קונדיטוריה טבעונית

עוגות ראווה

עולם האפייה מורכב ממגוון מוצרים, חלקם מוכרים לנו מאוד ונמצאים סביבנו בכל מקום שבו ניתקל במאפייה, וחלקם ייחודיים ויוצאי דופן, ומורכבים משילובים ומטעמים שמעולם לא נתקלנו בהם קודם לכן. עולם עוגות הראווה מורכב משילוב של השניים, וזהו ייחודו. קונדיטורים מובילים בעולם עוסקים בתקופה האחרונה בניסויים ובפיתוח רעיונות חדשניים ופורצי דרך, אשר יצליחו להפתיע ולרגש מיליוני טועמים ברחבי העולם. עוגות ראווה לא נועדו רק להיות טעימות. כל עוגה ועוגה מקושטת במבחר קרמים ואלמנטים ייחודיים, אשר חלקם נשמרים בסוד על ידי ממציא העוגה. לעתים גם משולבים בין מרכיבי הקישוט חומרי גלם לא אופייניים לעולם האפייה כמו זהב או אבקות מטאליות. חומרים אלה מוסיפים עידון ועניין לעוגה, ומצליחים להפתיע את עולם הקונדיטוריה בכל פעם מחדש.

עוגות למבינים

עוגות ראווה הן עוגות אשר מורכבות ממספר רב של שכבות, מרקמים, טעמים וחומרי גלם, אשר יחדיו הופכים לעוגה אחת בעלת שכבות רבות של טעם. בניגוד למאפים ולעוגות אליהם אנחנו רגילים, עוגות הראווה יוצרות מכלול של טעמים ושל מרקמים אשר לא היה מוכר לנו עד אותו רגע של טעימה. לעתים מדובר בשילובים צפויים וטעימים כמו אגוזים ושוקולד, או פירות חמצמצים ושוקולד לבן. לעתים מדובר בשילוב מעט יותר מעניין אשר דרוש עידון כדי להבינו כמו אגסים ושוקולד מריר או מרציפן ופסיפלורה. ויש לעתים שילובים שנויים במחלוקת, אך אין עוררין על טעמם המיוחד כמו שילוב שוקולד עם ליקרים מרירים או עם מלח גס.

שכבות של תענוג

עוגות ראווה מורכבות בדרך כלל משכבה אחת אפויה אשר מהווה בסיס לעוגה כולה. שכבה זו יכולה להאפות במגוון דרכים – בחושה, מוקצפת, על בסיס מרנג או על בסיס אגוזים. מעליה מונחות בזזו אחר זו שכבות נוספות אשר חלקן הוכנו מראש (כמו קרמים מיוחדים או שכבות פריכות ומתפצפצות) וחלק מהשכבות מוכנות ונמזגות ישירות על הבסיס האפוי. הכנת עוגת ראווה אינה פשוטה – תהליך ההכנה אינו החלק המורכב היחיד בה. תכנון העוגה, על כל שלבי ההכנה, הכמויות, המתכונים, הטמפרטורות, ההרכבה ולבסוף הקישוט – הוא מורכב ודורש זמן רב.

מחדשים בשבילכם

קונדיטורים מכל רחבי העולם פועלים כיום כדי ליצור את הדבר הבא, את החידוש שלא היה מוכר עד היום ושימשוך אליהם טועמים נלהבים מכל רחבי העולם. בשנים האחרונות הקונדיטורים הצרפתים הם אלה אשר מצליחים לשמור על מגמה קבועה של חדשנות ושל איכות, והם יוצרים שנה אחר שנה, עוגות חדשות ומופלאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *