ארוחות ערב לילדים ב-10 דקות
בכל ערב מתחוללת לנו בעיה אחת שחוזרת על עצמה: מה להכין לילדים לאכול? זה כמו דילמה קיומית, שלעיתים קרובות לא פותרת את עצמה גם עם כמות גבוהה של רעיונות. ובעוד הילדים צועקים מכל פינה "רעב!", כואב לנו הלב לחשוב על הפיתוי להזמין פיצה שוב. אז מה עושים בכל זאת? כאן נכנסות לתמונה כמה ארוחות ערב מדהימות, ממכרות ומעלפות, שיכולות להתבצע ב-10 דקות בלבד! זה הזמן להפתיע את הקטנטנים עם אוכל טעים, משגע ובריא, והכי חשוב – מהיר! האם אפשר לשלב את כל אלה בטעם אחד שלא נשכח? היו מוכנים, כי אתם בדרך למתכון אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על החומרים שצריך. כאן יש רשימה מאוד פשוטה, אבל תסמכו עליי, אלו המרכיבים שמרכיבים לארוחה טעימה ומרעננת שכולם ייהנו ממנה!
- 4 פיתות קטנות או טורטיות
- 1 קופסת טונה במשרה מים (אפשר גם טונה שומנית)
- 1/2 כוס יוגורט יווני, או יוגורט כלשהו שאתם אוהבים
- 1/2 כוס ירקות חתוכים (עגבניות, מלפפונים, גזר או כל ירק אהוב אחר)
- שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות חמאת בוטנים (למגע מנצח – מקור של חלבון)
- 1/2 אבוקדו (לא חובה, אבל כיף שיהיה!)
אפשרויות חלופיות: אתם יכולים להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הטונה בטופו או חומוס, וגם את היוגורט ניתן להחליף ביוגורט סויה. ובאם אתם אוהבים תבלינים, תוכלו לפזר כמויות שונות של קימל או כמון כדי להעשיר את הטעמים.
שלבי ההכנה
כעת, נגיע לחלק המעניין ביותר – החלק שבו מכינים את המנה המושלמת!
- לפתוח את הפיתות או הטורטיות ולחמם אותן במחבת לשתי דקות פ_each צד.
- לפתוח את קופסת הטונה ולסנן את הנוזלים.
- לערבב את הטונה עם היוגורט, לשים מלח ופלפל לפי הטעם.
- לקחת את הפיתות, למלא אותן בתערובת הטונה, והירקות הקטנים.
- לחתוך את האבוקדו לשניים, להוציא את הבפנים ולהניח על המנה.
- לצקת מעל כף חמאת הבוטנים, להוסיף שמן זית למי שאוהב.
- וגם… שלא נשכח – לפזר קמצוץ של פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
- המנה מוכנה! אם אפשר, לשים על השולחן עם קצת צ'יפס או רוטב סויה ליד, זה משדרג מעל לכל!
ודאנו שכל צעד וכל טכניקה יהיו מדדים לתוצאה המושלמת. כשהטעמים מתאחדים בצלחת, פשוט אי אפשר להתנגד. לאחר ההכנה דאגו להגיש את המנה עם חיוך גדול!
תוספות או שדרוגים אפשריים
- לכם יש יכולת להוסיף גבינת פטה או גבינת מוצרלה – אחרי שמסיימים למלא את הפיתות.
- אפשר גם להניח ירקות צלויים אם יש לכם אותם בבית. חתיכות קטנות של קישואים או חציל מוסיפים טעמים וריחות מפתים.
- למעזים, אפשר לנסות להוסיף טחינה או סחוג – בטח תמצאו טעמים שיכולים להתפשט על הפיתה!
- אם יש ילדים שמעדיפים עוף, אפשר לשים במקום טונה חזה עוף מבושל.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה מראש?
התשובה היא בהחלט כן! אפשר להכין את התערובת של הטונה והיוגורט ולשמור במקרר עד ל-2 ימים. הפיתות בטח יישארו רכות אם שומרים אותן סגורות.
מה ניתן להגיש לצד המנה?
אפשר להגיש סלט קטן יחד עם המנה או ליווי של תפוחי אדמה צלויים. המנה הזו כל כך גמישה שניתן להתאים לה המון דברים!
האם יש לכם טיפים לגיוון טעמים?
כמובן! ניתן להוסיף למילה פלפל חריף קצוץ יחד עם תיבול לא שגרתי כמו קימל או כמון – התוצאות מפתיעות!
איך לשמור את המנה ליותר זמן?
שמרו במיכלים אטומים וקררו. השקול לא לשים את הירקות במילוי, כי הם עלולים להיות מים ולא כיף.
מה אם ילד לא אוהב טונה?
לא נורא! ניתן לשים בסבב ההכנה עוד חלבון כמו עוף או צמחוני כמו חומוס – ככה לא מפספסים!
אפשר לעשות בריא יותר?
בהחלט ניתן! באפשרותכם להחליף חצי מהיוגורט בשמנת חמוצה ולצמצם את השימוש בשמן זית.
מה החלופות למי שלא אוהב ירקות?
לא כל הילדים אוהבים ירקות. ניתן להוסיף פירות חתוכים כמו תפוחי עץ או אגסים.
האם זה מתאים למסיבות?
בוודאי! אפשר להכין כמות כפולה לשולחן וליצור פיתות מיני – כך כולם ייהנו!
האם יש צורך במיומנות מיוחדת?
לא בשום אופן! כל אחד יכול להכין את המנה לדקות ספורות – פשוט מאוד!
האם יש מתכון דומה בשיטה אחרת?
כמובן! אפשר לשלב את המרכיבים בתנור בתבנית לאפייה, מה שנותן תוצאה מפתיעה ומלאה בטעמים!
המתכון הזה הוא הזדמנות מצוינת לפתח את היצירתיות שלכם במטבח ולשתף את האפשרויות השונות עם משפחה וחברים. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולזרום עם החוויה גם לאחר מכן. שיהיה בתיאבון!
