גנאש שוקולד מושלם לציפוי עוגת בצק סוכר

"`html

הגנאש המושלם: השוקולד שיביא את העוגה שלכם לגבהים חדשים!

דמיינו לעצמכם עוגת בצק סוכר עסיסית וטעימה, שנמסה לכם בפה בכל ביס. עכשיו תוסיפו לזה שכבת גנאש שוקולד חלקה כמו קטיפה, והיא שגרמה לכל החברים שלכם לנשק את השפתיים בהנאה. אתם לא צריכים לדמיין יותר! אנחנו הולכים ליצור את הגנאש הזה ביחד, ותוך כדי נלמד גם על הסודות שמאחורי הצלחת המושלמת. אז קחו את כפפות האפייה שלכם, כי הולך להיות מתוק במובן המלא של המילה!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות

רמת קושי: קלה

מגישים ל: 10-12 מנות

  • 12 ריבועי שוקולד מריר (70% קקאו)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (35% שומן)
  • 50 גרם חמאה (מומסת)
  • תמצית וניל (לפי הטעם)
  • סכום נוסף של שוקולד לבן או חלב להפתעת צבעים (לא חובה)

גנאש שוקולד הוא אחד מהמרכיבים הבסיסיים והחשובים בעולם האפייה. הוא משמש כתוספת עוצמתית לכל עוגה, עוגיה או קינוח. כאשר הוא עשוי כמו שצריך, הוא מביא את הטעמים והמרקמים לעוצמות מדהימות, וכולנו רוצים להבין איך להכין אותו כמו שצריך בבית.

הרכיבים הדרושים

לעודד אתכם להיות יצירתיים עם הגנאש שלכם, אני גם אציג לכם מספר אפשרויות לרכיבים חלופיים. אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להחליף את השמנת בחלב קוקוס, והחמאה במרגרינה. הגנאש ייצא לא פחות מעודן וטעים! בא לכם לשדרג את המסיבת יום ההולדת? הוסיפו לתוך הגנאש גם קוניאק או רום, ותעבירו את החוויה למימדים חדשים!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל בלהכין את הגנאש המדהים הזה. יש לציין שלא מדובר בתהליך מסובך, אבל ישנן כמה טיפים קטנים שיעשו את ההבדל בין גנאש טוב למעלף.

  1. שמים את השוקולד המריר בקערה מתכתית.
  2. מניחים את השמנת המתוקה בסירים על חום בינוני.
  3. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, מסננים אותה מעל השוקולד ומערבבים עד שהתערובת הופכת לחלקה לחלוטין.
  4. מוסיפים את החמאה המומסת ותמצית הווניל ומערבבים שוב.
  5. ממתינים שהגנאש יתקרר לטמפ' החדר.
  6. בוחרים לשים אותו במקרר לעוד 30 דקות או עד שהמרקם מתקשה מעט.
  7. מרססים את הגנאש על העוגה המוכנה ומקשטים כרצוי.

אם תרצו להקנות גוון מעניין לגנאש, אתם יכולים להוסיף קצת צבעי מאכל או חלקי שוקולד לבן שיתמזגו לתערובת. זה מוסיף ניגוד עוד יותר עונג למראה של העוגה שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לדעתכם, איך אפשר לשדרג גנאש שוקולד קלאסי? אתם יכולים להוסיף לתוך הגנאש פירות יער טריים, קונפי תפוז, אגסים או אפילו אגוזים קצוצים. גם תוספת קמצוץ של מלח ים יכולה לספק ניגוד מרגש שימשך את הטעם לשיאים חדשים. מהנסיון שלי, ערבוב של קפה לתוך הגנאש יכול להזרים טעמים שלא תמצאו בשום מקום אחר!

שאלות ותשובות על המתכון

איזה סוג שוקולד הכי טוב לעשות עם הגנאש?
שוקולד מריר עם אחוז קקאו של 70% הוא הבחירה המושלמת. הוא מביא את הטעמים העמוקים ביותר שיתמזגו יפה עם השמנת.

האם אפשר להכין גנאש מראש?
בהחלט! הגנאש נשמר היטב במקרר. ניתן לחמם אותו לפני השימוש.

מה קורה אם הגנאש יצא סמיך מדי?
אל תתייאשו! פשוט הוסיפו מעט שמנת מתוקה וחממו מעט על מנת לקבל את המרקם הנעים שכולנו אוהבים.

איך ניתן ללקק את האצבעות ?
נגמר להרגיש שהגנאש לא מספיק מתוק? הוסיפו עוד סוכר או כמה טיפות סירופ מיי, זה ישדרג את הטעם באופן מדהים!

האם ניתן להשתמש במתכון הזה בעוגיות?
כמובן! גנאש שוקולד הוא ממכר גם כציפוי לעוגיות, זה פשוט אגדי.

איך יודעים שאפשר לשים את הגנאש על העוגה?
ברגע שהגנאש התקשה מעט ושמר על מרקם חלק, אתם מוכנים לרסס אותו על העוגה!

האם אפשר לשדרג עם תוספות?
בוודאי! הוסיפו פירות כמו תותים קצוצים או קינמון, זה מעניק טעמים מרגשים.

מה קורה אם אני רוצה גנאש פחות שוקולדי?
פשוט השתמשו בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר. זה ילגע את הטעמים בצורה מעודנת פחות.

האם קיים גנאש דל פחמימות?
בהחלט! ניתן להכין גנאש עם שוקולד נטול סוכר, שמנת ושוקולד מריר דל פחמימות.

איך אני יכול לגרום לכולם לבקש ממני מתכונים?
הכינו את זה והפיצו אותו בשמחה, תוכלו לשתף גם ברשתות החברתיות. אל תשכחו להוסיף את התיוג הנכון לעוגה המושלמת שלכם!

אז הגיע הזמן שלך להביא את הגנאש המושלם שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שכולם ייהנו מהמדהים הזה. שיהיה לכם יום מתוק!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​