דרכים שונות להכין אורז שכדאי להכיר

אורז הוא מצרך רב תכליתי שניתן להכין במגוון דרכים כדי להשלים מנות שונות, גלו מגוון מתכוני אורז. להלן 10 דרכים שונות לבשל ולהגיש אורז:

אורז מאודה: זוהי הדרך הבסיסית ביותר לבשל אורז. זה כרוך בהרתחה של אורז במים עד שהוא נספג, וכתוצאה מכך דגנים בודדים אווריריים.

פילאף: אורז מוקפץ קצר בשמן או חמאה לפני הוספת נוזל הבישול. שיטה זו מעניקה לאורז טעם קלוי ומרקם פחות דביק.

ריזוטו: מאכל איטלקי שבו אורז מבושל במרק למרקם שמנת. זה עשוי בדרך כלל עם אורז ארבוריו ויכול לכלול מרכיבים שונים כמו ירקות, בשר או פירות ים.

אורז מטוגן: מאכל אסיאתי פופולרי שבו אורז מבושל מוקפץ בווק עם מרכיבים כמו ירקות, ביצים ו/או בשר.

Jambalaya: מאכל קריאולי של לואיזיאנה בעל השפעה ספרדית וצרפתית, הוא מורכב מבשר וירקות מעורבבים עם אורז. זה בדרך כלל כולל מגוון של בשרים כמו עוף, נקניק ופירות ים.

פאייה: מאכל ספרדי שבו מבשלים אורז עם מרכיבים שונים כמו ירקות, עוף, ארנב ופירות ים במחבת רחבה ורדודה. האורז בטעם זעפרן, נותן לו צבע צהוב מיוחד.

אורז סושי: אורז יפני קצר גרגירים מבושל ולאחר מכן מעורבב עם רוטב עשוי חומץ אורז, סוכר ומלח. הוא משמש להכנת סושי ומאכלים יפניים אחרים.

ביריאני: מאכל הודי שבו מבשלים אורז בסמטי ריחני עם תבלינים, בשר (כמו עוף, בשר כבש, דגים או סרטנים), ולפעמים, ביצים מבושלות.

קונג'י: דייסת אורז אסייתית שבה אורז מבושל בכמות גדולה של מים עד שהוא מתפרק למרקם דמוי פודינג. לעתים קרובות הוא מוגש עם תוספות שונות.

אורז דביק: ידוע גם בתור אורז דביק, זהו סוג של אורז שהופך לדביק בעת בישול. הוא משמש לעתים קרובות בקינוחים אסייתיים או עטוף בעלה עם מילויים שונים ומאודה.

זכרו, סוג האורז (קצר, ארוך, בסמטי, יסמין ועוד) ושיטת הבישול המדויקת יכולים להשפיע באופן משמעותי על המרקם והטעם של המנה הסופית, קבלו מידע נוסף במגזין אוכל זה החיים Food is life. בחר תמיד את סוג האורז ואת שיטת הבישול המתאימה ביותר למתכון ולהעדפתך.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​