מתכון ללחם טחינה

אם אתם נמנעים מקמח לבן, נמנעים מגלוטן ורוצים לקבל אלטרנטיבות נוספות להכנת לחם טעים ומיוחד, כדאי שתשימו לב למתכון כיפי וקל להכנת לחם טחינה.

לחם טחינה הוא לחם שנחשפים אליו בעיקר בעיתות של חגים כמו חג הפסח שבו השימוש בלחם וקמח אסור, והוא כזה שמחפשים אחריו אנשים שרוצים ליהנות ממתכונים מיוחדים, או אופציות אחרות להכנת לחם, חוץ משימוש בקמח מלא או קמח לבן.

לפי שנתחיל קחו טיפ לא רק למתכון הזה אלא לכל המתכונים והתבשילים שאתם מכינים ותכינו בעתיד. חשוב מאוד לעבוד עם מוצרים טריים ואיכותיים בלבד.

את המצרכים למתכון זה רכשנו דרך תבליני אביבי שמתמחים בייצור תבלינים טהורים.

לחם טחינה – לחמנייה קטנה ונחטפת

לפני שניתן את פרטי המתכון, כדאי לדעת שלחם טחינה מכינים בתבנית אפייה מסוגים שונים, כמו תבנית מלבנית ומוארכת עשויה סיליקון, כאשר התבנית המומלצת ביותר לאפיית הלחם היא תבנית מאפינס עשויה סיליקון שמאפשרת קבלת לחמניות קטנות אווריריות ועסיסיות.

קלוריות בריאות!

עוד נציין שלחם מסוג זה מומלץ לצרוך במשורה (לחמנייה אחת ביום מספיקה) וזאת משום שהוא כולל טחינה שנחשבת עשירה בקלוריות, וחמאת שקדים.

פירוט המתכון:

6 כפות טחינה גולמית.

2 כפות דבש.

4 ביצים שלמות.

כף חמאת שקדים (חמאת שקדים ניתן להשיג בחנויות טבע, בחלק מסופרים ורשתות מזון מיוחדות).

1 כף אבקת אפייה.

אופן ההכנה

לפני שמתחילים לערבב את כל החומרים בקערה, יש לחמם תנור מראש ל 180 מעלות. לאחר מכן יש לשמן את תבנית המאפינס העשויה סיליקון. (אפשר להשתמש בתבנית חלופית בצורת מלבן מאורך).

כעת מערבבים את כל החומרים בתבנית עד לקבלת בלילה חלקה, ולאחר מכן יוצקים את הבלילה לתבנית בזהירות.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20 דקות עד חצי שעה, תוך בדיקה באמצעות קיסם כי הלחם מוכן (קיסם שיוצא עם נוזלים מסמן כי הלחם לא מוכן עדיין).

לבסוף מוציאים את התבנית, ומעבירים את הלחמניות לקופסת פלסטיק פתוחה, ולאחר שהלחמניות התקררו סוגרים את הקופסא. מומלץ להגיש בזמן ארוחת ערב, ומעולה כנשנוש יומי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *