קייטרינג חלבי

קופונים למסעדות

עולם המסעדות בישראל הוא אחד התחומים הכי לא יציבים שיש, מדי שנה נפתחות מסעדות רבות ולצד זאת מסעדות רבות, נסגרות. לעיתים קרובות מסעדות נסגרות עוד בתקופת ההרצה, לא פעם גם מדובר במסעדות ותיקות אשר מתקשות להתמודד עם תנאי השוק.

שוק המסעדות הישראלי הוא כידוע שוק מאוד תחרותי, ניתן למצוא כמעט בכל מקום אינספור מסעדות מסוגים שונים, רחובות שלמים מכילים מסעדות ובתי קפה אשר מתחרים על כיסו של הצרכן, בו בעת שהעלויות של המסעדות, החל משכירות המקום וכלה במוצרי גלם, הן פשוט גבוהות מאוד. זו הסיבה שבעלי המסעדות מחפשים דרכים שונים להביא כמה שיותר קהל אליהן, בעיקר קהל חדש אשר יכיר את המקום, יתרשם ויהפוך להיות קהל קבוע שלו. לכן הם מציעים לו קופונים מיוחדים לארוחות מוזלות.

כיצד עובדים קופונים למסעדות

הרעיון הוא מאו פשוט. אפשר להיכנס לאתר אינטרנט, שם ניתן לרכוש קופון במחיר זול, הקופון הזה יכול להציע שני סוגים של הנחה. ארוחה מסוימת במחיר זול, למשל ארוחת צהריים במחיר נקוב. בדרך כלל עמוד הקופון באתר יציג כמה חוסך הגולש כשהוא קונה קופון כזה וכן מה בדיוק כוללת הארוחה.

אופציה אחרת של קופונים למסעדות היא, שהקופון כולל סכום מסוים ואיתו יכול לרכוש הגולש כל ארוחה שהוא רוצה בשווי זה. נניח הקופון כולל 40 שקל, הוא יכול ללכת אל אותה מסעדה שמציעה את הקופון ולרכוש מנה ב-40 שקל או מנה יקרה יותר, כשהוא ישלם עליה באמצעות הקופון ובאמצעות מזומן. אפשרות זו נחשבת אולי פחות  אידיאלית מאשר רכישת ארוחה שלמה באמצעות קופון, אך מצד שני אפשר באמצעות קופון שכזה לחסוך גם עשרות שקלים.

היתרון של קופונים למסעדות הוא לא רק בכך שאנחנו כצרכנים חוסכים כסף רב ברכישת ארוחות מסוגים שונים אלא גם בכך שאנחנו יכולים להכיר מסעדות רבות שייתכן ובמצב רגיל לא היינו הולכים אליהן.  לא רק בעלי מסעדות קטנות או בעלי מסעדות עממיות משתמשים בשיטה של קופונים אלא גם מסעדות יוקרה אשר רוצות למשוך אליהן קהלים מגוונים.

בגלל התחרות הרבה בתחום, בעלי מסעדות משתמשים בקופונים בשביל למשוך לקוחות בשעות שנחשבות "מתות" למשל אחר הצהריים או בימים שלא נחשבים לימים עמוסים, כמו אמצע השבוע. אז אומנם צריך לעשות ויתור מסוים או לשנות תוכניות בשביל ליהנות מארוחה במחיר מוזל, אך זה בהחלט משתלם, בוודאי אם רוצים להכיר מסעדה חדשה ומי יודע, אולי ככה נעזור לה לשרוד בתחום.

מאת

מארק כהן

מארק כהן הוא נטורופת, מתמחה בתזונה טבעית. בעד טבעונות אבל אוכל בשר פעם בשבועיים (משתדל להפחית...), חובב אינטרנט, אורח חיים בריא וספורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *