מה גורם לאיש היי טק מצליח לעזוב הכול ולפתוח מסעדה בהרצליה? את השאלה הזו שאלתי לא פעם ולא פעמיים, כאשר גיליתי שהבוס המוצלח עזב את החברה שבה אני עובד. זה היה לפני חמש שנים לערך, כשעוד הייתי צעיר, חולמני ונלהב מכסף ומעמד.
אז לא מצאתי תשובה לשאלה אבל עם הזמן – הבנתי היטב מדוע הבוס עשה את הצעד הזה.
האזור שבו עבדנו היה אזור שוקק חיים. היו בו הרבה משרדים, עסקים, תרבות והיו גם לא מעט מסעדות בהרצליה, אבל איכשהו מדי צהריים היינו מוצאים את עצמנו באותה המסעדה. שאר המסעדות בסביבה לא הציעו תפריט איכותי או מגוון ואחרות היו יקרות לנו מדי.
זה הרגיז במיוחד את הבוס, שאהב לאכול ונחשב לחובב בריאות מושבע. היינו שומעים אותו רוטן מדי צהריים, אבל אף אחד לא הקדיש לזה מחשבה נוספת, כי כולנו היינו קצת מתוסכלים. כך זה נמשך במשך חמש שנים. לפתע, ביום בהיר אחד התפטר הבוס שלי ונעלם.
לא משנה כמה ניסיתי לברר אף אחד לא יכול היה לומר לי מדוע בעצם הוא עזב. האם הוא התפטר? פוטר? האם הייתה שערורייה כלשהי? טריגר לעזיבה? פוף, פשוט נעלם!
ואז בלי הודעה מוקדמת נפתחה מסעדה חדשה בהרצליה, כ-500 מטרים ממקום העבודה שלי. היא הייתה שונה מנוף המסעדות בהרצליה שהכרתי. היא הציעה תפריט בריאות, היא הייתה מעוצבת בטוב טעם, מושקעת, התפריט שלה היה מגוון והכי חשוב – היא הייתה חדשה.
לקח לי כמה ימים אבל בסוף עשיתי את הצעד ונכנסתי אליה. לתדהמתי הרבה ראיתי את הבוס הקודם שלי מקבל את פניי בכניסה למסעדה. הייתי המום!!!
"אז בשביל זה עזבת את החברה?" שאלתי אותו והוא השיב לי שכן."בגלל התשוקה שלי לאוכל טוב", הוא הוסיף. עם חיוך גדול.
היום אני מבין היטב מדוע הוא עזב קריירה מצליחה בתחום ההיי טק ועבר לתחום המסעדנות. אחרי יותר מ-10 שנים בתחום התובעני והתחרותי, אפילו אני לא בטוח שאני אשאר בו לאורך זמן….
אז נכון, לא תמצאו אותי מבשל באחת מהמסעדות בהרצליה, אבל בבית אני אוהב לקשקש בסירים ולהכין מאכלים חדשים. כמו לרבים מחבריי בעולם ההיי טק גם לי יש תשוקה וכמיהה לעסוק במשהו שאני באמת אוהב ומעריך, ונראה שלא רחוק היום שגם אני אעשה הסבה מקצועית רצינית.
בינתיים אני והבוס הקודם שלי נפגשים כמעט כל צהריים, מחליפים מתכוני בריאות ומדברים הרבה על החיים.
עד שאחליט מה אני אעשה בחיים, הנה מתכון שקיבלתי משף מסעדת ליב, ניסיתי אותו בבית – יצא מעולה!
מתכון גרגירי חומוס ועשבי תיבול:
- 1 ליטר חומוס.
- 1/2 לימון.
- 2 שיני שום.
- 1/2 לקט פטרוזיליה קצוצה.
- 1/4 לקט עלי נענע קצוצה.
- 1/2 לקט כוסברה קצוצה.
- שמן זית.
- מלח.
- פלפל.
בשלו את החומוס במים.
הוציאו את הגרעינים מהלימון וחתכו אותו לקוביות קטנות, השתמשו רק בחלק הפנימי.
ערבבו היטב את כל החומרים וזה הכול – יש לכם מנה נפלאה וקלה להכנה, ולא פחות חשוב מכך, מנה מזינה ובריאה.
בתאבון!
המתכון באדיבות רשת "ליב" – מסעדות בהרצליה, תל אביב ורמת גן