מתכון לדג מושט בגריל עם סלט ירוק רענן
האם אתם מוכנים לגלות את המתכון המדהים שיגרום לכם להתאהב בדג מושט? אם אתם חושבים שמדובר בעוד מנה משעממת של דגים – אתם טועים! מדובר כאן במנה ממכרת, פשוטה להכנה, שתסנוור את החיך שלכם ותרענן את המהות הקולינרית שלכם. נתחיל בהרפתקה קולינרית שתחשוף בפניכם טעמים מדהימים, בדיוק כמו שכשאתם אוכלים עם המשפחה סביב השולחן!
זמן הכנת המתכון
- שעתיים סה"כ
- נחשב קל להכנה
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת הזו, נצטרך הרבה דברים טובים שיביאו אותנו לתוצאה הכי טעימה שיש! זה הזמן לסכם את כל רכיבי המתכון:
- 4 פילים של דג מושט (מומלץ לבחור בטרי)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מיץ מלימון אחד גדול
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה, إذا تحبون)
- 2 כפות טחינה גולמית (לא חובה, אך מוסיפה טעם אגדי)
- 5 כפות מים (לטחינה, אם בחרתם להשתמש)
- לסלט: רבע קילוגרם של עגבניות עסיסיות, רבע קילוגרם של מלפפונים, כפית של סוכר, מלח ופלפל
- אם רוצים לשדרג, אפשר להוסיף אבוקדו קצוץ או אגוזי פקאן קצוצים
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להחזיק את כיסוי כובע השף ולצאת לדרך! להלן השלבים להכנת הדג המושלם:
- מתחילים עם הכנת המרינדה לדג. בקערה, מערבבים שמן זית, מיץ לימון, שום קצוץ, מלח ופלפל.
- משרים את פילה הדג במרינדה במשך 30 דקות לפחות – זה הזמן לשיחת רגעים עם הים!
- בינתיים, מכינים את הסלט. חותכים את העגבניות והמלפפונים לקוביות, מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
- מניחים את הדג על גריל חם (או על מחבת גריל אם אין גריל). צולים את הדג כ-5-6 דקות מכל צד, עד שהדג נזהר מבפנים ומאוד יבש כלפי החוץ.
- לא לשכוח, בין לבין, ללטף את הים, כי רק ככה הכל ירגיש מושלם!
- לאחר שהדג מוכן, מעבירים אותו לצלחת ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
- כפי שההצלחה זורמת בתוכנו, אתם מוזמנים לערבב את הטחינה עם המים לקבלת עיסה קרמית ולהוסיף לכל צלחת צלחת דג.
- הסלט מוכן? פשוט מגישים אותו ליד הדג, ומדי פעם ללקק את האצבעות!
רגע, לפני שאתם רצים להגיש, אפשר לשדרג את המנה עם אקסטרות כמו אגוזי פקאן קצוצים או אבוקדו, שניתן לשים מעל הסלט.
שדרוגים ותוספות אפשריים
עכשיו אחרי שסיימנו להכין את המנה המושלמת, בואו נדבר על כמה שדרוגים שיכולים למצוא את דרכם למנה:
- אוהבי השום יכולים לסחוט עוד רבע לימון לפני שמניחים את הסלט על הצלחת, לטעימה מדהימה!
- נוסיף קצת שמן צ'ילי לעוד טוויסט חריף, אם אתם אוהבים את הלטיפות החמות.
- אפשר גם לשדרג עם פרוסות דגים מעושנים או צלויים על פלטת סלטים, לגוון את החוויה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הדג מוכן?
כאשר הדג מתפורר בקלות כשמחליקים מזלג, אתם בידיים טובות.
האם אני יכול להשתמש בדגים אחרים?
בהחלט! דג סלמון או דג בקלה יעשו את העבודה היטב!
האם אני יכול להכין את זה בטוסטר אובן?
בהחלט! פשוט מכניסים לגריל בטוסטר במשך 15-20 דקות.
מה אם אני אוהב טעמי קיץ?
להוסיף פירות טריים כמו מנגו או אננס בסלט!
אבל מה עם הסלט?
תמיד אפשר להוסיף ירקות אחרים, כמו גזר או קולורבי, להפתיע את האורחים!
שכחתי להניח את הדג במרינדה, נורא!
לא נורא, פשוט הוסיפו עוד קצת מיץ לימון ושום לפני הבישול ויהיה בסדר!
כמה זמן הדג מחזיק במקרר?
כ-2-3 ימים ברוב המקרים, אם שמרתם אותו בכלי אטום.
מה אם אני רוצה להכין את המנה מבלי גלוטן?
אין בעיה, פשוט הימנעו מהמזונות המכילים גלוטן וכדאי להוסיף גרגרי כוסברה.
האם המנה הזו מתאימה לאורחים צמחוניים?
לא, אלא אם כן יש לכם אפשרות להציע לכל אחד בחירה נוספת של ירקות וקטניות.
האם תוספות כמו חריף נחשבות?
כמובן! חריף משנה את כל המשחק, ואין כמו קמצוץ של חריף בטיגון.
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון מדהים שבו חייבים להתנסות, אין אלא להיזכר בשוברים את הרשתות החברתיות! שתפו את המתכון עם חברים, ובעיקר אל תשכחו ללקק את האצבעות!
