איך להכין אלפחורס טבעוני – המתכון שהכי טעים שיש!
רגע, האם אי פעם טעמתם את המתוק המדהים הזה שנקרא אלפחורס? האמת היא שהרגע הזה, שבו אתם לוקחים ביס מהעוגיה המתפוררת הזאת, כשכל מתיקות השוקולד ממלאה את הפה, הוא פשוט אגדי. אתם יודעים, המתכון הזה לא רק שאין בו שום רכיב מן החי, אלא שהוא גם ממכר בטירוף! כשאתם חווים את השילוב של טעם קורנפלקס קקאו עם מרקם נימוח ולא מתפשר, אתם בהחלט מבינים למה מדובר ביצירה שיש לשתף. אנחנו כאן כדי ללמד אתכם איך להכין את העוגיות האלה, כך שלא יישאר לכם אלא ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מגיעות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: שעתיים
- רמת קושי: קל
- מנות: כ-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
מתוק, מתוק, מתוק וכשזה בא בטבעוני, אז הכנה של אלפחורס טבעוני היא לא רק קלה, אלא גם מאוד מהנה! בואו נתחיל עם הרכיבים:
- 1 וחצי כוסות קמח חיטה מלאה
- 1/2 כוס קקאו איכותי (רצוי אורגני)
- 3/4 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן זית)
- 1/2 כוס חלב טבעוני (שקדים או סויה)
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 70 גרם שוקולד מריר (למילוי)
- מילוי ריבת חלב קונסיסטנטית טבעונית (או ריבה אחרת)
מרכיבים חלופיים
כמובן שאם אתם רוצים לגוון, אפשר להכין את הבלילה עם קמח שקדים במקום קמח חיטה מלאה. זה לא רק שידרג את הטעם אלא גם ייתן לכם עוגיות נימוחות וחורפיות במיוחד! ובטח שלא נשכח את הווריאציה של ללא גלוטן, שבה תרמגו במקום קמח חיטה על ידי טחינת אגוזים.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה, ובואו נוודא שהכנת האלפחורס תהיה חלקה כמו שמן זית. בדיוק כך, חפשו מסלול קל ומהיר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח.
- בקערת ערבוב נפרדת, טורפים את הסוכר עם שמן הקוקוס והחלב עד שהקצף הופך למרקם חלק.
- מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- אט אט מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ומשלבים הכל היטב לבלילה אחידה.
- מתבלים במעט קקאו נוסף על מנת לקבל צבע וצורה טובה יותר.
- גזרו חתיכות קטנות מהבלילה לכדורים בערך בגודל כדור פינג פונג.
- מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מועכים מעט את הכדורים כדי לקבל צורות אפויות אחידות.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מתקשות מעט אך שומרות על רכות פנימית.
- לאחר האפייה, נותנים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- לעבור על כל עוגיה ולהניח כף ריבת חלב (או ריבה אחרת) בין שתי עוגיות.
- כשהעוגיות מתאחדות, ניתן להזרים אותן בשוקולד המומס מכל הצדדים ולאפשר לשוקולד להתייבש.
- לחכות בסבלנות עד שהעוגיות מוכנות – זה הזמן להשתעשע בריח המתוק שנפלט מהתנור!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אז הסוד במתכון הוא לא רק להגזים בעונג, אלא גם לשדרג את האלפחורס שלכם! חוץ ממילוי ריבת חלב, אפשר לשדרג עם אגוזים קצוצים, פירות יבשים, או לנסות לשים תערובת של קינמון בעוגיות; זה פשוט משגע! שוקולד שבלט בשפתיים? למה לא לשים אותו גם בפנים? אתם יכולים בהחלט לשדרג את המילוי והעונג שלכם.
שאלות ותשובות
איך שומרים על עוגיות האלפחורס הטריות?
העוגיות עמדות טובות גם 4-7 ימים בקופסה סגורה במקרר.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! אתם יכולים להקפיא את העוגיות עטופות כך שהן לא יתייבשו.
האם אפשר להשתמש בקקאו אחר?
כן, ניתן בהחלט לבחור בקקאו לא ממותק, אך שימו לב שהוא יהיה באיכות גבוהה.
איך לדעת שהעוגיות מוכנות?
הן מוכנות כאשר הם משחימות מעט בחוץ אך נשארות רכות מבפנים.
האם יש אפשרות לגרסה מגלוטן?
כמובן! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח אורז ללא תוספת החומרים שמכילים גלוטן.
כמה זמן אפשר לשמור על עוגיות האלפחורס?
כפי שנאמר, 4-7 ימים בהקפאה רגילה.
האם ישנה גרסה לסוכר לא בריא?
בוודאי! ניתן לשים סוכר קוקוס או ממתיק חדיש כמו מלטיטול במקרה שכזה.
מה מתכון הלחם המושלם לצידה?
לחם עם צימוקים או אפילו לחם ריאשים – מספיק קל להסביר, טעים בכוחותיו!
באיזה זמן נהדר לאכילת אלפחורס?
רק התחיל חורף? כל הזמן בזמן המקביל לשוקולד וכמובן לצד קפה.
מה לדעתך הירבריד? למה לא על של טיול שגרה?
תגידו, סשימי, שלכם. ההצעה היא להכין יותר, לשתף ושלא תשכחו לחייך!
ואל תשכחו – אלפחורס טבעוני זה לא רק מתכון, זה פרויקט שמח שהוא הכי טעים שיש! כשאתם מנסים, תשתפו עם חברים, תגרמו לכולם ללקק את האצבעות, ואל תשכחו להעביר את המתכון הזה ברשתות החברתיות. אז מה אתם מחכים? קדימה, הכינו, תהנו ואשמחו את הסביבה!
