סושי ברמת החייל

סושי ברמת החייל

רמת החייל – ואגב, זהו גם השם הרשמי ולא רמת החי"ל כפי שחשבו בעבר – הייתה שכונה מנומנמת משהו בצפון מזרח תל אביב, ולמעשה בראשית ימיה תל אביב אף סירבה לספח אותה לשטחה, ועיריית רמת גן היא זו שהעניקה לתושבי השכונה מים, שירותי איסוף אשפה וכו'.

אבל לקראת סוף המאה הקודמת הפך אזור התעשייה הסמוך לשכונה למתחם היי-טק משגשג, שמשך אליו גם בתי קפה, פאבים ומסעדות, והפך למתחם בילויים שוקק ומגוון, וכך למשל ניתן ליהנות מהאופציה של סושי ושאר מאכלים יפניים ברמת החייל.

שילוב מוצלח של יפן וישראל

מסעדת סושי ברמת החייל מציגה שילוב מוצלח במיוחד של המטבח היפני עם זה הישראלי. הבסיס הוא כמובן הטעמים הייחודיים של המטבח של ארץ השמש העולה, שמבוסס על חומרי גלם עונתיים ואיכותיים, הגשה מוקפדת, מינימליזם שמוכיח שלפעמים פחות זה באמת הרבה יותר וחיבורים מעניינים שיוצרים חגיגת טענים בפה –– ועליו מתווספת עוד שכבה שמבטיחה התאמה לטעם הישראלי.

סושי ברמת החייל – אוכל עילאי ואירוח לבבי

מאפיין נוסף של מסעדות סושי ברמת החייל, ובעצם של מסעדה יפנית ברמת החייל באופן כללי, הוא האירוח הלבבי.

הכנת הסושי מתבצעת אל מול עיני האורחים, כך שהם יכולים להתרשם במו עיניהם הן מאיכות חומרי הגלם והן מהמיומנות של המאסטר סושי שמכין עבורם את המטעמים, ובכלל ליהנות משואו כמו גם מאווירה נינוחה ומלטפת.

מה כולל תפריט סושי?

לכל מי שרוצה לאכול סושי ברמת החייל מצפות אפשרויות רבות:

ניגירי – פרוסה של דג נא אשר מונחת על כדור או קוביית אורז. ישנה גם גרסה שמתאימה לצמחונים כשאת מקומו של הדג תופסת פרוסת טמאגו (חביתה יפנית).

סשימי – חתיכות דג נא שמהוות ברוב המקרים מנות פתיחה. בין הדגים המשמשים להכנת סשימי ניתן לציין את הסלמון, הטונה והלוקוס, וגם במקרה זה ניתן להמיר את הדג בפרוסת טמאגו לטובת הצמחונים.

טמאקי – קונוסים מאצות ובתוכם כל מה שתרצו: שרימפס בטמפורה, בטטה בטמפורה, סלמון סקין, טוביקו, צלופחים ועוד.

מאקי – הסושי הקלאסי, שמוגש גם בגרסאות נטולות דגים לטובת הצמחונים והטבעונים שרוצים ליהנות מארוחה יפנית ברמת החייל.

אינסייד אאוט – סושי "הפוך", כשהאורז בחוץ, והאצה בפנים יחד עם שאר המרכיבים.