יש תופעות מאתגרות בחודשי ההריון. אחת הבולטות היא בחילות והקאות בהריון. מדובר על תופעה מטרידה שעלולה לפגוע בסדר היום ובשגרה של האישה ההרה. מה עושים כשהבקרים מתחילים עם בחילות שמקיפות את האישה ולא נותנות לה מנוח? מה עושים שעם סיום הארוחה האישה פשוט ניגשת להקיא את כל מה שהיא אכלה? אין ספק שמדובר על תופעה לא נעימה שבהחלט מאתגרת נשים רבות. יש עצות כאלו ואחרות, יש טיפים ורעיונות למניעת הקאה בהריון – כל אישה צריכה לחפש לעצמה את דרך ההתמודדות היעילה והנכונה לה בהקשר לחומרת המצב והתחושות שלה.
כיצד מתמודדים עם בחילות והקאות בהריון?
- תזונה מותאמת – אמנם הגורם לבחילה ולהקאות אינו קשור ישירות להיבט התזונתי. אך יחד עם זאת שינויים בתזונה עשויים להשפיע ולחולל שינוי לטובה. מסיבה זו כדאי מאוד לקבל הנחיות תזונה ולשנות את התפריט היומי, זאת כדי להפחית במאכלים שמגבירים בחילות והקאות.
- תרופות – כיום עוד ועוד נשים מסיקות שניתן להיעזר בתרופות ייעודיות במקום לסבול יותר מידי. מדובר על תרופות אפקטיביות שמאפשרות להרגיע את תחושות הבחילה ולשפר את ההרגשה של האישה באופן כללי. אמנם יש כאלו שמדווחות על עייפות מוגברת בגין צריכת התרופה, אך בסופו של דבר התגברות על בחילות היא דבר בעל חשיבות יתרה, והיא מאפשרת לאישה להרגיש טוב יותר חרף ההורמונים והתופעות הנלוות.
- אורח חיים בריא – כדאי לדעת שיש הרגלים נוספים שיכולים להיות קשורים לבחילות. אישה שלא מתאמנת או לא מבצעת פעילות גופנית עשויה לגלות ששילוב פעילות מתונה עשויה להפחית את התחושות הלא נעימות גם כשיש הקאות בהריון שליש שלישי, ולשפר באופן כללי את ההרגשה שלה.
הכירי את עצמך ואת גופך בחודשים מאתגרים אלו, תוכלי למצוא את הדרכים שלך להפחית את הבחילות ולהתמודד עם ההקאות.