מסעדות הרצליה

הטיפים הכי טובים לפיצה ביתית מוצלחת וטעימה

 

אפיית הבצק לחוד

לא נלמד אתכם את המתכון המושלם לבצק פיצה, יש המון מתכונים טובים שאפשר למצוא. כן נמליץ להשתמש בקמח ייעודי לאפיית פוקצ'ות ופיצות שכיום קיים בכל סדרת קמחים של החברות הגדולות. אבל מי שהתנסה באפיית פיצה ביתית מכיר את הרגע הזה שהפיצה משום מה נדבקה לתבנית ואתם מתחילים לגרד ולהרוס פיצה שנראית טוב, דבר שמוציא את החשק בכלל לאפות בבית. ממה זה נובע? לפעמים אנחנו משתמשים  ביותר מידי רוטב שמרטיב את הבצק וגורם לחלקים בו לא להיות אפויים לעומת השאר. לפעמים אנחנו מתלהבים מהעובדה שהתוספות לא עולות כסף כמו בפיצרייה ולא מתביישים להעמיס מכל טוב, גבינות שונות, ירקות או דגים ובשר, התוצאה – הבצק לא עומד בעומס התוספות ושוב, לא נאפה מספיק טוב לעומת החלקים האחרים ומתפרק. אז מה עושים? אופים תחילה רק את הבצק. רדדו את הבצק על משטח עבודה, הניחו אותו על תבנית האפייה או הרשת אם אתם משתמשים באבן שמוט (עוד נגיע אליה בהמשך) והכניסו לתנור הלוהט למשך 2,3 דקות. הוציאו את הבצק והמשיכו בעבודה. כעת יש לכם בצק שנאפה קלות, נאטם לגמרי, התקשח מעט ושום רוטב או תוספת לא יצליח להרוס לכם את הפיצה.

רכשו אבן שמוט

אתם אתם אוהבים לאפות בבית פיצות, פוקאצ'ות או לחמים, רכשו אבן שמוט בחנות שמתמחה במוצרים וכלים למטבח. זוהי אבן שמניחים אותה בתחתית התנור (היא יכולה להשאר שם כל הזמן, לא חייבים להוציא ולהכניס אותה כל פעם מחדש) והיא מעניקה מכת חום לתחתית הבצק ואם התנור שלכם לא כל כך מוצלח, היא גם אוגרת חום ומפזרת אותו טוב יותר. הכי חשוב להדליק את התנור על החום הכי גבוה כשעה לפני שבכלל מתחילים להשתמש בו, כך האבן אוגרת חום ותעניק לפיצה שלכם קראסט טעים, ממש כמו בפיצריות שמתהדרות בתנור לבנים.

%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%94

תעבדו עם גבינות טובות

טוב, אנחנו מודים, גם הגבינה הצהובה הכי פשוטה תעשה את העבודה, אין דבר יותר טעים מגבינה שנמסה בתנור, בשביל זה לא צריך לרוץ ולרכוש גבינות טובות. אבל! גבינות מעולות ירימו את הפיצות שלכם לגבהים שלא חלמתם עליהם בכלל. תמצאו לכם מעדניה אטרקטיבית, מבצעים בסופרים גדולים ואם יש לכם גישה לדוכני גבינות בשוק, מה טוב. כשניגשים להכנת פיצה, לא עושים רק פיצה אחת והכמויות שתקנו, בשבילם שווה להתאמץ קצת. מה בתפריט – מוצרלה, לא בכדורים כי הם באמת יקרים, אבל אפשר מוצרלה קשיחה שמגיעה בכיכר גבינה בדיוק כמו הצהובות הפשוטות. אפשר לערבב את המוצרלה עם גבינת צ'דר עזת טעם או אפילו גבינות כחולות כמו רוקפור או גורנגנזולה איטלקית. מה יש לספר, נסו והטעם יעשה את ההבדל.

אל תהססו להשתמש בשימורי עגבניות האיטלקיות

מה זה משנה החברה, או המותג, כל קופסה של שימורי עגבניות איטלקיים תהיה רוטב נפלא. מצאתם מתכון לפיצה ואתם מחפשים להכין את הרוטב? שתי קופסאות בתוך סיר קטן, עם שום שטוגן קלות בשמן זית, ואתם בדרך הנכונה לרוטב המושלם. ללא קשר למחירי העגבניות בשווקים או לטריות והאיכות שלהם. השימורים אף פעם לא מאכזבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *