. רוצים גרסה טבעונית? תרגישו חופשי! כל החלפה שתבחרו במהלך ההכנה עשויה להוביל לתוצאה משגעת.
שלבי ההכנה
כעת נגיע לחלק המעניין ביותר – ההכנה! בעבודה פשוטה ותוך כדי הכנת המנה, היו ערים לחוויות ולריחות שיכולים להעלות את הדופק.
- חיתוך טופו לקוביות קטנות של 2 ס"מ.
- לסחוט בעדינות את קוביות הטופו כדי להסיר נוזלים מיותרים ולהפוך אותו ליותר פריך.
- לחמם את השמן במחבת רחבה על להבה בינונית.
- להוסיף את קוביות הטופו ולטגן עד שהם מזהיבים מכל הצדדים (כ-5-7 דקות).
- להוציא את הטופו מהמחבת ולהניח בצד.
- באותה מחבת, להוסיף עוד טיפת שמן ולהכניס את שיני השום הקצוצות עד שהן הופכות זהובות וריחניות.
- להוסיף את הפטריות ולטגן אותן עד שהן מתרככות ומפסיקות לפלוט נוזלים (5-6 דקות).
- להחזיר את קוביות הטופו למחבת ולערבב בעדינות עם הפטריות.
- להוסיף את רוטב הסויה ורוטב החרדל המתוק ולהקפיץ לערבוב אחיד.
- לקשט בבצל הירוק הקצוץ והעירית.
- לטעום, לתקן תיבול עם מלח ופלפל לסיום.
שלב אחרון – מגישים!
והנה, המנה המעלפת מוכנה! פשוט להניח על גבי אורז לבן מוכן או רוטב נוסף, ולצאת לגאולה קולינרית של טעמים! אם אתם רוצים להפוך את המנה ליותר מרעננת, תוכלו להוסיף סלט צד של “קוּס קוּס” טרי.
תוספות ושדרוגים
לא משנה מי אתם – אוכלי בשר, פיתוי של ירקות או סתם אוהבי טעמים חדשים, תמיד יש מקום לשדרוג. יש כאלה שיציבו על השולחן גם קוּטום תודורי כדי להראות מי הבוס!
- פירות יער בטופינג למי שרוצה לשדך מגש של בריאות.
- מיץ ליים לחמיצות נוספת – ואז לא לשכוח לחלוט אותו יחד עם המשקה של הערב.
- שקית של תבלינים חריפים למי שאוהב להגביר את האש.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה מראש?
לתכנן מראש זה מובן מאליו. אפשר גם להכין את הרוטב ולהשאיר אותו במקרר.
מה לעשות אם אין פטריות?
לא נורא! ניתן להחליף בברוקולי או בקישואים.
האם ניתן לעשות את המנה חריפה?
בהחלט! אפשר להוסיף צ'ילי קצוץ במהלך הטיגון.
איך לשמור שאריות?
מניחים במיכל סגור במקרר ליום-יומיים.
האם יש בעיות עם דיאטות חמות?
המנה בריאה ויש אפשרות להשתמש בטופו דל פחמימות.
אפשר להחליף את הטופו בשום דבר אחר?
מובן. אפשר להשתמש גם בעוף או סרטני ים, תלוי בטעמים.
האם המתכון מתכון ללא גלוטן?
כן, אם תשתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן.
אפשר לשנות את הצורות של החיתוך?
ברור! אפשר ליצור צורות קוביות, פרוסות או אף רצועות – תלוי בכם.
כמה קלוריות יש במנה?
המנה בריאה ולא ככה מזיקה, אבל ישנם חישובים שונים על קלוריות.
מה הכי חשוב לזכור להכין?
כושר לעבד את הרכיבים עם רגש – ככה המנה תהיה הכי טעימה!
ועכשיו, כשיש לכם מתכון כל כך מדהים בידיים, למה לחכות? שתפו אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות, ונתחיל להציף את הוול עם טעמים של אושר!
"`