פאי רועים מרוקאי – מתכון מדהים שאי אפשר להתאפק איתו!
לא משנה אם אתם מברכים את השבת או סתם רוצים לפנק את עצמכם עם מנה חמה, פאי רועים מרוקאי הוא פיתרון מושלם! מדובר במאכל שנוגע בלבבות, במאפה חם שממלא אותו בטעמים עשירים של תבלינים, ירקות ובשר טחון, עם שכבת פירה מדהימה מעל. כל ביס עושה קסמים – הבצק פריך, הבשר עוצמתי, והפירה נימוח כמו תו של שיר אהבה. מה שאומר, שהשבוע אתם הולכים ללקק את האצבעות, זאת מבטיח לכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן מתחיל הקסם! יש לנו כלים שנחוצים לנו כדי ליצור את הפאי המושלם. גם אם אתם טבעוניים או ללא גלוטן, תוכלו למצוא פתרונות שיתאימו לכם. אז בואו נתחיל!
- 500 גרם בשר בקר טחון (או תחליף צמחי כמו עדשים שחורות)
- 2 תפוחי אדמה גדולים ומבושלים
- 2 גזרים גדולים קצוצים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 קישוא קצוץ (ניתן לשים פחות ממה שמרוצים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רסקTomata
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כמון מתוק
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל טעם
- ½ כוס חלב (או חלב צמחי)
- 50 גרם חמאה (או תחליף טבעוני)
- זעתר לקישוט (לא חובה)
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, נתחיל את המסע שלנו במטבח. תכינו את עצמכם לרגעים של אושר, כי זה הולך להיות מעניין!
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את הגזרים والكישוא ומבשלים 5-7 דקות נוספות.
- מוסיפים את רסק ה-Tomata והשורשיות המומלצות עם התבלינים ומערבבים.
- מבשלים הכל על חום נמוך במשך 15 דקות נוספות עד שהתערובות מתאחדות.
- במהלך הבישול, מסננים את תפוחי האדמה המבושלים, מועכים עד שהן חלקות.
- מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים היטב עד שהפירה אוורירי.
- מכניסים לתבנית את הבשר המבושל ומפזרים את הפירה מעליו.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 30 דקות עד שהפירה הזהוב מתחיל לבעבע.
תוספות שדרוגים אפשריים
אולי אתם שואלים את עצמכם איך אפשר לשדרג את המנה המדהימה הזו? אראה לכם איך להפוך אותה לאגדה.
- להוסיף קוביות של גבינת פטה מעל הפירה שיתרכזו בטעם חריף מתוק.
- לשלב ירקות קיץ כמו קישוא, פרחי ברוקולי או פטריות לתחתית הפאי.
- להמיר את בשר הבקר בבשר עוף טחון או טופו מיוחד למי שרוצה בריא יותר.
- להוסיף תבלינים כמו עשבוניות או פפריקה חריפה לתבל את החיים.
שאלות ותשובות
מהו מקור המתכון לפאי רועים מרוקאי?
פאי רועים מרוקאי נחשב למנה מסורתית במטבח הצפון אפריקאי, והוא הומצא כדי להעניק חום ומאכלי נוחות. זהו שילוב של תרבויות רבות, בשר וירקות שמזוהים עם מטבח מרוקאי.
האם ניתן להכין את המנה ללא בשר?
בהחלט! ניתן להמיר את הבשר בטופו או באגוזי מלך קצוצים. נוסף לכך, ניתן להשתמש בעדשים שחורות ולהפוך את הפאי לטבעוני טעים וממכר.
כמה זמן הפאי נשמר במקרר?
הפאי לרוב ישמור על טעמיו המדהימים עד שלושה ימים במקרר, חתוך לנתחים. אם הוא איכשהו ישרוד, אפשר לחמם אותו בתנור כדי להחזיר את הטעמים.
אפשר להכין את הפאי יום מראש?
כמובן! יש להכין את המילוי ואת הפירה, ואז לשמור אותו במקרר. ביום ההגשה, פשוט תניחו אותו בתנור למשך הזמן שצוין במתכון.
האם ניתן להקפיא את הפאי?
לגמרי! לאחר שירד לחום רגיל, ניתן להקפיא את הפאי הקדל הזורם בצורה מיטבית עד לחודש.
האם הפאי מתאים לילדים?
כמובן! זהו פאי שיגרום לכל ילד להתלהב. התבלינים ששמים בו נהדרים גם לילדים ולתפוחי האדמה יש את היכולות המגניבות למשוך את הקטנטנים!
מהו התיבול המומלץ למנה?
אין כמו מלח, פלפל, יחד עם פפריקה וכמון. ככל שתוסיפו תבלינים שמאד יומליצים,כך יווצר פאי מיוחד ובלתי נשכח.
אפשר להגיש עם רטבים נוספים?
בהחלט! רוטב טחינה או רוטב חריף יוסיפו עוד טעמים משגעים לפאי!
מה אפשר להוסיף לפירה עצמו?
לפירה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מבושלת או אפילו קוביות קישואים קטנטנים, כדי ליצור גיוון נוסף.
איפה ניתן למצוא מתכונים נוספים לפאי רועים?
מובן! ניתן למצוא מתכונים לכל סוגי המאפים והרועים באתרים הכוללים מתכוני אוכל ביתי או בתוכניות בישול בטלוויזיה.
אז זהו, אכזבה לא תמצא כאן! היכנסו למטבח ושלבו את כל הטעמים המיוחדים שמתאימים לפאי רועים מרוקאי. אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם והזמינו גם חברים לארוחת טעים ומיוחד!
