מרווה מרושתת

מרווה מרושתת

מרווה מרושתת, ששמה המדעי באנגלית הינו Salvia Sclarea שייכת לזני משפחת המרווה. המרווה יכולה להגיע לגובה הנע בין 30-40 ס"מ. מרקם גבעוליה שעיר וניתן לראות בהם חתך מרובע. עליה של המרווה יכולים להגיע לאורך של כ-30 ס"מ. ניתן לראות בה צמיחה של פרחים ורודים-לבנים. הלה גדלה בעולם כולו. לרוב, נמצא אותה גדלה בארצות הים התיכון, מרכז אסיה ובכלל זה ישראל. למותר לציין, שבישראל המרווה נחשבת לצמח מוגן.

במאה הרביעית לפנה"ס השתמשו בה בתחום הרפואי והכירו בתכונותיה המרפאות. סגולותיה הרפואיות של המרווה, נלמדו והובנו ע"י העידן המודרני, בשנים האחרונות בלבד. מרווה מרושתת משמשת הן כמרכיב חשוב בתחום התרופות ותוספי המזון הטבעיים והן מפיקים ממנה שמן המשמש להעשרת ריחות בשמים, לשימוש בארומתרפיה ואף להוספת טעם למשקאות אלכוהוליים מסוימים כדוגמת ליקרים.

השימוש העיקרי שנעשה במרווה מרושתת הינו בתחום הפקת אומגה 3 צמחית. זרעי צמח המרווה המרושתת, עשירים בחומצת שומן אומגה 3 ואף מכילים ויטמין E וקו-אנשים Q10. כמו כן, מזה שנים רבות ידועה המרווה המרושתת כבעלת יתרונות בריאותיים רבים, בכללם ניתן למצוא את המעלות בתחום הרפואה הבאות: מסייעת לבריאות המוח והלב, בהתפתחות תקינה של תינוקות ועוברים, בספיגת סידן, בדלקות בדרכי השתן, בהשראת שינה טובה, במצב של דיכאון, מתח וחרדות; מטפלת בכאבי פרקים, אקנה, פסוריאזיס, דלקות חניכיים, נשירת שיער, בעיות פוריות, הפרעות קשב וריכוז; נחשבת לאנטי דלקתית ועוד….

המרווה ניתנת לשימוש חיצוני ע"י שמן אתרי העשוי ומורכב ממנה. מאחר ומדובר בשמן אתרי, השימוש בו יעשה באופן חיצוני בלבד ולא ע"י בליעה. ניתן להוסיפו לתערובת עיסויים, לשמפו, לקרם, לאמבט וכמובן להוסיף מספר טיפות למבער. בתחום הקוסמטיקה, חברות רבות החלו להשתמש במרכיבי הצמח כחומרי גלם במוצרי הקרמים, העור, הסבונים ובסוגי שמפו טיפוליים. מסתבר שסגולותיה השונות אינן מסתיימות בתחום מדע הרפואה, אלא גם מעניקות ערך מוסף לענף המזון, לרוב משתמשים בה כמוסיף טעם בקינוחים קפואים, מאפים, ממתקים וכו'.

לסיכום, מדובר בצמח בעל מעלות רבות, מלבד יופיו הוא בעל סגולות ותכונות המטפלות, מסייעות ותורמות לתחומים רבים בחיים.