קונדיטוריה טבעונית

ככה תכינו עוגות טעימות בקלות

אלף כתבות, מאמרים ומחקרים המסבירים את תורת השומן הרווי והנזק הבריאותי שבעוגות רבות, לא יצליחו להבריח את הטעם הנפלא והמתיקות המרעננת המופצת בכל ביס וטעימה משלל העוגות הקיימות. אז נכון, יש דברים בריאים יותר, אבל חטאים קטנים הם חלק בלתי נפרד ממהות החיים, לא?

בכלל, כיום, הודות למגוון דגמי המיקסרים החדשנים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, עוגות רבות שנחשבו עד לא מכבר לקשות להכנה, הפכו להיות משחק ילדים של ממש. אז איך גם אתם ואתן תוכלו להפוך לקונדיטורים קטנים באמצעות מיקסרים? כל התשובות מיד.

עוגת ביסקוויטים – כמה פשוטה, ככה טעימה

עוגת ביסקוויטים נחשבת לאחת העוגות הפשוטות להכנה, ואחת הטעימות ביותר. ילדים ומבוגרים אוהבים את העוגה, שמתאימה לחורף ולקיץ, לקפה של הבוקר ולנשנוש מול הטלוויזיה בשעות הערב. אחד החלקים האהובים ביותר בעוגה הוא הקצפת, אשר הדרך האידיאלית להכנתה היא באמצעות מיקסר. ניתן להשתמש במכשיר ידני או אוטומטי, ולצידו תבנית, קערה עמוקה ומרית. רק חמישה מצרכים נדרשים ביניהם שמנת מתוקה (אותה מקציפים במיקסר), חלב, פודינג וכמובן – ביסקוויטים. כל תהליך ההכנה אורך 10 דקות והטעם בסופו נפלא, אוורירי, קריר ומושלם.

העוגה הקלאסית – עוגת השוקולד

גם בעוגות, לז'אנר הקלאסי מקום של כבוד ב"ארון התהילה". וכשמדברים על עוגה קלאסית, מתכוונים, בראש ובראשונה, לעוגת שוקולד, המכונה בפי העם "עוגה כושית". אז נכון שאפשר להכין עוגה זו בגרסה הפשוטה ונטולת המיקסר, אבל אם כבר רכשתם את המכשיר מחולל הקסמים הזה, מדוע לא לתת לו לעבוד? עוגת שוקולד בציפויים שונים של סירופ שוקולד, סירופ וניל, שמנת, קרמל, קרם עוגיות, קצפת ועוד, היא גם פשוטה להכנה, גם מהירה באופן יחסי והטעם שבליל המיקסר יוצר מעניק שדרוג אמיתי לתוצאה הסופית. אז הכניסו טעם מתוחכם לתוך העוגה האהובה הזאת, ותתכוננו לקבל אינספור מחמאות.

עוגה קלאסית נוספת – עוגת הגבינה

ממשיכים בממד הקלאסי והאהוב, הפעם עם חברתנו הטובה – עוגת הגבינה. גם כאן המיקסר אינו הכרחי, אבל הופך עוגה טעימה לנפלאה עוד יותר. לעוגת גבינה שפע גרסאות יצירתיות במיוחד אשר בהן המיקסר הופך למרכיב מרכזי. בין האהובות ביותר ניתן להזכיר את עוגת הגבינה בתוספת שוקולד והפתעות נוספות; עוגת גבינה טרופית אפויה בצנצנת; עוגת גבינה וביסקוויטים עם הפתעות קראנץ'; עוגת גבינה קרה עם תוספות שונות (דובדבנים בסירופ, פירות יער ועוד); ושלל סוגי עוגות גבינה נוספות.

הקינוח הטעים בעולם

נסיים בעוגות הטירמיסו, שכבשו את הישראלים בעשור האחרון בגלל המתיקות העדינה, השילובים הנפלאים וקלות ההכנה. גם כאן למיקסר תפקיד מרכזי, בעיקר בתוספות המיוחדות למבנה הבסיסי. עוגות הטירמיסו האהובות עלינו הן טירמיסו לוטוס, טירמיסו עם פירורי עוגיות אוראו, "בומב טירמיסו" הנפלא והאוורירי, "טירמיסו נשיקות" בשילוב קצפת, שמנת מתוקה והרבה שוקולד ועוד. בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *