שף

מתכונים מצולמים זה ה-דבר

יש משהו קסום לדעתי במתכונים מצולמים. מעבר לזה שיותר קל לזכור ולהפנים את השלבים כשרואים אותם בעיניים מאשר כשקוראים אותם ברשימה באינטרנט או בספר כלשהו, זה ללא ספק הרבה יותר מפתה ומגרה. לפחות ברוב הפעמים. אני חושבת שזה גם נותן הרבה יותר מוטיבציה כרואים מישהו שבאמת עושה את מה שאמורים לעשות ומצליח בזה. ואז טועם את מה שיצא ועושה פרצוף מרוצה. זו ממש זריקת עידוד הכרחית.

לפני כמה זמן החלטנו, חברה ואני, שנפתח בעצמנו גם איזה בלוג של מתכונים מצולמים. אנחנו אוהבות לבשל ולאפות ועושות את זה לא רע וחשבנו שמתכונים מצולמים יהיו שדרוג נאה למתכונים שאנחנו משתפות בדרך כלל. ובכן, מסתדר שזה לא פשוט כמו שחשבנו. כלומר, כדי שמתכונים מצולמים באמת יהיו מפתים ומוצלחים ומגרים וכל היתרונות שציינתי קודם, צריך להשקיע ולדעת לערוך ולדעת לצלם נכון ולצלחת ולגרום לקמח וביצה להראות סקסיים ולמזיגה ושליקה לעורר התפעלות ולערבוב והקצפה להיות מעוררי יראה. זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

עם זאת, אנשים בהחלט עושים את זה. אנחנו כמובן התייאשנו תוך זמן קצר כי היינו חסרות את הסבלנות והרצון להשקיע, אבל האינטרנט עמוס בבלוגים, אתרים ועמודים המספקים בדיוק את זה – שלל פורמטים מהנים, החל מסרטונים הומוריסטיים ומוגזמים וכלה בסרטונים מקצועיים דרך סרטונים קלילים שמפשטים מתכונים שרק נשמעים מסובכים. עם עריכה נכונה, צילום מוצלח והמתכון הנכון יכול לצאת אחלה סרטון.סדנת בישול

אגב, אני לא מדברת על תכנית בישול שלמה שבה המבשל ועוזרו ההדיוט המטבחי (זה בדרך כלל הפורמט לא?) מלהגים על עניינים ברומו של עולם ועל משמעות הקיום ובמקביל מדסקסים ברכיבים למה ובהוראות ההכנה, אלא על קונספט פשוט ואינסטנט של מתכונים מצולמים. כלומר שימוש באלמנטים עריכתיים כמו הילוך מהיר, סטופ מושן, כתוביות מתחלפות עם הכמויות תוך שהצילום מדגים בזריזות מה הפעולה הנדרשת וכן הלאה. לפעמים מספיק לצפות בזה פעם אחת ולהפנים את המתכון, הרכיבים הנדרשים ואופן ההכנה. טוב גם זה תלוי כמובן במורכבות המתכון אבל הבנתם את הרעיון. יש יתרון משמעותי ללראות את התהליך בעיניים ולהבין אותו לעומק.

בכל אופן, החברה ואני החלטנו להתמקד בדברים אחרים ולעבור לפעילויות פשוטות יותר כמו ללעוס מאשר הפקת מתכונים מצולמים שבסופם יש אינסוף עבודה נוספת מעבר ללטעום מול המצלמה ולעשות פרצוף מתענג. ואם אי פעם נחזור לתחום הזה של צילום מתכונים, זה יקרה כשיהיו לנו מספיק משאבים להעסיק צוות צילום ועריכה. וכלי מטבח סקסיים. ומטבח חדש מקצועי מרוהט ומאובזר בקפידה. ומשרד יח"צ בעל מוניטין. וקופירייטר/ית מוצלח/ת. ויבואן תבלינים יחיד ומיוחד במינו שמביא רכיבים שאין לאף אחד. טוב ואולי גם שף. נראה לי שנמשיך לבשל לעצמנו. גג נעלה תמונה לאינסטגרם, היי גם זה עדיף מכלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *