בישול טבעוני

סדנאות בישול טבעוניות: מתכון לזוגיות מוצלחת

בהתחלה כשמכירים יוצאים לפאב או לסרט, ומבלים בעיקר מחוץ לבית. עם הזמן, אצל הרבה זוגות, הזוגיות כוללת בעיקר רביצה מול הטלוויזיה או ארוחה משפחתית ביום שישי אצל אחד מן הצדדים. הדלק לזוגיות הוא לצאת למקומות בילוי, אבל לא רק. גם פיתוח משותף של תחביבים ועשייה של פעילויות שונות יכולים לרענן את הזוגיות ואף לחזק את הקשר הזוגי.

לאחרונה טרנד הטבעונות תופס יותר ויותר עניין וצצות המון סדנאות בישול טבעוניות שאפשר להירשם אליהן. זו למשל יכולה להיות חוויה זוגית מעניינת, במיוחד אם אחד מהצדדים מתעניין או שוקל להיות טבעוני, או שהוא כבר כזה. אני ובן זוגי הלכנו לסדנת קונדיטוריה טבעונית שניהלו טל האוזן ואורי שביט ב"סטודיו לבישול" בתל אביב. מעבר לכך שלמדנו להכין מתוקים שלא יביישו אותנו בארוחת שישי הבאה כשנביא למשפחה, זו הייתה חוויה מאוד מחזקת ומעצבת עבורנו.

טל האוזן היא קונדיטורית מצליחה בלונדון, היא מכינה מטעמים עבור מלונות יוקרתיים בעיר, ואורי שביט היא אושיה מקומית שמומחית בבישול טבעוני. הסדנה כללה הכנת מאפים טבעוניים למיניהם שהוכנו רובם ככולם ללא חלב וללא גלוטן. ועדיין, אף אחד לא הרגיש במחסור שלה מרכיבים האלה במתכונים. נהפוך הוא, וויתרנו על הנימוסים ולא הפסקנו ללקק את האצבעות.

בסדנה למדנו להכין המון דברים מתוקים: מאפי שמרים אווריריים, עוגיות, קינוחי כוס אישיים, מוסים, קרמים ועוד שלל תופינים. הנה לכם הצצה לאחד מן המתכונים שלמדנו להכין בסדנה וכדאי לכם ממש להכין בבית:

עוגת פירות קיצית

מדובר במתכון שאפשר להלביש עליו איזה פירות שאתם אוהבים. זה רק הבסיס עליו אפשר להפתיע עם מבחר פירות – אפרסקים, תפוחים, שזיפים, נקטרינות או אפילו בבנות. תפוחים למשל מומלץ לקרמל עם קומץ סילאן לפני ששמים בתבנית.

מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

175 גרם (1/2 קופסא) טופו משי מוצק

70 גרם (1/3 כוס) חלב שקדים

50 גרם (2\1 2 כפות) שמן קוקוס

200 גרם (1/2 1 כוס) קמח

45 גרם (1/4 כוס) מיץ תפוז טרי

50 גרם (4 כפות) רסק תפוחי עץ לא ממותק

250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר דמררה

3 גרם (1/2 כפית) אבקת סודה לשתיה

2 גרם (1/4 כפית) אבקת אפיה

10 דובדבנים משומרים, מגולענים

2 שזיפים או תפוחים, חתוכים לקוביות או לחצאים ואז לפרוסות

ועכשיו, מה עושים?

  1. שמים טופו, מיץ תפוזים וחלב שקדים במד ליטר וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  2. שמים בקערת המיקסר שמן קוקוס, סוכר דמררה ורסק תפוחי עץ ומערבלים קלות על ידי מטרפה. מוסיפים את מחית הטופו ומערבבים קלות.
  3. עכשיו מוסיפים לקערת המיקסר קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שמקבלים תערובת אחידה (רק חבר'ה, להיזהר מבחישת יתר).
  4. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  5. יוצקים מחצית מכמות הבלילה אל תבנית משומנת, מפזרים את הדובדבנים ומכסים בשאר הבלילה. מסדרים מלמעלה את התפוחים.
  6. אופים בתנור החם במשך כחצי שעה. איך יודעים שהעוגה מוכנה? נועצים במרכז קיסם ורואים אם הוא יוצא יבש (רק כדאי שתשימו לב שאתם לא נועצים אותו באחד הפירות אלא באמת בעוגה עצמה).
  7. בתיאבון!

רוצים ללמוד לבשל אוכל טבעוני? צרו קשר עם החוויה הטבעונית – סדנת בישול בהנחיית אורי שביט

 

מאת

מארק כהן

מארק כהן הוא נטורופת, מתמחה בתזונה טבעית. בעד טבעונות אבל אוכל בשר פעם בשבועיים (משתדל להפחית...), חובב אינטרנט, אורח חיים בריא וספורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *