בצק שמרים

איך מכינים בצק שמרים?

בצק שמרים או בצרפתית Pâte à pain הינו בצק בו עושים שימוש להכנת קשת רחבה של מאפים, לחמים, פיצות, פוקצ׳ות ועוד.

הכנתו של בצק השמרים מתבססת על עיקרון ההתפחה, זאת בכדי שהשמרים יוכלו ״להתעורר״ כלומר לתסוס, לפני האפייה. למעשה השמרים הם סוג של פטריות חד תאיות שהופכות סוכר ועמילן לבועות. באמצע המאה ה-19 היה זה לואי פסטר שהצליח להבין כיצד מתקיימים יחסי הגומלין בין השמרים לבין תהליך התפיחה. קיימים כל מיני סוגים של שמרים. יש את שמרי האפייה, איתם אופים לחם שעובר תפיחה. השמרים הם אלו שמספקים את האווריריות והמרקם הקליל בסיום של תהליך האפייה. לשמרים יש גם תפקיד חשוב בתעשיית האלכוהול שכן הם הופכים את הסוכר לאלכוהול ובחלק מהמקרים גם מייצרים בועות. את השמרים ניתן להשיג בקוביות (שמרים טריים) או בפירורים (שמרים יבשים).

אז איך למעשה מכינים בצק שמרים?

נציג לפניכם 2 מתכונים מנצחים. האחד יכול להוות בסיס ללחמניות, פוקאצ׳ות או פיצות והשני יתאים להכנת עוגת שמרים שושנים.

בצק שמרים לפיצה איטליה:

לבצק:

  • 5 ליטר מים
  • 25 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים

לפיצה:

300 גרם גבינת מוצרלה איכותית

תוספות לבחירה

רוטב עגבניות איכותי לפיצה

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

טאבון ביתי
אביזרים
shay

מה ניתן להכין בטאבון ביתי?

יש לכם טאבון ביתי? חושבים לרכוש לכם אחד כזה? שימו לב – מדובר על כלי נפלא שמאפשר לכם להפיק מאכלים מעולים במגוון רחב למדי. הבה

קרא עוד »
תכנון מטבחים למסעדות
מסעדות ובתי קפה
shay

תכנון מטבחים למסעדות

בין אם אתם פותחים את המסעדה הראשונה שלכם ובין אם אתם רוצים לבצע שיפוץ נרחב בו, תצטרכו לתכנן את המטבח שלכם ברמה הגבוהה ביותר. תכנון

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​